FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  COMPARAȚIE

FOTO Finalele prelungirilor și ale dramatismului » Ce au avut în comun cele două meciuri pentru Cupa României la masculin și feminin + Care au fost marile diferențe

Sepsi a câștigat Cupa României la masculin, în timp ce Carmen București a câștigat trofeul la feminin. +11   FOTO
Sepsi a câștigat Cupa României la masculin, în timp ce Carmen București a câștigat trofeul la feminin.

Articol de , - Publicat marti, 13 iunie 2023 13:30 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 16:38

Cele două finale de Cupa României din acest sezon, Sepsi - U Cluj la băieți și Carmen - Olimpia U Cluj la fete, au avut parte de numeroase asemănări.

Sepsi Sfântu Gheorghe la masculin și Carmen București la feminin sunt cele două câștigătoare ale Cupei României în sezonul 2022-2023. Gazeta a comparat cele două finale disputate în fața celor de la U Cluj, iar foarte multe lucruri se aseamănă. 

Gigi Becali anunță aducerea unui fundaș central la FCSB: „Eu bag bani!”
FCSB
Gigi Becali anunță aducerea unui fundaș central la FCSB: „Eu bag bani!”

Finale cu prelungiri și dramatism

Cel mai comun lucru este că în ambele meciuri, una dintre finaliste a fost Universitatea Cluj, în ambele situații fiind formația care a pierdut Cupa. Un alt aspect asemănător este modul în care au decurs cele două confruntări. 

Atât meciul de la Sibiu dintre băieți, cât și cel de pe Arcul de Triumf dintre fete au fost echilibrate, fără goluri după primele 90 de minute, în ambele fiind nevoie de prelungiri. 

Intensitatea cu care s-a jucat, lupta până la limita puterilor, emoția, dramatismul și bucuria echipei câștigătoare alături de familii și de fani reprezintă o nouă notă de concordanță între cele două finale.

FOTO. Poze „în oglindă” de la cele două finale ale Cupei României

+7 FOTO

Bătaie la fete, fani mai mulți la băieți

Ca deosebire între cele două finale este modul în care acestea au fost decise. Dacă la băieți s-a ajuns până la loviturile de departajare pentru a se stabili campioana, la fete Carmen a reușit să se impună în reprizele de prelungire cu 2-1 și să-și adjudece trofeul. 

Totodată, o altă diferență majoră o reprezintă numărul de fani prezenți pe cele două stadioane și atmosfera pe care au creat-o. La Sepsi - U Cluj în tribună au fost 11.813 spectatori care au creat o atmosferă incendiară, aprinzând numeroase torțe, în timp ce pe Arcul de Triumf au asistat mult mai puțini suporteri, aproximativ 300 de fani. 

Un alt lucru distinctiv îl reprezintă bătaia generală din finalul meciului feminin. Mai exact, fotbalistele celor două echipe și-au împărțit pumni și picioare! Unele jucătoare de la U Cluj au și spart banca de rezerve după fluierul final. În cealaltă parte, la Sibiu, lucrurile au fost calme din această perspectivă.

Finalele prelungirilor și ale dramatismului » Ce au avut în comun cele două meciuri pentru Cupa României la masculin și feminin + Care au fost marile diferențe
Jucătoarele celor de la Carmen București și U Cluj, luându-se la bătaie în finalul meciului pentru Cupa României

Citește și: 

Alexandru Băluță la FCSB » 3 detalii despre primul transfer al roș-albaștrilor din această vară
FCSB
Alexandru Băluță la FCSB » 3 detalii despre primul transfer al roș-albaștrilor din această vară
Dinamo a bătut recordul la abonamente, în câteva ore de la punerea lor în vânzare
DINAMO
Dinamo a bătut recordul la abonamente, în câteva ore de la punerea lor în vânzare

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează