FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - PETROLUL 3-1

S-a întors show-ul pe Arena Naţională! Steaua a făcut spectacol în faţa ploieştenilor » Finala cu U Cluj se va disputa pe 31 mai

Iancu a făcut aseară cel mai bun meci al său din acest sezon
Iancu a făcut aseară cel mai bun meci al său din acest sezon

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2015 00:00

Steaua a jucat şi a marcat mai spectaculos decît reuşise recent. E în finala Cupei şi îşi tentează fanii care încă mai privesc cu coada ochiului FCSB-ul.

Aaadiii Poopaaa! Aha, deci există oameni pe scaunele colorate! Golul din minutul 20 sparge greva din peluza stelistă. Cu un deceniu în urmă, 20.000 de spectatori aşteptau în Ghencea un meci din Cupa UEFA.

Tremurau, înconjuraţi de zăpadă şi de aşteptarea îngrijorat-fericită de dinaintea fiecărui joc al echipei lor. Astăzi, un stadion modern o găzduieşte pe Steaua într-o semifinală de Cupă şi arena îşi are sufletul în peluza oaspeţilor. Nici gerul nu lipeşte nările, nici un pic de fum nu se simte din sectorul în care ar trebui să fie cei mai fideli stelişti.

Filipe cel mic
Roş-albaştrii au 1-0 cu golul lui Popa şi par să joace singuri. Petrolul e incredibil de moale, echipa lui Rednic trebuie să fi venit pe jos de la Ploieşti, în dimineaţa meciului! Altă explicaţie e greu de conceput pentru transformarea pe care o suferă fotbalişti de o calitate demonstrată în România.

De Lucas e şters, Tamuz nu e capabil să se orienteze pe teren. Iar Teixeira, o versiune portugheză a lui Dănuţ Lupu, un jucător cu tehnică şi cu fizic de mijlocaş adevărat, e sleit de puteri sau de voinţă.

Împotriva lui Ţucudean
Bucata de peluză vie de pe "Ilie Oană", transportată pe Arena Naţională, se mişcă infinit mai bine decît jucătorii. Dacă ar puncta prestaţia suporterilor, Ploieştiul ar ieşi din insolvenţă şi ar reprezenta România în Champions League. Pe iarbă, lupii sînt îmbrăcaţi în roşu şi albastru.

Popa e prea rapid pentru adversari, Prepeliţă dirijează construcţia. Andrei e o revelaţie şi un motiv de frustrare pentru Steaua, care îl va pierde în vara asta.
Tocmai acum, cînd joacă bine după trei ani de chin pe bancă sau în clinici de recuperare! Ţucudean e singurul om al lui Gâlcă rătăcit în echipa care caută să joace tehnic. "Înalt" e unicul răspuns evident la întrebarea "Ce fel de fotbalist e George?". Nici o altă calitate nu mai sare în ochi!

Superb Iancu!
Nu aşa cum sclipeşte tehnica prea rar etalată a lui Iancu. Noul Raul al lui Hagi şi-a consumat timp şi încredere de cînd a semnat în Ghencea, dar e capabil de un gol formidabil de 2-0. Printre puţinii din Liga 1 în stare de minunăţii, Gabi trimite mingea în vinclu şi spulberă suspansul. Steaua e ca şi calificată. Tănase reuşeşte un "interior" perfect, direct în plasa laterală, în interior. 3-0 cu încă un gol spectaculos.

Lejer
Execuţia trebuie să le amintească suporterilor de Adi Ilie, gesturile trecute ale lui Dodel trimit la altceva. Peluza mai degrabă neutră decît pasionată aplaudă totuşi. Frumuseţea golului merită măcar un minut, două de împăcare. Ipsa marchează degeaba pentru Petrolul.

Un 3-1 confortabil precum întreaga desfăşurare a meciului. Şi a sezonului întreg. Steaua merge şi în finala Cupei României şi are deja o mînă pe titlul de campioană. Suporterii continuă s-o observe cu jind, ca unii care s-ar abţine de la dulciuri.

steaua petrolul 3 1

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close