FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  TRAGERE LA SORȚI

S-a tras la sorți play-off-ul din Cupa României » Ce echipe vor înfrunta Dinamo, FCU Craiova, CSA Steaua și Rapid

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1.
Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1.

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2022 12:05 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2022 12:29

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României, în care vor intra și opt echipe din Liga 1, a avut loc astăzi, la Casa Fotbalului. Duelurile vor avea loc miercuri, 28 septembrie, de la ora 16:30, cu excepția partidelor televizate. 

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1, cele situate de la locul 9 în jos în ediția precedentă.

Ce echipe vor înfrunta Dinamo, FCU Craiova, CSA Steaua și Rapid

Nume cu tradiție vor intra în luptă începând cu această fază a Cupei. Rapid București va evolua în deplasare cu CS Afumați, formație din cel de-al treilea eșalon, în timp ce Dinamo va evolua în deplasare, cu Viitorul Târgu Jiu. CSA Steaua are parte de un duel contra unei echipe din Liga 1, Chindia Târgoviște, pe care o va înfrunta în Ghencea.

FCU Craiova o va înfrunta, în deplasare, pe Ripensia Timișoara, în timp ce Petrolul evoluează în deplasare, pe terenul „călăreților roșii” de la Șelimbăr. Alte dueluri interesante: Jiul Petroșani - Oțelul, FC Brașov - Hermannstadt, Foresta Suceava - UTA.

Programul complet al play-off-ului Cupei României

  • Foresta Suceava - UTA
  • CSM Reșița - CS Mioveni
  • Ripensia Timișoara - FCU Craiova 1948
  • Steaua București - Chindia Târgoviște
  • Concordia Chiajna - U Cluj
  • CS Afumați - Rapid
  • FC Brașov - Hermansntadt 
  • CS Comunal Șelimbăr - Petrolul Ploiești
  • CS Ocna Mureș - CSM Slatina
  • CSC Dumbrăvița - Poli Iași
  • CSM Alexandria - FK Csikszereda
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Dinamo București
  • Jiul Petroșani - Oțelul Galați
  • Gloria 2018 Bistrița-Năsăud - Unirea Slobozia
  • Șoimii Lipova - Gloria Buzău
  • Axiopolis Cernavodă - Minaur Baia Mare

Urna A  - echipele din Liga 1

 FC Rapid 1923, U Craiova 1948, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, ACS Petrolul 52, AFC Hermannstadt și Universitatea Cluj

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza play-off-ului

CS Șoimii Lipova, SC Fotbal Ripensia Timișoara, CSC Dumbrăvița, CSM Jiul Petroșani, CSM Slatina, CSM Alexandria, CS Concordia Chiajna, CSM Reșița, CSA Steaua București, CS Minaur Baia Mare, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, CS Ocna Mureș, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, AFC Unirea Slobozia, CS Afumați, Gloria Buzău, ACS Suporter Oțelul Galați, CSC 1599 Șelimbăr, FC Brașov, Politehnica Iași, Foresta Suceava, Dinamo 1948 București, Axiopolis Cernavodă și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Nou format al Cupei României

  • Urmează faza play-off-ului, unde intră cele 24 de echipe calificate din turul 3, precum și 8 echipe din Liga 1, cele de la locul 9 în jos în ultimul sezon din Liga 1.
  • După faza play-off-ului se trece la grupe, unde vor intra cele 16 echipe câștigătoare în play-off și primele 8 formații din sezonul anterior al Ligii 1.
  • Cele 24 de echipe vor fi împărțite în 3 urne valorice, urmând a fi repartizate în 4 grupe de câte 6 echipe.
  • Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3.
  • „În urna valorică 1 vor fi distribuite echipele care au participat în play-off-ul sezonului anterior și echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out-ul sezonului anterior (de Liga 1).
  • În urna valorică 2 vor fi distribuite echipele din sezonul actual de Liga 1 calificate din faza play-off-ului. În situația în care sunt echipe din Liga 1 eliminate în play-off, locul acestora va fi luat de un număr corespunzător de echipe calificate din play-off, în funcție de locul în clasament ocupat în sezonul precedent.
  • În urna valorică 3 se vor afla restul de 8 echipe calificate din fazele anterioare

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Discurs dur după meciurile lui CFR Cluj și FCSB din Conference League: „Suntem în Europa amărâților! Dacă-mi pune cineva pistolul la tâmplă, nu știu să zic echipa lor de start”

Gigi Becali dezvăluie cine i-a recomandat ultimul transfer: „Mi-a spus că e tipul lui Oaidă, dar mai bun”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
creeperno807
creeperno807  •  16 Septembrie 2022, 22:40

Ii lasam sa joace la Clinceni

freddy
freddy  •  16 Septembrie 2022, 18:05
Postat de Catalynn___ pe 16 Septembrie 2022, 16:08

M-am uitat la meci, FC fcsb într-adevăr a făcut 0-0, cu Anderlecht. Steaua a jucat Miercuri la Moreni, iar următorul meci e Sâmbăta la Prânz in Ghencea, cu FC fcsb A Clinceni (aka Unirea Constanta). Voi vedea si FC fcsb Duminica in meciul cu CSU, la acel meci fiind oltean de mic! :-)))

Gresit! Urmatoarele PATRU meciuri nu sunt in Ghencea! Poate mergeti pe Arena. Vedeti insa ca se plateste integral nu doar un inel la peluza. Sau in Giulesti ca sunteti foarte buni prieteni. Pe Arcul de triumf se joaca rugby deci nu aveti voie. Poate mergeti la Giurgiu sau cel mai bine pe ICAR. E aproape de Ghencea, are vreo 200 de locuri in tribune si e suficient pentru voi. Dar sa vorbiti inainte ca acolo inchiriaza baietii terenul de mult timp sa joace fotbal intre ei si sa bea bere pe urma. Bafta!

adriann_
adriann_  •  16 Septembrie 2022, 17:13
Postat de hristo33 pe 16 Septembrie 2022, 15:51

ce dura e stefania, mai stefi, cate conturi clonate ai aici, 5,10,15?gusterfcsabist.

E chestie tipica la infractorii puscariasi, metoda "hotul care striga hotii". El zbiara pe nspe conturi (e acelasi postac silviorandoomluciann etc) si incearca sa clameze tot timpul ca x ar fi clona lui y etc :)) GHINIONUL LUI E CA IN CAZUL MEU SI AL LUI CATALIN A EXISTAT CELEBRA SITUATIE CU TALPAN CARE INCERCA SA BLOCHEZE LA AMFB PROMOVAREA RAPIDULUI SI DISCUTIILE PE CARE LE-AM AVUT CU CATALIN SUNT INCA PE SITE :)) Dar postacul becalist nu se jeneaza, n-are el treaba cu demnitatea si alte chestii de-astea :))

Vezi toate comentariile (29)
Comentează