FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI

Sepsi contraatacă și așteaptă finala Cupei României: „Doar FCSB tremură, noi nu!”

Cornel Șfaițer, manager Sepsi
Cornel Șfaițer, manager Sepsi

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 20:40 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 20:57

Sepsi și FCSB tremură pentru locul în finala Cupei României, deși și-au surclasat adversarele din semifinale pe teren. Cele două au folosit la partidele tur cu Poli Iași, respectiv Dinamo, doi jucători ar căror drept de joc este acum contestat. 

La ora actuală singura care s-a sesizat oficial este formația dinamovistă, care a înaintat o contestație împotriva lui Andrei Vlad, în schimb Poli Iași n-a acționat în niciun fel. Contactat de GSP, managerul lui Sepsi, Cornel Șfaițer, a vorbit despre verdicul așteptat mâine.

Cornel Șfaițer: „Contestația trebuia făcută înaintea jocului!”

- Domnule Șfaițer, sunt emoții cu locul în finala Cupei?
- N-avem nicio emoție. Am câștigat pe teren la o diferență destul de mare. Nu putem avea emoții pentru că și rezultatul din retur este destul de clar, 3-0. Am tot citit ce s-a vehiculat, dar nu putem lua în serios. Totul e clar, contestația trebuia făcută înaintea jocului, iar rezultatul trebuia omologat de FRF până la jocul retur. Am câștigat 3-0, poate mai dădeam una, câștigam cu 4-0 și acum nu mai stăteam pe la comisii.

- Totuși, dacă Dinamo va câștiga împotriva FCSB-ului, asta se poate răsfrânge și asupra lui Sepsi...
- Ce să facem noi? Am câștigat 3-0 la retur! Ne întoarcem pe teren pentru prelungiri și eventual penalty-uri? Suntem de cascadorii râsului. Dacă se considera că am greșit, trebuia să știm până la meciul retur. Federația trebuia să se autosesizeze. Nu să ne întoarcem din drum după 3 săptămâni. Dacă Dinamo își aducea aminte să conteste un jucător peste 2 ani, rejucam finala asta în 2022? Să fim serioși, mai ales în momentul ăsta când toți ne gândim la cine va lua titlul și cine se va salva de la retrogradare.

- Totuși, ce se va întâmpla dacă Dinamo va câștiga până la urmă?
- Bun, să spunem că li se va da dreptate lui Dinamo și Poli Iași. Un Dinamo care deja are programul încărcat, dat peste cap problemele cu acele cazuri de Covid și are programat un joc destul de dificil la data finalei Cupei. Păi dacă Hermannstadt nu vrea să anuleze meciul, ce vor face? Nici de glumă nu-i bună, mai ales că și noi și FCSB am trecut la pas de adversarii din semifinale. Haideți să ne vedem de fotbal, să terminăm totul cu bine și așa suntem atât de încercați de această pandemie.

„Nu există nicio sesizare la adresa noastră”

Sepsi n-are emoții în privința rezultatului așteptat miercuri, iar avocatul Dragoș Baltă, cel care ajută clubul covăsnean în această speță este liniștit: „În momentul de față nu suntem implicați în niciun litigiu. Nu există nicio sesizare disciplinară la adresa clubului, motiv pentru care este liniște. 

Având în vedere că împotriva clubului FCSB există o plângere, da, ei sunt cei care la ora actuală tremură. E singurul litigu al zilei", a explicat Baltă. 

Avocatul a spus și care este calea de atac în care Dinamo și Poli Iași mai speră. Plus ce șanse sunt la această oră ca finala să fie schimbată: „Nefiind formulată o contestație la începutul jocului tur ar mai exista o cale de atac potrivit regulamentului disciplinar pe care departamentul competiții o poate exercita, dar rămâne de văzut dacă o va exercita. 

Sunt nule șansele ca finala să se schimbe dacă Federația nu se va autosesiza. Singura cale prin care se poate contesta acel drept de joc al jucătorilor respectivi era o contestație de joc, formulată în raport, la începutul partidei tur”.

Citește mai multe știri despre Cupa României:

Dinamo vrea să ajungă până la TAS și cere despăgubiri uriașe în „cazul Andrei Vlad”: „N-ai cum să te ascunzi!”

Documentul FRF care aruncă în aer finala Cupei României! FCSB tremură, după ce a umilit-o pe Dinamo + situație ireală la Sepsi - Poli Iași

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1105764182772650
Levente Gall  •  15 Iulie 2020, 10:50

Bravo are dreptate

hackerman
hackerman  •  14 Iulie 2020, 21:51
Postat de forza_csms pe 14 Iulie 2020, 20:47

Hahaha. Pepsi, va salutam din finala. Puteati castiga si cu 20-0. Daca nu respectati regulamentul platiti.

dupa egalul cu vitan barzesti voi salutati cel mult din liga a 2-a. dar ma indoiesc ca mai baga cineva bani la voi daca retrogradati.

forza_csms
forza_csms  •  14 Iulie 2020, 20:47

Hahaha. Pepsi, va salutam din finala. Puteati castiga si cu 20-0. Daca nu respectati regulamentul platiti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează