FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - SEPSI 2-3

Scaunele rupte de pe arena „Arcul de Triumf” o costă 2.000 de euro pe Dinamo: „Ne dorim să revenim pe acolo cât mai repede cu putință”

Scaunele rupte de pe arena „Arcul de Triumf” o costă 2.000 de euro pe Dinamo: „Ne dorim să revenim pe acolo cât mai repede cu putință” +23   FOTO
Scaunele rupte de pe arena „Arcul de Triumf” o costă 2.000 de euro pe Dinamo: „Ne dorim să revenim pe acolo cât mai repede cu putință”

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 21:16 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 21:27

Dinamo a evoluat marți în premieră pe „Arcul de Triumf”, unde a fost învinsă de Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-3, într-un meci din grupele Cupei României. Fanii „câinilor” au venit în număr mare la stadion, însă au produs anumite stricăciuni minore.

„Am vorbit cu cei de la Federația Română de Rugby și cu cei de la Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, așteptăm factura. Am spus că vom achita pagubele, ni le asumăm. 

În niciun caz nu a fost un dezastru, nu a arătat deplorabil stadionul după acest meci. E vorba de 20 de scaune care necesită înlocuire și câteva care necesită mici reglaje, reparații. Nu au fost rupte intenționat, sunt aceleași daune pozate în mai multe rânduri, lucrurile au fost exagerate.

Nu știu suma exactă, cred că s-ar putea să fie undeva la 10.000 de lei (n.r. aproximativ 2.000 de euro), poate. Ne dorim să revenim pe „Arcul de Triumf” cât mai repede cu putință, atmosfera a fost extraordinară. A fost o luptă să ajungem acolo, eu fac tot ce ține de mine, sperăm ca din primăvară să putem juca mai des acolo, după Hotărârea de Guvern, care prevede ca stadionul să treacă la Federația de Rugby. 

Avizul a venit de la ministrul Novak, am discutat și cu domnul Petrache, iar cei de la Complex au semnat. Cei de la rugby vor evolua acolo cu prioritate, iar numărul de evenimente e limitat din cauza gazonului. 

Pe Dinamo nu putem juca din cauza gazonului. Vestiarele puteau fi renovate, dar terenul nu este bun. Noi credeam ca anul acesta va fi demolat stadionul. Ne așteptăm ca noul stadion Dinamo să fie gata în 2025. Finanțarea există, dar proiectul nu există, trebuie să treacă prin toate etapele. Legea Sportului ar putea fi actualizată, e multă birocrație”, a spus administratorul special Vlad Iacob, la Playsport.

Florin Matei, secretar Federația Română de Rugby: „Stadionul arată deplorabil! În 20 de ani de rugby, nu s-a întâmplat așa ceva!”

Florin Matei, secretarul general al Federației Române de Rugby, și-a arătat indignarea față de pagubele produse de fanii dinamoviști pe „Arcul de Triumf”.

„Stadionul a fost vandalizat, dar știți cum? Vandalizat prin comparație. În 20 de ani de rugby, nu s-a întâmplat ce s-a petrecut după un meci de fotbal. Am primit și eu un raport de la colegii mei, pentru că stadionul trebuie pregătit acum pentru meciurile de rugby, echipele vin și fac antrenamente aici și încercăm să menținem stadionul la cele mai bune standarde.

Arată deplorabil, da! Ce să spun? După un meci de rugby, nu ar fi arătat în halul ăsta. Îmi place să cred că publicul nostru e un public de altă calitate, care nu apelează la astfel de acte, de gesturi. Dar nu noi am fost organizatorii meciului, noi încercăm doar să aducem stadionul în scurt timp la standardele la care era înainte.

Colegii mei au intrat să facă curățenie la vestiare și nu au găsit cea mai fericită imagine, dar asta să fie ultima problemă, că se face curat. Important e să aibă scaune pentru a le înlocui, pentru că se vede destul de urât”, a precizat ieri secretarul general al Federației Române de Rugby, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

5.749 de spectatoriau fost prezenți pe „Arcul de Triumf” la duelul Dinamo - Sepsi

VIDEO Atmosfera creată de fanii lui Dinamo la meciul de Cupă cu Sepsi

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din confruntarea Dinamo - Sepsi 2-3

Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
+19 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo speră să revină pe „Arcul de Triumf”: „Vom discuta pentru a reduce costurile. Un meci la Giurgiu generează pierderi”

FOTO Ultrașii lui Dinamo și-au dat în petic la meciul cu Sepsi » Scandări rasiste și xenofobe + au luat la țintă un adversar

Fanii lui Dinamo s-au răfuit și cu Denis Ciobotariu » Răspunsul ironic al fundașului: „TREI!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
istet10
istet10  •  12 Noiembrie 2022, 18:33
Postat de digei pe 10 Noiembrie 2022, 22:47

De parca banii publici le-ar da dreptul unora sa-si bata joc de ei.

Corect.

istet10
istet10  •  12 Noiembrie 2022, 18:32
Postat de cdba3133 pe 11 Noiembrie 2022, 11:37

Poate nu stiai: Dinamo este clubul cu cel putin 10 proiecte si 7-8 machete de stadion. Primul dateaza din anul de gratie 1990. Acela ar fi trebuit sa semene cu cel din Bari.

Da. Citeam ziarele si ne minunam de la pozele ce ni le arata Ianul.

sibelius
sibelius  •  11 Noiembrie 2022, 15:53
Postat de ralffy_mr pe 11 Noiembrie 2022, 12:38

de platit, se plateste..dar daca urma un alt eveniment acolo si oamenii nu aveau scaunele pentru care au platit bilet?.. pe spectatori cine-i despagubea pentru o experienta proasta la un meci de rugby..binenteles ca dpdv al imaginii tot federatia de rugby ar fi pe pierdere! :-(

Singurele meciuri oficiale ale Nationalei de rugby se joaca in februarie-martie. Si sunt maxim 3, iar cu mai mult de 3000 de spectatori e doar cel cu Georgia.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează