FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - DINAMO 2-2

VIDEO Anul câinelui » Dinamo s-a calificat în finala Cupei României de pe 10 mai » Cine poate nu dă coate!

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2016 00:00

 Momentul-cheie al semifinalei a fost eliminarea lui Bourceanu, stupidă și inutilă.

Chiar și cu titlul aproape pierdut, Steaua arată că știe fotbal. Faza primului gol o dovedește pe deplin, pasa de efect a lui Stanciu fiind prelucrată perfect de Enache, pe lângă neexperimentatul Corbu, plantat acolo în locul accidentatului Steliano Filip. 1-0 din minutul 17, adică devreme, adică prelungiri anulate, adică decizia se dă în 90 de minute, adică Ferma Vedetelor nu duce meciul dincolo de miezul nopții.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

 Cu atuul calificării în mânecă, aproape că nu mai contează dominarea teritorială sonoră a suporterilor dinamoviști. Trebuie doar să fii calm, să-ți faci treaba și să te duci în finală. Dar poți să fii calm?

Intervenție maxilo-facială

Pe final de sezon însă, Steaua clocotește de nervi, înfrângerea de la Giurgiu nefiind nicidecum potolită de calmantul la grătar servit duminică la Snagov, pe ponton. Cum poți fi altfel decât iritat la maximum când reacționezi ca Bourceanu??!!

Era 1-0 pentru ai săi, se apropia pauza, faza se disputa în margine, la 60-70 de metri de propria poartă, iar la experiența sa, fostul căpitan n-avea voie sub nicio formă să recurgă la acea intervenție maxilo-facială, cot în bărbia lui Gnohere. Ca efect post-traumatic, a venit și trimiterea în tribună a lui Reghe, așa că noaptea se anunța lungă și rece.

Dinamo, având om în plus, a făcut și ea ce trebuia, adică a egalat la un şut al lui Ekeng, erau măcar 25 de metri acolo, la care Cojocaru n-a avut reacție. Bucurie de câteva clipe, cam cât blitzurile din peluza "câinilor". Abia intrat, Adi Popa l-a pierdut pe drum pe Corbu, iar mingea adusă în fața porții a fost înșurubată în plasă de Chipciu, care a pus din nou Steaua pe traiectoria finalei.

"Strâmbu'" îndreptat spre înainte

Rednic fierbea, să ai om în plus și să nu te califici, cum vine asta? L-a scos pe Hanca, l-a trimis pe Essombe lângă Bizon, l-a băgat și pe Romario, în spatele celor două vârfuri. Dinamo se răsturna spre peluza cu galeria adversă. A egalat însă Puljici (77) după un adevărat asalt, într-o fază în care mingea lovise și bara, apoi respinsese Cojocaru.

Cu galeria purtând-o pe sus, practic împingând-o de la spate, Dinamo trebuia să fie ea cea deșteaptă. Să joace la rezultat și, esențial, să nu dea coate în bărbii! N-a dat, așa că va reveni pe Arena, de data asta cu Cupa pe masă.

Rădoi îl distruge pe Bourceanu

Fostul antrenor al Stelei, Mirel Rădoi, îl consideră pe Bourceanu principalul vinovat pentru pierderea calificării. "E impardonabil faultul făcut de Bourceanu, care este un fotbalist de "naţională". A lăsat echipa în zece şi trofeul s-a pierdut din cauza lui. Cum poţi să faci un asemenea fault la 70 de metri de poartă. Ce pretenţii să mai avem de la ceilalţi jucători dacă un fotbalist de echipa naţională face aşa ceva? E impardonabil! Eu unul nu pot să înţeleg aşa ceva", a "tunat" Mirel imediat după meci.

Fault la golul de 2-1

Reuşita lui Chipciu a fost precedată de o mare eroare de arbitraj. Adi Popa a recuperat mingea după ce l-a faultat în mod clar pe Corbu. L-a tras cu mâna stângă, l-a dezechilibrat şi l-a doborât la pământ, după care a urmat cursa până în careu, a tras la poartă, Cerniauskas a respins în faţă, iar Chipciu a împins balonul în poartă.

Balaj n-a fluierat fault, a lăsat jocul să continue, însă reluările TV demonstrează că a greşit. "E fault în afara oricărui dubiu", a declarat Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA.

Derby ratat, Euro în picioare

Steliano Filip n-a jucat decât 10 minute aseară, fiind schimbat după alte două de către Laurenţiu Corbu, fundaş dreapta la origini.

Steliano a fost lovit cu genunchiul în coapsă de către Alexandru Chipciu, a ieşit pe margine pentru îngrijiri medicale, însă n-a putut continua partida.

Însă problemele fundaşului stânga nu sunt, după o primă inspecţie, atât de complicate încât să-i pună în pericol eventuala prezenţă la Euro, în vară.

Ce a declarat Chipciu după meci:

  • "La câte mi s-au întâmplat în ultimul timp, cred că nu puteam să mă aflu eu în postura de a aduce calificarea în finală prin golul pe care l-am marcat"
  • "Nu vreau să fiu arogant, dar dacă am fi rămas 11 la 11 o băteam clar pe Dinamo, dar anul acesta arbitrii ne-au făcut frumos de tot, iar Balaj chiar ne-a perpelit cam pe unde ne-a prins"
  • "Viaţa mea profesională a fost dezbătută pe larg, la toate emisiunile şi în toate ziarele, am fost în prim-plan mereu. La mine forma se rezumă doar la goluri? Doar fiindcă n-am înscris am fost aspru criticat mereu"
  • "Cred că sunt un băiat puternic, după atâtea critici e greu să o iei în fiecare zi de la capăt când vezi că eşti considerat cel mai slab şi că la fiecare eşec tu eşti văzut principalul vinovat"
  • "Dacă mă mai gândesc la Euro? Nu vreau să comentez pe acest subiect, domnul Iordănescu decide, am trăit acolo sentimente deosebite, am făcut lucruri frumoase acolo, dar s-au uitat repede"

"E un rezultat just, eliminarea lui Bourceanu a schimbat soarta acestui meci, acolo s-a decis calificarea. E supărare mare. S-a cam terminat totul pentru noi sezonul acesta"
Ciprian Marica, Steaua

"Nu sunt antrenor, n-am licenţă, dar pot să spun şi eu ceva, să ţii pe bancă un jucător precum Kharja, având în vedere ce jucători concurează cu el pe post... Îmi pare rău, atât spun"
Mirel Rădoi, fost antrenor Steaua

"Era ultima noastră şansă să mai rămânem în luptă pentru un trofeu. Îi mulţumesc lui Dumnezeu fiindcă ne-a ajutat să revenim de fiecare dată după ce am fost conduşi. Recunosc, am avut şi noroc că Steaua a rămas în 10"
Ante Puljici, fundaş Dinamo

"Nu suntem o echipă mare, dacă eram echipă mare ştiam să pasăm chiar şi cu un om în minus. E clar, nu suntem echipă mare"
Gigi Becali, patron Steaua

"Balaj e un arbitru bun, dar are duşmănie pe Steaua de ani de zile. A arbitrat împotriva Stelei ca să arate el cât de mare arbitru este"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dinamo are un al 13-lea jucător, care este Rednic. Este un mare antrenor, ce a făcut Rednic la Dinamo e de nedescris. A luat nişte copii nici nu ştiu de unde şi i-a făcut să joace fotbal"
Gigi Becali, patron Steaua

6luni şi jumătate trecuseră de la precedentul gol marcat de Chipciu, pe 3 octombrie, în meciul CSMS Iaşi - Steaua 1-2

CIFRELE MECIULUI

  • Posesie: 44% - 56%
  • Şuturi la poartă: 8-9
  • Şuturi pe poartă: 5-3
  • Cornere: 5-5

steaua dinamo 2 2

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (31)
unirea.otelul.astra
unirea.otelul.astra  •  22 Aprilie 2016, 03:32

Declaram deschise oportunitățile DNMB de a cîștiga, in sfirsit, ceva. Locul 2 la Cupa României. Ca arbitrează Szekely, nu Balaj, in finala. Sau poate Onut? Alooo, Sumi, ni-l dai puțin pe Coltescu? Ca Rapidu' e in B.

faneatikul
faneatikul  •  22 Aprilie 2016, 03:03
Postat de viorica1 pe 21 Aprilie 2016, 10:52

Domnule Buzarin, pentr ce i-ati dat 6 lui Rotariu? A fost cel mai slab om de pe teren, anemic, complet iesit din joc, a pierdut toate baloanele. Acolo e Dinamo slaba, e vopsit si din pacate toata echipa sufera din cauza lui.

golu de 2-2 din centrarea lui rotariu a fost, hai sa-l punem si pe el acolo ca un assister :)0

andyandrei2015
andyandrei2015  •  21 Aprilie 2016, 18:25

NOROCU LUI FCDB ESTE MARE SI IATA SI DOVADA IN ACEASTA DECLARATIE Recunosc, am avut şi noroc că Steaua a rămas în 10" Ante Puljici, fundaş Dinamo ! PLUS LIPSA GALERIILOR,CONFICTUL ARMATA GIGI,PLUS REDNIC ,FARA EL SI ARBTIRII DINAMO ERA IN PLAY OUTT,SI ELIMINATA DIN CUPA

Vezi toate comentariile (31)
Comentează