FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, DUMINICĂ, 21:00, ANTENA1, DIGI1, DOLCE1, LOOKTV, GSP.RO

Cu ei atacă Steaua! » Mircea Rednic s-a decis asupra echipei de start

Cosmin Matei este cel mai experimentat dinamovist: are deja 7 Debyuri de România bifate
Cosmin Matei este cel mai experimentat dinamovist: are deja 7 Debyuri de România bifate

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2015 00:00

Mircea Rednic și-a fixat echipa cu care va încerca să obțină prima victorie în fața rivalilor după o serie neagră de peste 4 ani. Jucătorii de acum ai ”cîinilor” n-au nici un succes în Derby!

Dinamo vrea duminică să stopeze seria nefastă în Derby-urile de România din toate competițiile. Mircea Rednic și-a stabilit formula de start cu care "cîinii" vor să muște din adversar și să obțină prima victorie după o pauză de patru ani și trei luni.

Cerniauskas - Feussi, Andrei Marc, Mevlja, Steliano Filip - Vojnovici, Nedelcearu - Gavrilă, Matei, Lazăr - Gnohere.

Ei sînt fotbaliștii pe care "Puriul" intenționează să-i trimită în primul 11 pe Național Arena, aceasta dacă nu vor apărea mari surprize, accidentări nedorite.

Rednic a dat credit în primele patru etape jucătorilor din linia defensivă, unde doar Filip a mai fost înlocuit cu Fai, din considerente medicale, în rest, Cerniauskas, Feussi, Marc și Mevlja sînt factori de stabilitate în apărare.

Vojnovici e nelipsit de la mijloc, Nedelcearu este prima opțiune lîngă el, tînărul de 19 ani începînd ca închizător în precedentul Derby de România. În linia mediană, pare să se fi sudat trio-ul Gavrilă - Matei - Lazăr, cu randament contra timișorenilor, iar Gnohere, singurul atacant de careu, se va duela cu apărătorii adverși.

Matei - numărul 1

Pentru Cerniauskas, Feussi, Mevlja, Vojnovici și Gnohere va fi prima confruntare cu Steaua din carieră. Numărul 1 în privința celor mai multe derby-uri în palmares este, în acest moment, Cosmin Matei. Decarul roș-albilor a strîns 7 meciuri contra echipei la care și-a început ascensiunea în fotbal.

Al doilea în acest top este Valentin Lazăr, cu 4 partide. Matei n-are nici o victorie contra roș-albaștrilor, doar două remize. De altfel, nici unul dintre jucătorii lui Rednic n-a cunoscut pînă acum bucuria unui succes în Derby de România!

"Din Derby de România au rămas doar orgoliile și cele două galerii. De fapt, a mai rămas doar una. Galeriile sînt de nota 10, iar jucătorii de 5. Eu am prins meciuri adevărate între Dinamo și Steaua"
Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional

5 fotbaliști din primul 11 pentru duminică au fost titulari și la ultimul Derby de România, 1-3, cu Steaua: Marc, Nedelcearu, Filip, Matei și Lazăr

ALTE ȘTIRI:

"Dinamo? Să cîștige"

Mircea Lucescu le ține pumnii "cîinilor" în Derby de România: "Ce să le doresc? Să cîștige, că pot! Indiferent de poziția în clasament, indiferent de momentul prin care trece una sau alta dintre echipe, totdeauna derby-ul este un joc de înaltă valoare. Sînt convins că stadionul va fi plin. De mult timp suporterii lui Dinamo nu au mai avut posibilitatea să joace de pe această poziție în clasament".

Amintirile lui Mihalcea

În ciuda divergențelor cu Ionuț Negoiță, fosta glorie dinamovistă Adrian Mihalcea a acceptat invitația fanilor de a vinde bilete, ieri, suporterilor. "Nu știu cîți dintre cei care sînt acum la echipă simt ceva în plus față de un meci obișnuit. Și pe bună dreptate. Sînt jucători noi, care vor să cîștige și să-și ia salariul. Încărcătura emoțională este, mai mult, a suporterilor sau pentru fotbaliștii și antrenorii din curtea lui Dinamo", a comentat fostul atacant. "Meciul meu de referință e cel din 2000, în care am stopat o serie neagră de rezultate. Plus, în aceeași partidă, am devenit și campionii României. Iar eu am înscris golul victoriei", a mai spus Mihalcea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
cosminutz81
cosminutz81  •  07 August 2015, 22:29
Postat de doggheart pe 07 August 2015, 16:35

Aberezi,copile :))) Pai va bateti cu pumni-n piept ca ne bateti mereu,dar uitati cum ati castigat ,so,sh*t the f*ck up!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  07 August 2015, 18:15

este o formula care deja se cristalizeaza. momentan altii nu s-au impus, van haaren si starokin fiind chiar la nivel de decptii. pacat ca atacantul francez Essombe a venit prea tarziu, abia este legitimat, nu era rau ca rezerva a lui Gnohere sau viceversa. la nevoie ii bagai pe amandoi. de asemenea, pacat ca mijlocasul ofensiv din franta vine abia luni sau marti. dar, jucam cu ce avem si vom vedea. Forza Dinamo !

doggheart
doggheart  •  07 August 2015, 16:35
Postat de cosminutz81 pe 07 August 2015, 15:22

Atat a mai ramas din visele voastre spulberate,meciul in care v-a furat arbitrul strain.In rest ca in ultimii 3 ani v-a batut si in groapa de gunoi si pe mall arena pe bune,fara arbitrii, pe unde apuca(cupa,campionat) este realitatea cruntaDaca Steaua joaca cum a jucat cu Belgrad luati de la 4-0 in sus.Steaua sa joace cu echipa cu care a jucat cu Botosaniul plus pe un stadion inclinat la 45 de grade spre poarta Stelei si cu o echipa de ologi tot face egal cu echipa pe care o sustii.Daca echipa ta o numesti echipa de fotbal,atunci inseamna ca nu te pricepi la fotbal.Restul sunt can-can-uri.Vai si amar de rusinea Europei,*** Bucuresti.

Aberezi,copile :))) Pai va bateti cu pumni-n piept ca ne bateti mereu,dar uitati cum ati castigat ,so,sh*t the f*ck up!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează