FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

Dinamo - FCSB e în continuare un derby: sunt echipele anului 2018! Doar un club e mai bun decât cele două rivale

Articol de , , - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2018 17:08

Dinamo și FCSB se vor duela duminică, de la ora 21:00, în Derby de România. Meciul va fi liveTEXT, foto și video pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV.

Dinamo- FCSB nu mai e un derby, deoarece ”câinii” o duc foarte rău? Într-un clasament neoficial din ianuarie până în prezent, roș-albii formează a treia cea mai bună echipă din România.

Dinamo are un parcurs dezastruos, abia a învins-o pe ultima clasată, FC Voluntari, și a bifat astfel primul succes din august încoace. Dar a dus-o atât de bine la începutul anului încât ar părea un club de mare succes într-un clasament calculat în funcție de toate rezultatele din 2018. 

Ar fi pe locul al 3-lea! Doar CFR și FCSB sunt peste dinamoviști într-un astfel de top, însă pozițiile lor nu surprind, din moment ce vorbim despre campioana și despre vicecampioana din sezonul trecut, clasate și acum pe primele două locuri.
Surprinzătoare e poziția lui Dinamo, aflată pe locul 9 în ierarhia la zi. Tocmai a urcat pe 9 de pe 13, grație succesului din partida cu Voluntari, unul smuls în ultimele secvențe, dintr-un penalty. 

Explicația e dată de parcursul pe care l-au avut roș-albii în prima parte a anului, în care au ratat calificarea în play-off cu Miriuță pe bancă și apoi au defilat în play-out, pe care l-au câștigat lejer.

Florin Bratu este, așadar, tehnicianul cel mai de succes al lui Dinamo din 2018. El a plătit fiindcă n-a confirmat în stagiunea curentă forma excelentă din play-out, a pierdut trei meciuri la rând și a fost demis.

Forma dezamăgitoare a "câinilor" s-a păstrat și cu Claudiu Niculescu în două meciuri, și chiar cu Rednic, autorul unei singure victorii din trei jocuri.
Dacă forma e temporară și talentul e permanent, ar trebui să vedem duminică o dispută cu două dintre cele mai bune trei formații din România. Doar CFR mai e la nivelul derby-ului clasic. 

Clasamentul Ligii 1 pe tot 2018:

 04 05

*Lista o cuprinde și pe Poli Timișoara, și pe Juventus București, formații care au retrogradat la finalul sezonului trecut, dar au punctat în campionat în prima parte a acestui an. Nou-promovatele Călărași și Hermannstadt au intrat în acest clasament abia din iulie, la startul stagiunii curente

"Dinamo e singura de care mi-e frică și sper să nu se califice în play-off, pentru că joacă altfel cu noi decât cu restul echipelor, luptă cu cea mai mare ambiție doar împotriva Stelei" Gigi Becali, patron FCSB

Lotul a rămas, rezultatele s-au deteriorat

FCSB are un motiv de îngrijorare legat de derby, dincolo de atmosfera specifică unui asemenea duel, un detaliu care influențează prestația echipelor. Clasamentul pe 2018 arată că Dinamo e o echipă mai bună, de fapt, decât spun rezultatele recente. Pentru că victoriile din prima parte a anului au fost obținute cam cu aceiași jucători pe care îi are și Rednic la dispoziție acum. Au intervenit mici schimbări: au plecat Nemec, Mahlangu și Marici și au venit Popovici, Axente, Gomelt, Aliji, patru fotbaliști pe care i-ar putea folosi Rednic contra FCSB. S-au mai schimbat și antrenorii. Ce s-a modificat esențial: rezultatele au devenit tot mai proaste, înaintea victoriei de la Voluntari, "câinii" se îndreptau spre 100 de zile fără victorie.

Citește și: Riscă Rednic? Ar putea fi "arma secretă" în derby-ul cu FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
para.para
para.para  •  07 Noiembrie 2018, 23:43

Dinamo e a 3-a cea mai buna din Romanika pentru ca la inceputul anului a avut un parcurs bun. Care parcurs? A, stati asa, a terminat prima din play-out. De fcsb nu mai zic nimic pentru ca e echipa hartiei si deja ma mir cum de nu a fost pusa cea mai buna din Europa.

lapusneanul
lapusneanul  •  07 Noiembrie 2018, 17:53

pe digi e fotbal club, a trebuit sa treaca 2 zile de la hentul lui cooper ca sa-si dea seama si radu naum ca panamezul a facut acel hent involuntar( asta nu seamna ca nu a fost 11 m), a impins adversarul si nu a avut timp sa -si retraga mana..va dati seama ce atenti sunt astia care analizeaza fazele litigioase.?

lapusneanul
lapusneanul  •  07 Noiembrie 2018, 17:40

in sfarsit, un articol in care nu apare numele lui vaiscovici....stai asa, iar e scris de TREI jurnalisti..hahaha..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează