FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #4

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend » Duelul ultimelor decenii, problema lui Bergodi și ziua Z pentru Dinamo

Articol de , - Publicat joi, 11 aprilie 2024 21:31 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 00:39

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a patra din play-off şi play-out

1. Continuă UTA parcursul excelent de pe teren propriu?

UTA - Hermannstadt, în etapa #4 din Superliga

UTA s-a impus în etapa precedentă, 1-0 cu FC Botoşani, şi a trecut pe prima poziţie în play-out. Arădenii au ajuns la nouă meciuri fără înfrângere "acasă", interval în care au reuşit şase victorii şi trei remize.

Elevii lui Mircea Rednic vor primi vizita celor de la FC Hermannstadt, echipă care nu a mai câştigat în deplasare de 15 jocuri, ultimul succes "afară" fiind înregistrat pe 23 iulie 2023, 3-1 la Iaşi.

2. Trece Universitatea peste cele două şocuri de săptămâna trecută?

U Craiova - Farul, în etapa #4 din Superliga

După un început de an slab (1-2 Farul, 0-3 FCSB), oltenii au bifat nouă partide la rând fără înfrângere, rezultate în urma cărora fanii Universităţii au reînceput să viseze. Însă au venit cele două meciuri de săptămâna trecută, 0-1 cu Oţelul în Cupă şi 0-2 cu FCSB în campionat, înfrângeri care i-au scos din lupta pentru câştigarea titlului şi a competiţiei KO.

Acum, singurul obiectiv rămas este calificarea în cupele europene, de unde au lipsit în ediţia precedentă, iar pentru atingerea lui vor trebui să scoată un rezultat bun cu Farul, echipă care îşi joacă pe "Ion Oblemenco" ultima şansă de a rămâne în cărţi pentru o clasare în primele patru.

Misiunea este una dificilă, asta pentru că întâlnesc o formaţie care a pierdut doar o deplasare din ultimele nouă din campionat (28.02.2024, U Cluj-Farul 1-0), în rest au câştigat de patru ori, iar de alte patru ori au terminat la egalitate.

3. Echipele cu cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii adverse

FC Voluntari - Oțelul, în etapa #4 din Superliga

Ziua de sâmbătă va fi deschisă de un duel între două echipe aflate pe val, FC Voluntari, care a stabilit scorul etapei precedente, 4-0 pe "Ilie Oană", şi Oţelul, singura cu punctaj maxim în primele 3 runde din play-out. În plus, ambele s-au calificat în semifinalele Cupei României după ce au eliminat reprezentantele Craiovei.

Partida se anunţă interesantă şi datorită faptului că sunt formaţiile din play-out care au expediat cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii adverse în ultimele 3 etape.

Clasamentul echipelor din play-out cu cele mai multe șuturi pe poartă

  • Oţelul - 21
  • FC Voluntari - 20
  • UTA - 15
  • FC Botoşani - 12
  • Hermannstadt - 12
  • U Cluj - 12

4. Pune "Gyuszi" Balint capăt seriilor negative din deplasare?

U Cluj - Petrolul, în etapa #4 din Superliga

Înfrângerea categorică suferită cu FC Voluntari, scor 0-4, a încheiat interimatul lui Florin Stângă pe banca Petrolului, în locul său fiind instalat Laszlo Balint, tehnician care le-a mai condus în Superligă pe UTA şi U Craiova.

Interesant, acesta va debuta pe banca prahovenilor în deplasare, iar în precedentul său mandat din campionat, UTA 2022-2023, "Gyuszi" nu a câştigat cu arădenii niciunul dintre cele 10 meciuri jucate afară (4 remize - 6 înfrângeri). În plus, un eventual succes nu ar opri doar seria negativă din CV-ul său, ci şi pe cea din dreptul ploieştenilor, care nu au mai învins din postura de vizitatori tot de 10 partide.

5. FC Botoşani - FCU Craiova, duelul extremelor

FC Botoşani - FCU Craiova, în etapa #4 din Superliga

Înfrângerea suferită de moldoveni la Arad a avut şi un aspect pozitiv, revenirea lui Sebastian Mailat, golgheterul botoşănenilor din ediţia precedentă bifând primele minute după accidentarea care l-a ţinut departe de teren o lungă perioadă.

El a devenit al 47-lea jucător cu minute pentru roş-alb-albaştri în campionatul curent, capitol la care FC Botoşani este lider detaşat, următoarele în top fiind Farul şi UTA, ambele cu câte 40.

La polul opus în acest clasament se află chiar gruparea craioveană, doar 26 de fotbalişti utilizaţi în cele 33 de etape din sezonul curent.

6. Zero pe linie pentru ieșeni

Dinamo-Poli Iaşi, în etapa #4 din Superliga

Un meci extrem de important în lupta pentru salvarea de la retrogradare va avea loc duminică, de la ora 18:15, când Dinamo şi Poli Iaşi, separate doar de două puncte, se vor duela pe stadionul Arcul de Triumf. Un eventual succes al bucureştenilor i-ar urca în clasament peste adversari, în timp ce o victorie a vizitatorilor le-ar da un impuls mare pentru finalul de sezon.

Ambele au doar o remiză în primele 3 runde din play-out. Ba mai mult, moldovenii sunt fără victorie afară în campionatul curent din 23 septembrie 2023, când s-au impus cu 2-1 la Voluntari.

În plus, actuala grupare din Copou nu a câştigat niciuna dintre cele 11 deplasări pe terenul câinilor, în dreptul lor fiind consemnate 4 remize şi 7 înfrângeri.

7. CFR-FCSB, derby-ul ultimelor două decenii

CFR Cluj - FCSB, în etapa #4 din Superliga

CFR şi FCSB se vor afla faţă-n faţă pe arena "dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca într-un nou episod dintr-o confruntare care a fost, în multe momente din ultimele două decenii, principalul duel în lupta pentru titlu.

Şi acum, acestea se întâlnesc din postura ocupantelor primelor două locuri, separate, ce-i drept, de 10 puncte. Iată 5 repere importante legate de partida din Gruia:

  • Sunt echipele care au scos cele mai multe puncte pe durata sezonului: FCSB 73, CFR 57
  • Sunt formaţiile care au expediat cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii adverse: FCSB - 188, CFR - 165
  • CFR are cele mai multe goluri marcate, 60. FCSB, cele mai multe partide cu gol înscris, 29
  • Sunt singurele care au câte 2 jucători cu peste 10 reuşite în ediţia curentă, Otele - 13, Bârligea - 11, respectiv Fl. Coman 16, Olaru - 14
  • FCSB are cea mai bună defensivă din campionat, doar 29 de goluri încasate. De partea cealaltă, ardelenii au primit numai 8 goluri pe teren propriu

8. FCSB, prima echipă cu maximum de puncte după 4 jocuri?

CFR Cluj - FCSB, în etapa #4 din Superliga

FCSB a scos maximum de puncte din cele 3 jocuri disputate în actuala ediţie de play-off, o performanţă pe care a mai realizat-o în această fază a competiţiei doar CFR Cluj în 2018-2019.

În cazul în care va câştiga, gruparea bucureşteană ar stabili o premieră, iar dacă nu va pierde la Cluj, va fi pentru a 3-a oară când ar obţine 10 puncte din primele 4 etape.

Echipe neînvinse în primele 4 meciuri din play-off

  • 2015-2016 FCSB - 3 victorii - 1 remiză
  • 2017-2018 FCSB - 3 victorii - 1 remiză
  • 2017-2018 CFR Cluj - 1 victorie - 3 remize
  • 2018-2019 CFR Cluj - 3 victorii - 1 remiză
  • 2019-2020 CFR Cluj - 3 victorii - 1 remiză
  • 2020-2021 U Craiova - 2 victorii - 2 remize
  • 2022-2023 FCSB - 2 victorii - 2 remize
  • 2022-2023 CFR Cluj - 1 victorie - 3 remize

9. Bifează Bergodi al doilea sezon întreg în Superligă?

Rapid - Sepsi, în etapa #4 din Superliga

Singura fără punct şi cu 8 goluri încasate, Rapid a intrat pe lista ruşinii privind prestaţiile "all-time" în play-off, listă pe care se mai regăsesc FC Argeş 2021-2022 - golaveraj (2-8), Clinceni 2020-2021 - golaveraj (1-7), Astra 2018-2019 - golaveraj (0-4) şi Poli Iaşi 2017-2018 - golaveraj (1-5). Astfel, reacţia tribunei de la finalul partidei cu CFR, când s-a strigat "demisia!", a fost una la care mulţi s-au aşteptat.

Momentan, Bergodi a rămas în funcţie, dar presiunea continuă, iar meciul cu Sepsi se anunţă a fi unul de foc, un eventual insucces putând fi final de mandat, dar şi o confirmare a statisticii care stă la baza experienţelor trăite de tehnicianul italian în campionatul României, un singur sezon cap-coadă bifat în Superligă, cu Sepsi în 2022-2023!

10. Cine va fi primul jucător suspendat pentru cumul de galbene?

S-au scurs 3 etape din play-off/out şi apar, deja, primele probleme legate de suspendări. Astfel, patru jucători sunt în pericol de a rata prezenţa pe teren în runda următoare din cauza cumulului de "galbene", fiecare având câte 3 avertismente: Sota Mino (FC Hermannstadt), Juri Cisotti (Oţelul), Juraj Badelj (U Craiova) şi Mihai Căpăţână (U Craiova).

21 de "galbene"a strâns Nicuşor Bancu în cele 53 de meciuri jucate "all-time" în play-off, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii cu minute. Căpitanul Universităţii Craiova a fost suspendat pentru cumul de "galbene" în 3 sezoane

INFOGRAFIC. De la 1 la 10 în etapa #4 din play-off şi play-out

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend » Duelul ultimelor decenii, problema lui Bergodi și ziua Z pentru Dinamo
Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

CITEȘTE ȘI:

Surprinzătorul „talisman” pe care FCSB îl are cu CFR Cluj + fotografii inedite din arhiva GSP din urmă cu 12 ani
CFR CLUJ - FCSB
Surprinzătorul „talisman” pe care FCSB îl are cu CFR Cluj + fotografii inedite din arhiva GSP din urmă cu 12 ani
Fostul antrenor din Superligă e convins că Dinamo va retrograda: „Nu văd altă echipă care să pice”
DINAMO
Fostul antrenor din Superligă e convins că Dinamo va retrograda: „Nu văd altă echipă care să pice”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
id45
id45  •  12 Aprilie 2024, 11:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

id45
id45  •  12 Aprilie 2024, 11:27

Statisticienii lui pește ! 25.04.2023 / Dinamo București - Politehnica Iași 1 - 3 !!! Sper să fie același scor și acum !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează