FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #6

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa intermediară » Cade recordul din '98! Număr incredibil de spectatori în Superliga

Articol de , - Publicat luni, 22 aprilie 2024 14:17 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 23:17

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a şasea din play-off şi play-out.

1. Duel între două dintre cele mai slabe defensive

FC Voluntari - FCU Craiova, în etapa #6 din Superliga

Golul lui Blănuţă din finalul meciului cu Dinamo le-a mai dat oltenilor o şansă în lupta pentru salvarea de la retrogradare, distanţa faţă de roş-albi rămânând neschimbată.

Următorul adversar va fi FC Voluntari, singura echipă pe care au învins-o în precedentele 14 deplasări din campionat, se întâmpla pe 15 decembrie 2023, scor 1-0. În tot acest interval, gruparea craioveană a mai înregistrat din postura de formaţie vizitatoare 3 remize şi 10 înfrângeri.

Partida de pe arena "Anghel Iordănescu" va aduce faţă-n faţă două dintre cele mai slabe defensive din campionatul curent, FC Voluntari - 57 de goluri încasate şi FC U 1948 - 58 de goluri primite, capitol la care doar FC Botoşani stă mai slab (59 de goluri).

2. FC Botoşani, un nou meci de „Totul sau nimic"

FC Botoşani - Dinamo, în etapa #6 din Superliga

Indiferent de locul pe care-l vor ocupa, botoşănenii şi dinamoviştii merită aprecieri pentru faptul că nu au renunţat la luptă, deşi, în iarnă, ambele echipe erau condamnate la retrogradare.

Avantajul moldovenilor din acest duel constă în parcursul bun de pe teren propriu din 2024, an calendaristic în care au pierdut acasă doar o partidă (29 februarie, FC Botoşani-Sepsi 1-2). În rest, patru victorii şi două remize.

De partea cealaltă, roş-albii se deplasează pe terenul formaţiei pe care au învins-o de două ori în sezonul regulat: 1-0 în Bucureşti şi 2-0 pe Municipalul din Botoşani.

3. Poli Iaşi, fără victorie în deplasare de 12 meciuri

U Cluj - Poli Iaşi, în etapa #6 din Superliga

Fără victorie în ultimele patru etape şi eliminaţi din Cupă, clujenii speră să oprească seria rezultatelor negative în partida cu Poli Iaşi, formaţie care nu a mai câştigat în deplasare pe prima scenă din 23 septembrie 2023, când s-a impus cu 2-1 la Voluntari. În tot acest timp, gruparea din Copou a scos doar 5 puncte din 12 partide jucate pe teren advers.

Gazdele au ca obiectiv clasarea pe locurile 1-4, locuri care le asigură prezenţa la barajul european, în timp ce oaspeţii se leagă de orice şansă pentru a evita retrogradarea.

4. Play-off-ul tinerilor dobrogeni

Farul - Rapid, în etapa #6 din Superliga

Surpriza plăcută din play-off este Farul, care a reuşit trei victorii şi o remiză, singurul insucces fiind cu FCSB, dar şi în acel meci a avut o prestaţie solidă.

Lăudabil este faptul că principalii remarcaţi din cele cinci jocuri au fost tinerii dobrogenilor. Astfel, din cele 10 goluri, nouă au fost înscrise de fotbaliştii eligibili U21 (Munteanu 4, Cojocaru 4, Grameni 1), care şi-au mai trecut în cont şi cinci pase decisive (Cojocaru 3, Grameni, Munteanu - 1).

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa intermediară » Cade recordul din '98! Număr incredibil de spectatori în Superliga
Ionuţ Cojocaru şi Louis Munteanu

Pe lângă aceştia, Stoian, Sîrbu, Dănuleasă, dar şi brazilianul Gustavo Marins au prins minute, ultimul devenind chiar titular.

5. FCSB, o singură înfrângere în afara Bucureştiului

Sepsi - FCSB, în etapa #6 din Superliga

FCSB are un parcurs formidabil în acest sezon pe teren advers, unde a reuşit nu mai puţin de 11 victorii în 17 deplasări. Ba mai mult, au suferit o singură înfrângere în afara Bucureştiului, pe 28 august 2023, UTA - FCSB 2-1.

Privind evoluţiile campioanelor care au câştigat titlul în actualul sistem competiţional, cu play-off, cele mai multe succese afară le-a izbutit CFR Cluj în 2020-2021 (antrenori Dan Petrescu, Edward Iordănescu), când a câştigat 15 dintre cele 20 de partide disputate din postura de vizitatori, o performanţă pe care roş-albaştrii nici măcar nu o mai pot egala.

6. Sepsi, fără victorie în ultimele 10 dueluri cu FCSB

Sepsi - FCSB, în etapa #6 din Superliga

După Universitatea Craiova, covăsnenii primesc vizita roş-albaştrilor, echipă în faţa căreia s-au impus o singură dată pe teren propriu, în urmă cu mai bine de cinci ani, pe 5 decembrie 2018, scor 4-2.

Ba, mai mult, nici în palmaresul general nu stau mai bine, precedentul succes fiind pe 25 aprilie 2021, 2-1 în deplasare. Au urmat, în campionat, pentru trupa din Sf. Gheorghe trei remize şi şapte înfrângeri consecutive, rezultate care au dat naştere multor controverse din partea rivalilor.

7. UTA - Oţelul, duel între campioni

UTA - Oţelul, în etapa #6 din Superliga

Partida va consemna şi o confruntare între doi tehnicieni cu mare experienţă în principala competiţie internă, Mircea Rednic (414 partide în Superligă) vs. Dorinel Munteanu (257 jocuri în Superligă), campioni şi din postura de principali, "Puriul" cu Rapid şi Dinamo, iar "Neamţul" cu Oţelul.

Va fi a 11-a întâlnire pe prima scenă, palmaresul precedentelor dispute consemnând patru succese Rednic, trei victorii Munteanu şi trei remize.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa intermediară » Cade recordul din '98! Număr incredibil de spectatori în Superliga
Dorinel Munteanu şi Mircea Rednic

8. Sibienii, fără cei mai buni străini

Hermannstadt - Petrolul, în etapa #6 din Superliga

Sibienii s-au remarcat în acest sezon prin prestaţiile de pe teren propriu, unde sunt neînvinşi din iulie 2023, interval în care au jucat acasă 17 partide (9 victorii, 8 remize), dar şi prin faptul că au utilizat cei mai puţini străini, doar şapte astfel de jucători bifând prezenţe pentru gruparea ardeleană.

Dintre aceştia, singurii care s-au impus în formula de start au fost japonezul Sota Mino (31 meciuri titular) şi italianul Alessandro Murgia (titular în toate jocurile din 2024), fotbalişti pe care Marius Măldărăşanu nu se va putea baza în disputa cu Petrolul, amândoi fiind suspendaţi, primul pentru cumul de "galbene", iar cel de-al doilea pentru "roşul" încasat în confruntarea cu FC Botoşani.

9. Craiova - CFR: oltenii sunt neînvinşi de clujeni pe teren propriu din 2021

U Craiova - CFR Cluj, în etapa #6 din Superliga

Învinşi categoric în precedenta etapă, 1-5 la Ovidiu, clujenii se deplasează în Bănie pentru duelul cu Universitatea, echipă pe care nu au mai învins-o pe terenul acesteia din mai 2021, când s-au impus cu 3-1, făcând un pas mare spre câştigarea titlului cu Edward Iordănescu pe bancă.

Au urmat, din postura de vizitatori, trei succese ale craiovenilor şi două rezultate de egalitate.

Un alt amănunt de luat în seamă: alb-albaştrii au marcat în 15 dintre precedentele 16 partide jucate acasă, în timp ce CFR a încasat cel puţin un gol în ultimele 26 de deplasări din Superligă.

10. Două milioane de spectatori!

Aproximativ 1.965.000 de microbişti au fost prezenţi în tribune la cele 280 de partide disputate pînă acum în acest sezon, o cifră de-a dreptul impresionantă, ceea ce înseamnă o medie de peste 7.000 spectatori / meci.

Astfel, pe durata acestei runde se aşteaptă să se depăşească borna de două milioane, bornă atinsă ultima dată în ediţia 1997/1998, atunci când au fost cca. 2.106.900 spectatori.

INFOGRAFIC. De la 1 la 10 în etapa #6 din play-off şi play-out

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa intermediară » Cade recordul din '98! Număr incredibil de spectatori în Superliga

Citește și:

Surpriză la Rapid, Bergodi a avut dreptate până la urmă! » Șucu a deschis negocierile cu jucătorul: „Este spectaculos, de creație”
Rapid
Surpriză la Rapid, Bergodi a avut dreptate până la urmă! » Șucu a deschis negocierile cu jucătorul: „Este spectaculos, de creație”
Semnal de alarmă pentru FCSB: „Nu ajunge în nicio grupă!” » Ce trebuie să facă Becali urgent
FCSB
Semnal de alarmă pentru FCSB: „Nu ajunge în nicio grupă!” » Ce trebuie să facă Becali urgent

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Prafsipulbere
Prafsipulbere  •  23 Aprilie 2024, 03:50

Minunata poza. Cei doi clovni ai naționalei. Indivizi ca aceștia nu au ce cauta într-o-o echipa naționala. Locul lor este într-o trupa de teatru...si ala prost...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează