FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

11 cluburi din Liga 1 sunt de acord cu propunerea lui Victor Pițurcă de a schimba regulamentul din fotbalul românesc

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 19:38

Craiova a trimis o solicitare către Liga Profesionistă de Fotbal prin care cere modificarea Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), iar LPF a anunțat că 11 cluburi au fost de acord cu propunerea oltenilor. 

„Precizăm faptul că, în urma ședinței Comitetului Executiv al FRF din 20 august 2019, când clubul Universitatea Craiova a solicitat ca numărul de jucători înscriși în raportul de arbitraj să crească de la 18 la 20, cu consecința creșterii numărului de jucători de rezervă de la șapte la nouă, celelalte 13 cluburi din CASA Liga 1 au răspuns astfel: 

11 cluburi s-au declarat de acord cu solicitarea Universității Craiova, iar două cluburi și-au manifestat dezacordul fără a oferi alte precizări. 

Dintre cele 11 cluburi care și-au manifestat acordul, nouă au făcut-o fără a avea vreo obiecție față de cererea Universității Craiova, iar alte două cluburi din Liga 1 și-au dat acordul, dar au precizat că nu acceptă un număr de opt jucători, formați la nivel național, pe foaia de joc”, se arată în comunicatul LPF.

„LPF a înaintat de urgență către FRF, în atenția Secretariatului General și a Departamentului Juridic, centralizatorul opțiunilor exprimate de membrii noștri afiliați, cu rugămintea de a fi îndreptat către Comitetul Executiv, împreună cu materialele specifice, pentru ședința acestuia de joi, 3 octombrie 2019”
-comunicat LPF

Craiova a trimis o solicitare către Ligă în care cere ca numărul de jucători trecuți pe foaia de joc să crească de la 18 la 20. Astfel, cluburile din Liga 1 vor avea câte 9 rezerve pe bancă, nu 7 ca până acum. (Detalii AICI)

Solicitarea oltenilor vine după ce FRF a obligat cluburile să aibă doi jucători U21 din primul minut pe teren. Astfel, Victor Pițurcă susține că trebuie să aibă 4 jucători sub 21 de ani în lot și că e nevoie de mai multe rezerve, pentru ca antrenorii să aibă mai multe variante. 

Citește și:

Victor Pițurcă cere schimbarea regulamentului din Liga 1! Anunț oficial al LPF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
doubleti
doubleti  •  03 Octombrie 2019, 11:06

Ca Piturca a facut lucruri bune la Craiova de cand a venit e de necontestat. Dar sa-i arogi toate meritele lui Piturca mi se pare exagerat. La 20 august cand Craiova de depus cererea, Piturca nu facea parte din club. In rest, doar de bine.

steaua.libera
steaua.libera  •  03 Octombrie 2019, 10:23

În Italia tot lotul e pe bancă

corectu
corectu  •  03 Octombrie 2019, 07:42

Ori 7,ori 9,tot 3 schimbări se fac.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close