FOTBAL  »  Superliga  »  CUPE EUROPENE

2021, anul în care Liga 1 ajunge în lumea a treia a cupelor europene

FOTO Ștefan Constantin
FOTO Ștefan Constantin

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 10:48 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 11:43

Gazeta Sporturilor a deschis prima ediție a lunii ianuarie cu o dezbatere amplă despre provocările anului sportiv 2021. Analiza poartă semnătura lui Dan Udrea, jurnalist GSP cu peste 20 de ani experiență în presa de sport.

Dilema lui Udrea: La ce ne ajută Conference League?

Din păcate, 2021 va fi anul fotbalistic care ne va arunca la coada continentului din perspectiva cupelor europene. În iulie 2021, nicio formație din România nu va mai lua startul în Europa League. Campioana va merge în preliminariile Champions League, iar celelalte 3 reprezentante ale noastre vor fi nevoite să evolueze în Conference League.

Echipele din Liga 1 vor juca în Conference League

Conference League e o competiție nouă, lipsită de culoare, de anvergură și, evident, de premii financiare pe măsură. Acolo vor avea acces formațiile din țările ce nu prind Top 15 la coeficient. Iar România e acum pe locul 25! Sub state precum Bulgaria, Israel, Norvegia, Cipru, Suedia. Asta după ce, în a doua jumătate a anilor 2000, ajunseserăm în Top 10.

Citește AICI toate cele 10 teme de discuție lansate de Dan Udrea în Gazeta Sporturilor

VIDEO Gică Hagi își anunță revenirea: „Atât vă zic! Am luat-o de pe câmp și pot să devin cel mai bun în lume”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Fenomen grav în Liga 1 » Toate echipele se „hrănesc” cu ciorbă românească reîncălzită! Avem INTERZIS în Europa

2021, anul Apocalipsei la Dinamo? Răzvan Lucescu e categoric: „Se duce naibii fotbalul dacă dispare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
agy23
agy23  •  05 Ianuarie 2021, 16:34

Asa! Si? Cati ani sa mai profitam de coeficientul strans de Steaua si Rapid in anii pecedenti? In acest moment aici suntem. Asta este valoarea. Echipele romanesti trebuie sa demonstreze ca au valoare de primele 15 campionate, sa adune puncte in aceasta noua competitie, care nu va fi chiar atat de slaba. Este o competitie europeana totusi. Vor veni echipe si din CL si EL. Sa adune puncte si sa promoveze in primele 10-15 campionate din nou. Nu este nici o tragedie. Oricum am supravietuit prea mult de pe urma acelor coeficienti din trecut. Era si cazul sa o luam de la capat. Bine macar ca nu ne-au scos astia de tot din Europa.

the_fixer
the_fixer  •  05 Ianuarie 2021, 13:19

A știut Dan Petrescu ca este momentul sa plece din Liga 1 . Cu siguranța in următorii 4-5 ani nu o sa mai avem nici o echipa in primăvara europeană! Isteț ghebosul!

paul801
paul801  •  05 Ianuarie 2021, 11:45

minunat sa ne raportam mereu la trecut, unul din ce in ce mai indepartat...cand nu investesti nimic, ai nimic...si sa imprumuti cluburi cu bani nu se numeste investitie, se numeste camatarie!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează