FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

250 de kilometri pentru un teren bun! » Steliştii încep de azi antrenamentele la Constanţa

Așa arăta terenul Farului ieri, la prînz, cînd se înregistrau 10 grade Celsius la Constanța
Așa arăta terenul Farului ieri, la prînz, cînd se înregistrau 10 grade Celsius la Constanța

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 21:25

Steliştii fac de azi, la Constanţa, primele antrenamente normale de cînd s-au întors din Antalya, fiindcă terenul de pe arena Farul arată bine.

Steaua a uimit cu decizia de a pregăti la Constanţa reluarea campionatului, dar e şi o veste bună pentru roş-albaştrii rămaşi fără casă: gazonul Farului arată bine, mai bine decît cel de la Mogoşoaia, de pe care Piţurcă l-a dat afară pe Ilie Stan.

"Rechinii" au avut şi noroc, întrucît la Constanţa nu a nins la fel de tare ca în Bucureşti şi a fost permanent un pic mai cald, aşa că zăpada nu s-a aşezat în straturi mari ca pe terenurile din Capitală. Chiar conducerea Farului le-a dat ideea "militarilor", după ce cluburile discutaseră despre disputarea unui amical, programat iniţial la Mogoşoaia. Marcel Lică, preşedintele dobrogenilor, îl asigură pe Stan că n-o să-şi mai chinuie echipa: "Vremea e bună, deci gazonul se va zvînta perfect!". De cînd a revenit din Antalya, Steaua s-a pregătit fie pe zăpadă şi gheaţă, fie pe teren sintetic.

E premieră istorică!
Gazeta de duminică a dezvăluit planul inedit pe care-l aplică steliştii ca să facă rost de un teren normal. Ei străbat 250 de kilometri pînă la Constanţa, revin miercuri la Bucureşti şi duminică reiau campionatul, cu un meci la Mioveni. Steaua a mai schimbat diverse oraşe din ţară cînd a avut nevoie de stadioane, dar niciodată n-a făcut cantonamentele dinaintea meciurilor de campionat în alte localităţi. Tot Gazeta a prezentat şi explicaţia roş-albaştrilor: "Piţurcă e de vină, că nu ne-a mai lăsat la Mogoşoaia!".

3 antrenamente va face Steaua la Constanţa, unu azi după-amiază şi două marţi. Miercuri, de la ora 11:00, e programat amicalul cu Farul

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

DNA triază lotul Stelei

Nu toţi jucătorii din lotul Stelei vor pleca la Constanţa. Dănănae, Prepeliţă şi Florin Costea au fost citaţi să se prezintă astăzi, la ora 10:00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi vor rămîne în Bucureşti. Ei trebuie să dea declaraţii în dosarul pe care DNA îl cercetează plecînd de la o plîngere a Universităţii Craiova privind dezafilierea echipei. "Dacă nu se vor prezenta, atunci vor fi aduşi cu mandat", a susţinut ieri unul dintre avocaţii Universităţii Craiova. Cei trei au lipsit de la precedenta citaţie.

Duckadam rupe tăcerea la Contraatac

După ce a fost subiect principal în cazul Tătăruşanu, preşedintele de imagine al Stelei va vorbi diseară despre toate disputele din ultima vreme de la echipă, dar şi despre situaţia portarului roş-albaştrilor. Duckadam va fi invitat azi, de la ora 19:00, la emisiunea Contraatac, moderată de Dan Udrea la GSP TV.

Piţi îi răspunde Stelei
Arătat cu degetul de roş-albaştri că i-a alungat de la Mogoşoaia şi nu le-a permis să dispute amicalul cu Farul acolo, Victor Piţurcă şi-a spus ieri părerea: "Lucrurile au fost foarte clare de la început, am acceptat ca Steaua să se pregătească în acest complex, dar am avut pretenţia ca atunci cînd echipa naţională are acţiune să nu fie prezentă aici. Într-adevăr, Argăseală m-a rugat să joace aici, dar ar fi fost imposibil pentru că terenul este foarte moale şi nu ar mai fi fost condiţii pentru echipa naţională".

Tătăruşanu a schimbat autocarul
După ce Gazeta de Duminică a dezvăluit că portarul Stelei s-a plîns de mirosul din autocar, lucru care a ajuns şi la urechile lui Becali, care a rămas surprins de tupeul acestuia, ieri, unul dintre membrii staff-ului echipei a completat: "În Antalya, Tătăruşanu s-a plîns de mirosul din autocarul care ne-a fost pus la dispoziţie. S-a schimbat maşina după 3 zile, ne-au dat un autocar nou şi n-a mai fost nici o problemă".

Neaga acuză dur
Fost jucător al Stelei, Adrian Neaga a criticat faptul că echipa la care a activat în nu mai puţin de trei perioade diferite nu mai joacă în Ghencea şi nici nu mai are o bază de pregătire proprie. "Cu părere e rău o spun, în acest ritm Steaua îşi pierde identitatea", a zis Adrian Neaga, cel care a adus ultima victorie a Stelei în faţa lui Dinamo la un meci de pe teren propriu, în campionat, 1-0, în noiembrie 2007.

Neşu: "Tinerii Stelei au nevoie de Ghencea"
Şi Mihăiţă Neşu e de părere că atît timp cît Steaua nu va reveni pe stadionul ei, pe care a evoluat în perioada 1974-2011, nu va face rezultate. "În ultima vreme, Steaua a adunat foarte mulţi jucători de valoare, cu un potenţial enorm de a creşte. Totuşi, pentru că ei sînt tineri, ar avea nevoie ca de aer de un stadion propriu, adică de Ghencea. În plus, faptul că se află mereu pe drumuri ca să se antreneze îi afectează", a declarat Neşu la Dolce Sport.

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (6)
d_3amon
d_3amon  •  27 Februarie 2012, 10:06

Si normal ca Piti e de vina ca sunt ei homeless. Ei vor campionat si visau finala europa league si ei n-au unde sa se antreneze :)) pt marele meci cu mioveniul, care ramas fara rica&dica, probabil n-o sa se mai dea la o parte ca in tur

alpin
alpin  •  27 Februarie 2012, 08:09

Nu sunt multi cei 250 de km! Oile parcurg in fiecare an distante chiar mai mari in cautarea unui teren mai bun!! Asa e in transhumanta de mii de ani.

costacurta
costacurta  •  27 Februarie 2012, 07:01

va dati seama ce incapatanat e becali, daca nici acum nu a ajuns la o intelegere sa se intoarca echipa in ghencea? pacat de clubul asta, mare pacat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează