FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO 3 povești din altă epocă spuse de un fost junior la Dinamo: vizita lui Mircea Lucescu, sfatul lui Demollari + echipa-surpriză care ar „câștiga Liga 1 fără probleme”

Mircea Lucescu obișnuia să-i viziteze pe juniorii lui Dinamo
Mircea Lucescu obișnuia să-i viziteze pe juniorii lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 26 decembrie 2020 11:00 / Actualizat sambata, 26 decembrie 2020 11:04

Fostul junior dinamovist Eugen Popistașu (44 de ani) a fost invitat în luna octombrie la GSP Live, unde a rememorat diverse episoade petrecute de-a lungul carierei.

Prezența lui Mircea Lucescu la antrenamentele lui Dinamo îi „paraliza” adesea pe tinerii fotbaliști ai lui Dinamo. Crescut la echipa antrenată de Ionuț Chirilă, Popistașu și-a adus aminte de vizitele pe care „Il Luce” le efectua la grupele de juniori ale „câinilor”. Mai jos sunt 3 povești spuse de Eugen Popistașu la GSP Live. 

1. Legendele lui Dinamo, în vizită la antrenament: „Eram paralizați! Erau zei pentru noi”

„Ne mai vizita, și nu rar, și nea Mircea Lucescu. În primele 15 minute, eram paralizați, abia apoi începeam antrenamentul. Mai veneau și Ionuț Lupescu, Dănuț Lupu. Nu știu dacă în ziua de astăzi se mai întâmplă așa ceva, dar, din punct de vedere mental, era o chestiune extraordinară. 

Erau zei pentru noi! Plus că vorbeau cu noi, ceea ce contează pentru un copil de 11-12 ani. Ne dădeau anumite sfaturi, veneau când aveau timp și la meciuri.”

2. Banalul sfat al lui Sulejman Demollari

„Am primit un sfat pe cât de banal, pe atât de riguros și de autentic. Sulejman Demollari mi l-a oferit, un om excepțional, de o calitate fantastică. Mi-a spus: «Muncește, vezi-ți de treabă și atinge-ți obiectivul!». La început, mi s-a părut banal, dar mulți nu respectă asta în ziua de azi”.

3. Experiența de la Tractorul Brașov: „Am câștiga Liga 1 fără probleme cu acea echipă”

„Am ajuns la Tractorul Brașov, unde mi-a fost greu să mă adaptez, în ciuda faptului că aveam o echipă foarte bună. Echipa pe care am avut-o atunci la Tractorul, dacă printr-o minune s-ar transplanta în Liga 1 acum, câștigă campionatul fără probleme! 

Eram coleg cu Brașoveanu, cu Gal, cu Isăilă, cu Mocanu, cu Remus Ciolănel, mulți jucători fantastici. Eram în Liga 2, ne băteam la promovare cu Poli Timișoara, care-i avea pe Constantin Varga, pe Contra. Din păcate, nu am reușit să promovăm”.

Eugen Popistașu, coleg de generație cu Hîldan și Florentin Petre

Eugen Popistașu a făcut parte din generația de la Dinamo antrenată de Ionuț Chirilă, alături de nume importante precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Cezar Dinu, Mihai Tararache, Marius Coporan sau Ion Voicu, însă nu a reușit să se impună la prima echipă din „Ștefan cel Mare”. A debutat în Divizia A în 1993, într-un meci Dinamo - Sportul 4-2, dar n-a apucat să joace prea mult pentru „câini”. A ajuns ulterior la Tractorul Brașov, unde și-a încheiat prematur cariera. 

Citește și alte știri din emisiunea cu Eugen Popistașu:

DINAMO. A crescut alături de regretaţii Hîldan și Cezar Dinu şi a vorbit despre blestemul acelei generaţii: „Nu știu ce a fost cu noi”

EXCLUSIV Dopat de propriul club?! A jucat la Dinamo și face dezvăluiri ȘOCANTE: „Simțeam că mai pot încă 90 de minute! Nu vreau să spun perioada, dar au fost niște momente...”

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează