FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

4 etape decisive pentru play-off! Craiova e în pericol mare + cum prinde Dinamo top 6

Articol de , , - Publicat joi, 16 ianuarie 2020 14:43

Programul ultimelor 4 etape o dezavantajează cel mai mult pe Craiova, care are totuși un avans de 4 puncte, plus meciurile directe, față de prima echipă de sub linia play-off-ului, FC Botoșani, al cărei țintar însă pare extrem de la îndemână.

Cea mai scurtă pauză de iarnă din istoria Ligii 1 se va termina pe 31 ianuarie, dată la care se reia campionatul regulat cu o luptă pasionantă în primul rând în privința accesului în play-off.

Dacă primele 3 clasate acum și-au antamat aproape în proporție de 100% prezența între primele 6, ținând cont de punctaj, dar și de restul programului, marea dilemă din acest moment e care dintre formațiile poziționate pe locurile 4-7 va rămâne pe dinafară și va rata prezența în play-off.

Craiova, doar meciuri grele

Între Craiova, locul 4, și Botoșani, aflată pe 7, există o diferență de numai 4 puncte, iar în jos, până la final mai sunt 12 puncte, adică 4 runde. Trupa din Bănie are un foarte mare avantaj, punctele din clasament, dar și un dezavantaj imens, care o pune chiar în mare pericol privind ajungerea în play-off: dificultatea programului.

Universitatea are un program infernal, fiind singura care va avea de jucat, în 3 din cele 4 jocuri, cu echipe care se află acum pe zona virtuală de play-off. Iar al 4-lea joc e în deplasare, la Poli Iași, cu o formație care după ce a fost preluată de Mircea Rednic se anunță a fi un oponent de calibru pentru oricine o va întâlni.

Craiova și Gaz au avantajul meciurilor directe cu Botoșani

Pentru ca trupa din Bănie să fie sigură de play-off are nevoie de 8 puncte. Ar însemna o distanță de 12 față de Botoșani și chiar dacă gruparea moldavă ar lua maximum în ultimele etape și cele două ar termina la egalitate, tot Craiova ar avea câștig de cauză: stă mai bine la meciurile directe, care e principalul criteriu de departajare, 1-1 la Botoșani, 3-1 în retur!

Și Gaz Metan va avea parte de un program complicat, însă una dintre adversare va fi Clinceni, iar în ultima etapă va întâlni Dinamo, o formație care foarte probabil la acea oră va fi resemnată, deja eliminată matematic din ecuația play-off-ului.

Mediaș poate pierde un meci din cele 4 și tot stă la mâna ei fiindcă, exact ca în cazul Craiovei, are avantajul jocurilor directe cu Botoșani: 1-1 în deplasare și 0-0 acasă.

Bătălie pe viață și pe moarte Viitorul - Botoșani

În momentul de față, măcar din perspectiva clasamentului, bătălia se va da între Viitorul și Botoșani. Sunt doar două puncte distanță, în favoarea trupei lui Hagi, dar, de fapt, e unul singur, fiindcă Botoșani ar fi avantajată la egalitate de cele 4 puncte strânse în disputele cu Viitorul: 2-2 și 1-0.

Iar programul Botoșaniului e unul extrem de la îndemână, cu echipe clasate pe locurile 8-12! În schimb, marele minus al trupei lui Croitoru e faptul că depinde de jocul altor echipe: poate rata prezența între primele 6 și în cazul în care ar câștiga toate cele 4 etape rămase de disputat! 

7 punctea strâns Craiova în ultimele 4 etape din tur: 3-2 cu Gaz Metan, 3-1 cu Viitorul, 1-1 cu Poli Iași și 0-2 cu CFR

PROGRAMUL ÎN ULTIMELE 4 ETAPE

CRAIOVAMEDIAȘVIITORULBOTOȘANI
Gaz Metan (a)Craiova (d)Poli Iași (d)Chindia (d)
Viitorul (d)CFR (a)Craiova (a)Hermannstadt (a)
Poli Iași (d)Clinceni (d)CFR (d)Sepsi (d)
CFR (a)Dinamo (a)Clinceni (a)Poli Iași (a)

2 meciuridirecte, între echipe aflate pe locurile 4-7 în acest moment, mai sunt de jucat în ultimele 4 runde: U Craiova - Gaz Metan și Viitorul - U Craiova

50%dintre echipele care sunt acum pe zona de play-off și-au schimbat antrenorul pe parcursul campionatului: FCSB, Craiova și Astra

Al 3-lea an la rând fără Dinamo?

La modul în care arată clasamentul, șansele ca trupa din Ștefan cel Mare să prindă un loc între primele 6 țin de un miracol. Ar fi al 3-lea sezon consecutiv fără Dinamo în play-off. Ultima dată când roș-albii au jucat a fost în 2016-2017, iar cu Contra pe bancă, Dinamo a fost chiar aproape să câștige campionatul, a terminat pe locul 3!

Cum ar putea să prindă Dinamo play-off-ul!

  • Să câștige toate cele 4 etape, ar ajunge la 40 de puncte 
  • Botoșani să nu facă mai mult de 6 puncte 
  • Viitorul să ia cel mult 4 puncte sau Gaz Metan să facă maximum 3 puncte din 12 posibile 
  • Dinamo va juca în 2020 cu Astra (a), Voluntari (d), FCSB (a) și Gaz Metan (d)

O etapă de play-off în aceeași zi?

LPF va da curs solicitării lui Mirel Rădoi ca meciurile echipelor care vor da jucători la națională să se joace mai devreme în etapa de dinaintea barajului cu Islanda, programat joi, 26 martie. Selecționerul ar fi dorit ca meciurile din play-off, de unde vor veni jucătorii, să se joace joi și vineri, 19 și 20 martie, dar în acea joi sunt programate meciuri de Europa League. Foarte probabil, toate cele 3 jocuri din play-off se vor juca vineri, iar dacă aactuala configurație a primelor 6 locuri se nu se va schimba, runda a 4-a din play-off va arăta așa: FCSB - CFR, Craiova - Gaz Metan și Astra - Viitorul.

REPERE FOTBALISTICE ÎN PRIMĂVARĂ 

  • 31 ianuarie - se reia Liga 1
  • 29 februarie - începe play-off-ul și play-out-ul
  • 3-5 martie - se joacă sferturile Cupei României
  • 26 martie - barajul Islanda - România, pentru accesul la Euro 2020
  • 31 martie - finala barajului Euro 2020, Liga C: Ungaria/Bulgaria - Islanda/România
  • 22/23 aprilie - semifinale Cupa României (tur)
  • 28-30 aprilie - semifinale UCL și UEL (tur)
  • 5-7 mai - semifinale UCL și UEL (retur)
  • 10 mai - ultima etapă din play-off
  • 13-14 mai - semifinale Cupa României (tur)
  • 23 mai - finala Cupei României
  • 27 mai - finala Europa League
  • 30 mai - finala Champions League
  • 31 mai - ultima etapă play-out

Citește și:

Game of Thrones în Bănie » Ce conflicte s-au reactivat după numirea lui Corneliu Papură și ce este „Cooperativa Ochiul și Timpanul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ipsilante
ipsilante  •  20 Ianuarie 2020, 22:12

Singurul adversar de valoare din programul de pregatire din Turcia, Wolfsberger AC (din Liga I austriaca, cel care-i demolase cu 4-0, in EL, chiar la ei acasa, pe Borussia Monchengladbach), care urma sa arate unde ne situam cu pregatirea, NU il VOM MAI INTALNI! Uraaa! Am scapat de UMILINTA! Jucam si ultimul meci tot cu un JUNGHI care, cu siguranta, chiar si el ne va domina si, probabil, cu ceva noroc, il vom imvinge, in extremis. Asta este CODUCEREA de fala a Stiintei in 2020! Mimeaza o tentativa de cautare a unui nou antrenor si, acum, se autosalveaza de la RIDICOL, anuland singurul joc de verificare cu un partener puternic! FOFILAREA, in acest caz, inseamna sa scape de rusine, atat jucatorii cat, mai ales, "conducatorii iubiti"! RUSINE domnilor! Fotbalul "HAOS", marca Papura si conducerea, marca "timpul trece-leafa merge", vor goli tribunele si vor baga clubul in FALIMENT! Concluzia: din pacate si "legendele" au pretul lor! Si li se cam rupe de fotbalul craiovean, de club, si de suporteri! Dati-va demisiile, SALARIATILOR! FORZA STIINTA!

omidiu
omidiu  •  17 Ianuarie 2020, 06:33

Eu cred ca Dinamo are sanse sa prinda top 6. Sunt totusi echipe ca Voluntari, Chindia, Clinceni, Poli Iasi, Hermannstadt etc. Trebuie sa se claseze doar peste 2 dintre astea. O sa fie greu, dar nu imposibil.

cornelconasu
cornelconasu  •  16 Ianuarie 2020, 21:40
Postat de dvd1 pe 16 Ianuarie 2020, 19:19

drept gluma e buna: Dinamo in play-off. Iti vine sa te tavalesti pe jos de ris. Dinamo anul asta retrogradeaza 100%. Nu mai e nici o discutie. In ultimele 4 partide o sa stringa o suma impresionanta de puncet: 0 (zero). Se poate continua cu gluma asta ca sa mai ridem un pic

După ce ”rîzi” un pic vezi poate găsești un pod să te tăvălești !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează