FOTBAL  »  Superliga  »  MEDIA

FOTO 5 ciudățenii de pe site-urile echipelor din Superliga » Prezentare fără noimă a unui „decar” + CFR „a renunțat” la ultimul titlu

Cluburile din România încă nu pun mare accent pe comunicare și întreținerea relației cu suporterii cu ajutorul mediului online, drept dovadă și calitatea site-urilor oficiale.
Cluburile din România încă nu pun mare accent pe comunicare și întreținerea relației cu suporterii cu ajutorul mediului online, drept dovadă și calitatea site-urilor oficiale.

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 20:00 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 20:43

Cluburile din România nu pun mare accent pe comunicare și întreținerea relației cu suporterii în mediul online, drept dovadă și calitatea site-urilor oficiale.

În comparație cu ce se întâmplă în marile campionate ale lumii, Superliga e repetentă la capitolul digitalizare. În timp ce Brighton le-a oferit suporterilor nu mai puțin de 8 știri în ultimele 24 de ore prin intermediul site-ului oficial, echipele de la noi se chinuie să-și numere titlurile sau să actualizeze numele antrenorului principal.

În continuare, o selecție cu 5 situații hilare de pe site-urile oficiale ale echipelor de Liga 1.

A luat Petrescu țeapă? » Campionul transferat de CFR, vinovat la 11 goluri în acest sezon
CFR Cluj
A luat Petrescu țeapă? » Campionul transferat de CFR, vinovat la 11 goluri în acest sezon

1. CFR „nu știe” câte titluri are 😅

CFR se mândrește pe homepage-ul propriului site cu numărul de titluri câștigate. Sub un titlu mare, „CAMPIOANA ROMÂNIEI”, ardelenii au notate sezoanele în care au triumfat în campionat. Deși au trecut aproape 8 luni de când CFR și-a adjudecat al 5-lea trofeu consecutiv în Superliga, titlul 2021/22 lipsește din palmaresul clubului afișat pe site.

5 ciudățenii de pe site-urile echipelor din Superliga » Prezentare fără noimă a unui „decar” + CFR „a renunțat” la ultimul titlu

2. Cum își descrie Hermannstadt „decarul”: „Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo”

În ceea ce privește prezentarea primei echipe, Hermannstadt are o secțiune dedicată, cu portretele jucătorilor. Însă sibienii nu s-au obosit să completeze decât „CV-ul” unui singur jucător, Ionuț Năstăsie. Iar în loc de informații despre „decarul” echipei, ca meciuri, goluri sau assisturi, nou-promovatei i-au scăpat fraze în engleză și latină, fără nicio noimă.

5 ciudățenii de pe site-urile echipelor din Superliga » Prezentare fără noimă a unui „decar” + CFR „a renunțat” la ultimul titlu

3. Chindia nu are o variantă de site pentru mobil

Chindia e singura formație din Superliga care nu are o versiune a site-ului dedicată utilizatorilor de smartphone, într-o era în care telefonul domină categoric topul device-urilor preferate de utilizatori. De pildă, astăzi, 80% dintre cei care au accesat GSP.ro au făcut-o de pe mobil.

Așa se vede pe mobil site-ul Chindiei - e, practic, o variantă web înghesuită:

4. CSU fără siglă vs. FCU fără siglă

Disputa dintre cele două Craiove se desfășoară și pe site-urile oficiale. Așa cum se întâmplă și la confruntările directe, când gazda încearcă să-și boicoteze cum poate rivala, numele cluburilor sunt ciuntite, iar siglele șterse.

Cum apare FCU Craiova pe site-ul CS Universității Craiova:

Cum apare CS Universitatea Craiova pe site-ul FCU Craiova:

5. Pe site-ul lui U Cluj, Neagoe e încă antrenorul ardelenilor

Deși a trecut o săptămână de când l-a prezentat pe Ioan Ovidiu Sabău ca noul antrenor principal al echipei, pe site-ul lui U Cluj încă figurează Eugen Neagoe A1. Între timp, „Geană” a semnat cu Universitatea Craiova.

Eu zic că echipele noastre trebuie să investească în comunicare, în marketing. Vor, nu vor, o să le ceară evoluția asta, pentru că există o discrepanță foarte mare între vest și est. Cei din vest investesc o grămadă de bani în dezvoltarea comunicării. Noi n-avem oameni specializați pe comunicare, această problemă n-a pus-o nimeni

- Robert Pongracz, ex-vicepreședinte LPF, într-un interviu acordat Gazetei în 2020

Mai multe articole din Liga 1:

Conducerea FCSB explică: „4 motive pentru care nu l-am păstrat pe Dulca”

Tibor Moldovan, poveste incredibilă din hotelul echipei: „Am luat ușa la picioare și a ieșit unul să mă certe: «Da’ ce te interesează, mă, pe tine?!». Apoi am aflat cine era”

Citește și:
Ce pedeapsă riscă Cristiano Bergodi în urma scandalului cu jucătorii de la CFR Cluj
Superliga
Ce pedeapsă riscă Cristiano Bergodi în urma scandalului cu jucătorii de la CFR Cluj
Sociologul Gelu Duminică îl taxează pe Daniel Pancu: „Prostia...”
Superliga
Sociologul Gelu Duminică îl taxează pe Daniel Pancu: „Prostia...”
Scene HALUCINANTE după derby-ul câștigat de CFR Cluj » Bergodi își iese din minți, sare să-i bată pe Cordea și Muhar » Antrenorul DĂ CU PUMNII în adversari
Superliga
Scene HALUCINANTE după derby-ul câștigat de CFR Cluj » Bergodi își iese din minți, sare să-i bată pe Cordea și Muhar » Antrenorul DĂ CU PUMNII în adversari
Gigi Becali a acceptat oferta! Fundașul pleacă de la FCSB și semnează în Israel
Superliga
Gigi Becali a acceptat oferta! Fundașul pleacă de la FCSB și semnează în Israel
Surpriză pe piața auto din Germania: o marcă est-europeană a depășit în premieră Mercedes și BMW
Profit.ro
Surpriză pe piața auto din Germania: o marcă est-europeană a depășit în premieră Mercedes și BMW
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Nemaivăzut la TV! Pancu a început să țipe și l-a distrus pe Bergodi: „Eu eram arestat! Să-mi vină străin în țară să-mi bată jucătorul pe teren?!”

Studiu șocant citat de Guardian: „Aceste alimente sunt atât de nocive încât ar trebui tratate mai degrabă ca țigările, nu ca hrană!”

Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  09 Ianuarie 2023, 02:04

La CS Universitatea Craiova pe site nu e greseala, cei care se ocupa de site inca asteapta sa apara noua sigla si noul nume al echipei familiei, daca nu stiati este o decizie de acum cateva luni, in curand va fi definitiva si o sa incepeti si voi sa stergeti sigla si numele echipei lui mititelu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează