FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - VIITORUL 3-1

5 întrebări după CS Universitatea - Viitorul 3-1 » A fost henț la cel mai frumos gol al serii? Chiar e nevoie TOT timpul de nuiaua lui Hagi? Și e Bancu mijlocaș central?

Articol de GSP - Publicat marti, 01 octombrie 2019 14:31

Craiova - Viitorul 3-1 a fost un derby care a spus multe. Dar și care a deschis noi dezbateri. GSP a adunat câteva întrebări importante. 

1. A făcut Koljic henț înaintea golului fabulos?

5 întrebări după CS Universitatea - Viitorul 3-1 » A fost henț la cel mai frumos gol al serii? Chiar e nevoie TOT timpul de nuiaua lui Hagi? Și e Bancu mijlocaș central?


Ok, nu a fost ofsaid. Stop-cadrul arată o poziție la limită și, cum ar spune Piți, trebuie să dăm credit atacantului, no?! Totuși, pasa în adâncime a lui Mateiu este valorificată de preluarea impecabilă a lui Koljic. A fost stop pe piept sau s-a ajutat de brațul drept? În dinamica fazei, atacantul nu pare poziționat corect pentru a domestici atât de ușor mingea cu pieptul și pare că se ajută de mână (VIDEO cu golul). Totuși, și așa să fi fost, de ce nu reacționează Țîru, jucătorul în marcaj al Viitorului, de ce nu protestează deloc? 

  2. Cum va demonstra CNCD derapajul rasist al lui Bancu? 

Bancu spune că nu prea își amintește, Pițurcă și Cârțu nu-l cred în stare de declarații rasiste, în timp ce oficialii Viitorului și-au asumat chiar și eliminarea antrenorului pentru a apăra onoarea lui De Nooijer. Întrebarea principală e: cum demonstrezi că Bancu a spus ce e acuzat că ar fi spus? Vitale vor fi raportul observatorului de joc și declarațiile arbitrului Marius Avram, singurele părți obiective ale conflictului.  

3. Merită ultima invenție a lui Pițurcă direct în „națională”? 

Tot la capitolul Bancu. Piți joacă tare și își vinde scump marfa. Tocmai l-a ambalat pe Nicușor din mijlocaș de bandă în mijlocaș central și i-a cerut lui Contra să-l folosească pe același post la „națională”, chiar dacă fotbalistul de 27 de ani a mai jucat în centrul liniei mediane doar o dată în toată cariera!  

„Ce, echipa națională are mijlocași centrali? Echipa națională nu are mijlocași de valoarea lui Nicușor Bancu. Contra are numai de câștigat dacă va juca Bancu mijlocaș central. Eu am fost selecționer 12 ani. Contra are în Bancu un jucător pe care îl poate folosi și mijlocaș central. El poate juca mult mai bine decât a făcut-o în aceste meciuri”, a argumentat Pițurcă. 

6este nota GSP primită de Bancu în caseta meciului cu Viitorul, cea mai mică dintre mijlocașii centrali alb-albaștri. Cicâldău și Mateiu au luat nota 7

Totuși, tocmai Bancu respinge mutarea: „Nu mă simt foarte bine în centru, e a doua oară când joc acolo, dar dacă antrenorul mă bagă aici, încerc să-mi fac treaba cât mai bine”.  

Craioveanul ar fi concurat cu Stanciu pentru poziția de inter stânga la 1-2 cu Spania, când „Guriță” a folosit un sistem cu 3 mijlocași centrali, și ar apărea lângă Răzvan Marin în sistemul tipic al „naționalei”, 4-2-3-1. 

4. Care filozofie? Știe Viitorul doar de nuia? 

În majoritatea discursurilor de la înființarea clubului, Hagi a apăsat pe ideea că la Viitorul există o filozofie clară de joc, imprimată încă de la grupele de juniori. Echipa a părut însă pierdută în spațiu la ultimele două meciuri, 0-1 cu Sănătatea în Cupă și 1-3 în Bănie, care au coincis cu absența lui Hagi de pe bancă. Fotbaliștii lui au părut să acuze lipsa unui zbir pe margine.  

Iar declarația mijlocașului Cosmin Matei, care a cerut nuiaua după rușinea cu Sănătatea, întărește ipoteza: „După o astfel de partidă, am merita să ne rupă căpățânile domnul Hagi!”.  

5. Luptă în doi la titlu?  

După eșecul cu FCSB, CS Universitatea și-a pompat mușchii în ultimele două runde și acum calcă apăsat în spatele liderului CFR Cluj, la doi pași distanță. Echipa lui Pițurcă arată solid, îl are acum și pe Koljic, inspiră forță. 

Tocmai a scos-o în decor pe Viitorul și poate profita în următoarea perioadă de oboseala pe care gruparea din Gruia o va acumula în aventura europeană. În spate, FCSB și Dinamo nu prea se văd.

VEZI ȘI: 

Sorin Cârțu se implică în scandalul de rasism de la Craiova - Viitorul: „Pentru mine, De Nooijer e un negru frumușel”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
181434968924143
Lucian Stoica  •  01 Octombrie 2019, 22:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

firaldo
firaldo  •  01 Octombrie 2019, 17:59

Naum a văzut offside...astia au văzut hent...dar nu li s-a părut deloc ciudat meciul FC Fcsb 2 - FC Fcsb 1...ba chiar au făcut articole prin care încercau să ne convingă de asta...jurnalist de gsp ....iauzi...hent :)))))))))))))))

kaloogarele
kaloogarele  •  01 Octombrie 2019, 17:35
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

te rog!! numele echipei este fcu est 1948. adica reprezinta cumva estul. vasluiul, probabil, la ce suporteri are

Vezi toate comentariile (21)
Comentează