FOTBAL  »  Superliga  »  7 SCURTE

7 scurte » Cât de bun este, totuși, Man? De ce e Tamaș erou? Cu ce se ocupă Bergodi?

Articol de GSP - Publicat marti, 02 aprilie 2019 10:31

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Se pompează în Dennis Man ca pe vremuri, când impresarii întorceau comisioanele cu lopata împachetând în sclipici pe oricine pentru export. Cota lui urcă de la lună la lună, fără să țină pasul cu progresele sale fotbalistice. Respiră Man? Pac, 1 milion în plus! S-a închinat la intrarea pe teren? Semn bun, mai punem 3 milioane. Dacă prinde un meci mare și dă două goluri, deja spargem plafonul spre 50. Sigur, puștiul e talentat și va mai crește, dar o medie de 1 gol marcat la aproape 4 meciuri nu e, totuși, semnul unui geniu.

2. Cât de bine fac unor copii discuțiile în care li se spune că sunt întruchiparea lui Messi + Ronaldo + Mbappe în Liga 1? Exemplu recent: Robert Vîlceanu. Acum 4 ani avea clauză de 50 de milioane de euro, azi joacă în competiții de amatori.

3. Cristiano Bergodi are o baghetă magică. Sau, pur și simplu, e un antrenor foarte bun. A luat Voluntariul de pe ultimul loc, a pus echipa pe picioare, a adunat 10 meciuri fără înfrângere în 14 posibile și a ieșit din zona retrogradării. Ottimo lavoro!

5. Poliția din Israel l-a ascuns pe Tamaș o săptămână în arest, să-i fie învățătură de minte și lui, și altora care cred că nu e nicio problemă să conduci beat pulbere cu 200 km/h. Ce-au înțeles oamenii din jur? Aparent, nimic. Suporterii l-au sărbătorit ieri, la ieșirea din arest, ca pe un erou. Tribunele au lăcrimat, colegii și-au desenat inimi pe tricouri. Iar el a vorbit de parcă tocmai câștigase un Oscar: "Vreau să le mulțumesc avocaților mei, soției mele, celor de la Hapoel Haifa, patronului, colegilor și gardienilor". Mai lipsea să spună "trofeul ăsta e pentru voi, vă iubesc!". Hai noroc!

5. Anduranța e rara avis în tenisul feminin când circuitul nu e strivit sub dominația clară a unei jucătoare de forță. De la începutul anului, cele 14 turnee au fost câștigate de 14 jucătoare diferite (detalii aici).

Plus două recomandări:

1. Șeful departamentului Fotbal Internațional de la Gazetă scrie că Răzvan Marin al nostru e mai bun decât Frankie de Jong, cumpărat de Barcelona de la Ajax. Analiza - aici.

2. Să încheiem tot cu o discuție legată de tineri. Iată, mai jos, o imagine cu două speranțe ale atletismului mondial. Cei doi sportivi etiopieni au, conform federației lor, 19 ani. Probabil n-a mai încăput în legitimație completarea "de când au terminat liceul".

copii atletism

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
markksson
markksson  •  02 Aprilie 2019, 20:59

Felicitari, Catalin.

1243094639094721
Eduard Iridon  •  02 Aprilie 2019, 13:00

Țepe, nu e rau deloc. Felicitari! Sper sa te tina si sa nu te apuci de “promovat” personaje dubioase:) ✌️

se_rade_de_fc_fcsb
se_rade_de_fc_fcsb  •  02 Aprilie 2019, 12:36

Man ar fi bun ca și cascador la Hollywood. Căderea prin efectuarea unei duble piruete nu.i la îndemână oricui. Bine, Man a fost ajutat și de aer, care l-a izbit naprasnic, pe nepregatite.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează