FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

7 scurte » De ce am începe „decisivul” cu Norvegia fără Florinel Coman și Nistor titulari?

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 08:27 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 09:58

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

1. 30.000 de oameni in tribune și un meci cu ritm, nerv și faze multe înseamnă că da, ăsta e derby adevărat! Iar cei mai buni oameni din derby, Florinel Coman și Dan Nistor, nu pot lipsi din primul 11 al României la decisivul cu Norvegia, de peste o săptămână. Contra e un tip inteligent, nu își permite să își joace postul și calificarea pe mâna unor mofturi, fixuri sau ambiții. 

2. Coman e pe un val de încredere fantastic, e implicat și stăpânește mingea cu capul sus. Chiar dacă uneori dispare din joc zeci de minute, de nu-l găsești nici cu Google-ul, inventează de fiecare dată câte ceva și întinde mâna hotărât spre trofeul de "Man of the match". Plus că aripa stângă s-a eliberat prin - minune dumnezeiască! - absența lui Gicu Grozav din lot.

3. Nistor are experiență, curaj și echilibru. Bate perfect fazele fixe, își asumă șuturile de la distanță și verticalizările sale deschid jocul neașteptat. De ce să joci la alibi cu Anton ca al doilea închizător, probabil lângă Răzvan Marin, când poți forța cu ambiția lui Nistor?

4. Iulian Cristea este, poate, singura scăpare a lui Contra în lotul pentru dubla cu Faroe și Norvegia. Probabil perechea de titulari va fi Chiricheș - Nedelcearu, dar prima rezervă merita să fie Cristea. E în creștere, e titular meci de meci, e în formă. Dragoș Grigore, Rus sau Toșca sunt sub el la ora asta.

5. Înapoi la derby: ciudată și, în același timp, nepotrivită pentru un manager atitudinea lui Narcis Răducan desprinsă din Miorița. Împăcat cu soarta nemiloasă, resemnat, așteptând inevitabilul sfârșit. "Dacă Steaua din Liga 4 ajunge în prima ligă va fi greu să-i ținem pe suporteri alături de noi, e natural să migreze spre echipa Armatei". Fidelizare prin abandon. Bună strategie de marketing, nici Talpan nu putea să-i demoralizeze mai profund pe fanii FCSB care, uite, încă se adună peste 20.000 la derbyuri. 

6. Golăniile și gesturile extreme din galerii răsar și pe terenul fertilizat chiar de unii oficiali ai echipelor. Rasismul, intoleranța, extremismul sau violența coboară din lojă sau sprintează de pe bancă, în drum spre peluză. Unii o fac din convingere - vezi Gigi Becali, cu sămânță de "hate speech" în aproape orice discurs, alții o fac poate din ignoranță. Să miștocărești suporterii adverși - exemplu: Dănciulescu înainte de meci, "FCSB nu are galerie, sunt doar niște cetățeni", îți aduce o protecție vremelnică a propriei galerii. Dar cercul se închide cel mult cu niște amenzi sau meciuri cu porți închise. Merită?

7. Dacă n-ați apucat să o faceți deja, citiți AICI interviul cu Bănel Nicoliță. E despre anti-vedeta care "la bătrânețe" vine să întoarcă ceva comunității sărace din care cândva a evadat spre celebritate. Bănel, modest și fără să aștepte sprijin sau recunoștință, este un exemplu minunat de omenie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
4_3_3
4_3_3  •  07 Octombrie 2019, 09:20

Două observații: 1) Mitriță este peste Coman la orice oră. 2) Burcă este peste Cristea, iar Chiricheș cel mult rezervă.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  06 Octombrie 2019, 16:42
Postat de kamouniyak pe 06 Octombrie 2019, 15:14

Pai....Mitrita? Deocamdata n-am vazut pe nimeni care sa poata face un prim 11 cu Norvegia in care sa-i avem si pe Mitrita si pe Coman, dar si 2 atacanti (la alegere dintre Puscas, Andone,Keseru). Va rog, haideti sa incercam sa facem acest 11. Unde joaca toti? Plus ca mai trebuie si pe dreapta cineva

bine punctat, dar joci cu Féroé si dupaia decisivele acasa, nu tre sa fii din start temator, de-l bagi pe Mitrita ii decalezi automat pe Stanciu si Hagi, e loc pentru un mijloc tehnic super-rapid si ofensiv Coman-Mitrita-Stanciu-Hagi ca Ianis e ambidextru si poate juca fara probleme pe dreapta, in spatele lor Deac si Nistor alearga si ei, Tata cu Chiriches in fata lui si ai un romb exact cum spunea Dinu, atacu doi la alegere dintre Keseru/Grozav/Puscas/Andone ca sint toti pomanagii asteapta mingea si mingii vor avea 30 cel putin pe meci, bagi pe cei mai in forma din start si alti 2 la pauza. Incercarea moarte n-are, scandinavii sint si ei jucatori tineri de valoare medie, nu vin ei peste tine sa te calareasca la tine-acasa, vin sa se apere cu speranta ca vor prinde vreo contra rapida, fii convins.

adriann_
adriann_  •  06 Octombrie 2019, 15:38
Postat de Radulescu Horatiu pe 06 Octombrie 2019, 11:20

Din tot ce ai scris tu Cătălin Tepelin,cel mai alarmant lucru este declarația dată de Narcis Răducan(dacă este reală).Răducan arată că este un habarnist,un om care nu înțelege ce s-a întâmplat în aceast proces civil,o eroare judiciară incredibilă în care nu s-a ținut cont de contextul social de tranziție de la comunism la capitalism,unde foarte multe privatizări au avut unele carențe juridice.Nu poți judeca în 2017 evenimente din 1998 și 2003 fără să te raportezi la contextul de atunci.Da lumea se pare că a uitat că Steaua București s-a rupt de armată în 1998 devenind societate nonprofit,fără să aibă legătură cu Becali.Ordinul desprinderii de CSA a fost semnat de comandantul clubului de atunci Cristian Gațu.Se pare că Răducan nu stie aceste lucruri.

Ala poate ca nu stie, dar tu te faci ca nu intelegi: in 1997 ONG-ul creat de Armata si Paunescu a primit doar DREPT DE A FOLOSI MARCA. Nu s-a PRIVATIZAT NIMIC, nu a existat o vanzare sau o cesiune. Cu alte cuvinte, in 2003 cand becali a mutat activitatea de pe acest ONG pe firma fcsb pentru a frauda statul de taxele datorate, a pierdut automat si orice legatura cu Steaua (atat juridic cat si moral). Lucru confirmat de atfel chiar de becali, in momentul in care a trimis hartie la MApN cerand dreptul de a folosi marca pe firma fcsb. Drept care bineinteles ca i-a fost refuzat, iar hartia respectiva a fost folosita ca dovada a relei credinte a ciobanului in toate procesele ulterioare. Lucrurile astea sunt foarte clare si Narcis Raducan le intelege perfect. Nu e nimic de discutat sau de negociat aici.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează