FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

7 scurte » Despre tristețea lui Neagu-Messi, clinica lui Becali și copiii dăruiți altor națiuni

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2019 09:13

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Cristina Neagu - "Messi a handbalului" - a fost desemnată pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii. Un moment istoric în fața căruia ne simțim un pic argentinieni. Și ei se mândresc cu Messi al lor și îi aplaudă prestațiile fabuloase la nivel de club, dar în același timp înghit în sec privind spre vitrina de trofee goală a naționalei.

gazeta cristina neagu gsp

2. Naționala U21 se pregătește pentru turneul final din iunie, primul la care ne-am calificat după 20 de ani, în timp ce naționala mare intră acum în preliminariile Euro 2020. Contra a pierdut vreo 4 jucători din lotul inițial, accidentați în ultimele zile, și își tot completează lotul descompletându-l pe cel al lui Rădoi. Și-acum apare întrebarea: ce punem pe primul loc, nationala mare sau U21? E OK ca staff-ul de la seniori să fie egoist și să nu se gândească aproape deloc la performanța celor mai mici? Răspunsul poate veni tot dintr-o întrebare: când ați văzut ultima oară o știre cu oameni ieșiți pe străzi pentru a sărbători o victorie a unei naționale de juniori sau tineret? 

3. România e de ani buni în topul statisticilor despre migrație. Și din milioanele de români plecați să găsească afară un trai mai bun răsar tot mai des sportivi pe care, evident, ni i-am fi dorit să performeze pentru noi. Dacă se poate, fără să investim în dezvoltarea lor. Ultimul exemplu, Bianca Andreescu, noul copil-minune din tenisul mondial. Alte câteva nume - AICI, în articolul "Copiii dăruiți altor națiuni"

4. Cumva din aceeași zonă, a sportivilor care au făcut istorie abia după ce au plecat din țară, este și Lucian Bute. Care își anunță acum retragerea oficială. AICI sunt 8 momente definitorii din cariera lui Bute, sportiv cu 32 de victorii din 37 de meciuri la profesioniști, cu centuri prețioase, cu lupte frumoase și cu un dosar celebru care îi poartă numele, deși el a fost doar alibiul pentru combinațiile unui sistem politic bolnav.

5. Un nou episod din călătoria lui Gigi Becali pe linia subțire dintre fariseism și credință, dintre trufie și caritate, dintre instinctele lui sălbatice și cele de omenie. Azi - povestea despre locul unde oameni în nevoie primesc deseori gratis îngrijiri medicale, la clinica dotată și finanțată de Becali. Tot ce sperăm e că nu se va băga și peste medici și nu va dicta el tratamentele prin telefon la un moment-dat.

Plus două recomandări:

1. Politicieni și jurnaliști - ce îi aseamănă și ce îi deosebește? Un articol excelent, scris de Mihnea Măruță pe Pressone.ro, AICI.  

2. Controversa, cu opinii de Dan Udrea și Remus Răureanu: merită sau nu CFR titlul? Argumentați în comentarii și votați AICI în sondajul GSP.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Martie 2019, 16:06

Domnule Tepelin pentru prima oara nu sunteti sef de online ci de print...Respect!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  19 Martie 2019, 09:55

Sper ca in viitor si cei trei nepotei ai mei, care sunt cetateni canadieni, sa evolueze intr-un sport sub steagul frunzei de artar! Toti cei din presa ati tinut isonul celor care de treizeci de ani ati fost partasi la jaful national al celor care s-au perindat pe la guvernare, multi dintre voi fiind ofiteri acoperiti aciuiti prin presa, si care ati pus obroc acestei natii. Marii antrenori si tinerii care -constienti de talentul lor - au apucat drumul exilului benevol, s-au afirmat pe alte meleaguri. Si acum, voi, va laudati cu performantele lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează