FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

A fost campion de 7 ori în Liga 1 și și-a anunțat abia acum retragerea, deși a luat decizia de aproape 1 an: „Nu mai am benzină. De ce să mă chinui?”

Giedrius Arlauskis
Giedrius Arlauskis

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 14:49 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 15:53

Lituanianul Giedrius Arlauskis, 36 de ani, a dezvăluit vineri, în premieră, că el s-a retras încă din februarie, după despărțirea de Universitatea Craiova.

Meciul cu Farul (1-2), disputat în februarie, pe când îmbrăca tricoul Universității Craiova, a fost pentru Giedrius Arlauskis ultimul din carieră. În partida amintită, portarul lituanian a provocat un penalty inexplicabil, şefii clubului i-au arătat ușa, iar acum a dezvăluit că acela a fost practic momentul în care a renunțat la fotbal.

„Când m-am despărţit de Craiova, vreau să anunţ în premieră că nu am mai vorbit cu nimeni, am decis că e gata cu fotbalul. M-am retras de atunci. Spun în premieră că m-am retras din fotbal, nu mai am benzină", este citat Arla de fanatik.ro.

Revenire de ultimă oră la FCSB: „Este 100% pregătit pentru Hermannstadt. Ne așteaptă un meci foarte dificil”
FCSB - HERMANNSTADT
Revenire de ultimă oră la FCSB: „Este 100% pregătit pentru Hermannstadt. Ne așteaptă un meci foarte dificil”

Ce l-a determinat pe Giedrius Arlauskis să renunțe

Fostul internațional lituanian a spus exact ce l-a determinat să facă pasul înapoi. „Aveam nişte probleme de sănătate şi acum am rămas la umăr, la picioare, sunt avariat. După 18 ani de carieră de profesionist m-am avariat ca lumea.

Eram la Craiova, nu ştiu exact meciul, eram în timpul meciului şi echipa noastră era în atac, stăteam aşa şi mi-a venit în cap, ce mai caut eu aici? Am simţit că nu mai am nicio plăcere." a povestit el.

Când s-a gândit Giedrius Alrauskis prima oară la retragere

Arla a mărturisit că s-a gândit la retragere încă de la despărțirea de CFR Cluj, în septembrie 2021: „Aveam deja gânduri, voiam să mă retrag după ce am plecat de la CFR, am şi stat o perioadă lungă acasă, mă bătea gândul. M-a convins Marian Copilu, era atunci la Craiova, să vin să ajut.

Am decis că hai să mai încerc, să vedem dacă mai pot. Când a plecat Marian de la Craiova mi s-a tăiat şi mie, nu mai aveam nicio motivaţie, pe lângă problemele cu sănătatea, aşa că am decis să mă retrag. De ce să mă mai chinui?".

Giedrius Arlauskis a câștigat titlul în România cu 3 echipe diferite!

Portar cu 23 de selecții în reprezentativa Lituaniei, Giedrius Arlauskis a câștigat de 7 ori titlul în România, cu trei echipe diferite: CFR Cluj (5), FCSB (1) și Unirea Urziceni (1). 

El mai are în palmares o Cupă a României, luată în 2015, cu FCSB, două Supercupe, cu CFR Cluj, în 2019 şi 2021, şi o Cupă a Ligii, în 2015, cu FCSB.

Mai puteți citi:

Negocieri cu Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin! Impresarul susține: „Suntem la 32 de milioane de euro acum. Salariu de 5-6 ori mai mare”

Gigi Becali, dat înapoi de staff » Ce atacant din Liga 1 voia: „Mie îmi place de el, dar ei nu îl vor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  15 Decembrie 2023, 17:28

Alt mincinos...Genul ăsta de sportivi trag de ei și uită de accidentări dar depinde de sumă...Când consideră ei că nu mai pot lua banii la fel de ușor ca înainte, având în vedere și vârsta consideră că restricțiile și efortul nu merită, aruncă la co faptul că au declarat mereu că „nu pot trăi fără...” (în funcție de sport) și bagă vorbele clasice despre condiții, țară rea, colegi și stafii grobian, președinți neserioși...Cum spune Musk în fața demisiilor de la Twitter: „Sunt cimitirele pline de oameni providențiali”

DMA87
DMA87  •  15 Decembrie 2023, 16:30

E de apreciat că și-a dat seama că nu mai are niciun rost să mai continue. O decizie înțeleaptă și curajoasă, mai ales ca portar, unde cariera poate fi până în preajma lui 40 de ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează