FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A semnat cu FCSB, s-a scumpit! Cum a iscălit contractul, cum a devenit mai greu de transferat + de ce se bucură MM

Iulian Cristea, 24 de ani, e cotat de transfermarkt la 750.000 de euro, de aproape patru ori mai mult decât suma pe care i-o cere Gazul lui Becali
Iulian Cristea, 24 de ani, e cotat de transfermarkt la 750.000 de euro, de aproape patru ori mai mult decât suma pe care i-o cere Gazul lui Becali

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2019 12:47

Din pachetul "Teja plus jucători de la Gaz Metan", FCSB se alege, deocamdată, doar cu antrenorul. Fotbaliștii de la Mediaș pe care-i vor Becali și tehnicianul instalat recent sunt greu de adus, mult mai greu decât s-ar fi așteptat steliștii.

Nu e simplă nici achiziționarea lui Iulian Cristea, deși fundașul a semnat deja cu Steaua!

Rămân numai doi fundași centrali

Contractul pe care l-a agreat Cristea e valabil de la 1 iulie. Ca să-l cedeze de acum, Gazul cere 200.000 de euro, de două ori mai mulți bani decât oferise Gigi.

Medieșenii au de gând să-l folosească și în restul sezonului, nu-l pedepsesc fiindcă a semnat cu o adversară din campionat. Cristea e pe lista cu lotul pe care l-a alcătuit Edward Iordănescu pentru cantonamentul din Antalya. Dacă Becali nu se va hotărî brusc să dubleze oferta, fundașul central va continua în Ardeal.

Teja îl voia pe Cristea ca să completeze o apărare în care se găsesc doar doi stoperi specializați, Bălașa și Planici. Doar că prețul a devenit unul mare, 200.000 de euro pentru un fundaș de 24 de ani care n-a jucat în echipa națională, nu are meciuri nici în cupele europene.

"Pirlov" e mult mai scump

Și mai greu de achiziționat e feblețea lui Teja, Antoni Ivanov. Mijlocașul bulgar în vârstă de 23 de ani costă 500.000 de euro! Fotbalistul pe care antrenorul i l-a prezentat patronului ca pe un "Pirlo", un playmaker esențial pentru jocul de posesie, are o clauză de transfer în valoare de 500.000 de euro.

Gaz Metan e în insolvență și din cauza asta nu-și permite să negocieze, clubul e obligat să respecte valoarea din acte a fotbalistului. Iar Becali e obligat să achite jumătatea de milion de euro dacă-l vrea. Gigi n-a arătat că ar avea de gând să plătească atât de mult. 

Pe cine mai ratează Becali:

Ibrahima Tandia

- Mijlocașul ofensiv de la Sepsi era printre țintele principale ale FCSB, însă covăsnenii nu-l dau. "Nici pentru un milion de euro nu pleacă în iarna asta!", a precizat Eugen Neagoe, antrenorul formației din Sfântu Gheorghe.

Carlos Fortes

- Gaz Metan mai negociază doar cu cluburi din străinătate pentru transferul atacantului portughez. Gigi susținuse că l-ar vrea, cu condiția să slăbească. Nu a făcut nicio ofertă.

Diego Fabbrini

- Italianul de la Botoșani e pe placul lui Teja, dar nu e ieftin nici el, costă tot 500.000 de euro, ca Ivanov. Antrenorul îl consideră potrivit ca inter în 4-3-3, în parteneriat cu nou-venitul Florentin Matei, alt mijlocaș ofensiv.

106meciuri și 5 goluri a adunat Iulian Cristea la Gaz Metan, unde a fost folosit mai des ca mijlocaș decât ca fundaș central. Teja îl consideră stoper, de aceea i-a transmis lui Becali că l-ar vrea de acum pe fostul lui elev de la Mediaș

11 partideși un gol a bifat Ivanov la Gaz. Bulgarul adus de la Septevri Sofia, unde nu era titular de bază, l-a cucerit pe Teja în cele patru luni în care au colaborat

I se îndeplinește visul lui MM

Florentin Matei e singura achiziție a FCSB din iarna asta. A mai semnat și Iulian Cristea, doar că e vorba despre un transfer rezolvat pentru la vară. Dacă Gigi nu se va hotărî să scoată bani mulți pentru a accelera în negocieri, o să se întâmple așa cum își dorește Mihai Stoica, să se împuțineze transferurile față de alte perioade de mercato. MM spusese că-și dorește să fie comisă o eroare din cauza căreia FIFA să blocheze transferurile FCSB pentru două ferestre de transferuri, doar pentru ca lotul să nu mai fie schimbat radical, echipa să se omogenizeze. 

Nu-i mai face "toate poftele"

Teja ceruse achiziționarea lui Antoni Ivanov, Becali nu l-a putut cumpăra pe bulgar, măcar până acum. Mihai a mai avut și alte nume de la Mediaș pe listă: Ely, Fofana, Luis Aurelio. Nu a venit niciunul. "Îi fac toate poftele lui Teja, doar să facă echipa să paseze așa cum vreau eu!", promisese patronul la prezentarea noului antrenor. Până acum nu i-a făcut nicio poftă, nici măcar în cazul singurului transfer perfectat. "Mihai îl voia pe Răduț, dar eu l-am adus pe Matei, care e cu trei clase peste Răduț!", a explicat Gigi cum a gândit unica afacere clară din prezent. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
958984520821048
Sorin Dreyer  •  09 Ianuarie 2019, 19:42

Lasaa mai nea Jiji ca ai dat 7 milioane pe ursul din padure,Coman,Nedelcu,Tanase si Benzar,dar nu dai 500 de mii pe italian,care e fotbalist,si te zgarcesti la 100 de mii pentru Cristea fundasul. Mare afacerist esti,vei castiga Campionatul cand o face plopul mere, cu Lupu cel mai bun pregatitor fizic din Romania,tot nu te-ai invatat minte. Pana incepe Play-Offul,vei avea 5-6 accidentati,dar va fi prea tarziu.

1100999166583261
Alex Marin  •  09 Ianuarie 2019, 17:52

Mda,......iar asteapta Gigi pana in ultima zi de transferuri......iar nu ia nimic.....toti cumpara jucatori numai el vrea ieftin spre gratis.....ca in fiecare an.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează