FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CLINCENI 0-2

VIDEO Clinceni câștigă la Giurgiu, 2-0 cu Astra, și urcă pe locul 4 în Liga 1! Puștiul Markovic, final senzațional de meci

Academica Clinceni a învins Astra Giurgiu, scor 2-0, și a urcat pe locul 4 în Liga 1
Academica Clinceni a învins Astra Giurgiu, scor 2-0, și a urcat pe locul 4 în Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 18:56 / Actualizat vineri, 06 noiembrie 2020 23:51

Academica Clinceni a învins Astra Giurgiu, scor 2-0 (Markovic 86, P. Petrescu 90+3), și a urcat pe locul 4 în Liga 1. 

Programul etapei #10 din Liga 1

”Gașca nebună” a lui Poenaru » Cronică de Vlad Nedelea

Schimbările i-au adus pe final a 4-a victorie lui Ilie Poenaru, 2-0 la Giurgiu, cu Astra, iar Academica Clinceni urcă pe 4, cu planuri de play-off, fiind în urma „trioului” Craiova, FCSB și CFR Cluj.

Pe ultimul loc în Liga 1, datorii, infectări cu noul coronavirus, jucători suspecți că ar fi folosit terapii interzise, fără Alibec, Budescu șters. E backgroundul întunecat din jurul Astrei, echipă care n-a lipsit niciodată din play-off și care acum 4 ani a câștigat titlul. O imagine care se putea șifona și mai rău în doar 10 minute din meciul cu Clinceni. Ilfovenilor le-a lipsit puțin să înscrie la execuția din întoarcere a lui Cascini, omul cu golul de pe "Oblemenco". Lazar, portar de națională, a respins în corner.

Fotbal când?

Atât pentru o jumătate fără vlagă, cu un plus firav de partea oaspeților. Nervi, faulturi multe, cu Cascini și Merloi victime preferate, câteva cornere inofensive, proteste și o schimbare. Puțin zvâc la o minge bâlbâită în careul Clinceniului, când Graovac, singur la 11 metri, a trimis defectuos, pe lângă. Desfășurător deloc generos în prima repriză, cu iz de luptă pentru supraviețuire de la mijlocul Ligii a 2-a. Asta deși foaia de joc afișa o fostă campioană și una dintre revelațiile acestui sezon.

Fără sclipiri, fără vlagă

Și a doua parte a început în același ritm andante, cu frâna trasă la maximum. Clinceniul într-o lipsă acută de idei, în timp ce "astralii" sunt doar umbre ale echipei din ultimul deceniu, într-o criză continuată, de la care Edi Iordănescu va avea mari bătăi de cap. Nici măcar spre final, când Astra parcă a fost ceva mai insistentă, n-a putut sparge gheața. Singura ocazie notabilă a lor a venit în ultimul sfert de oră, dintr-un moment individual al lui Budescu. O serie de driblinguri și un șut la colțul scurt, apărat de Octavian Vâlceanu.

Victorie de 5 minute

Mai erau ceva mai mult de 10 minute când Ilie Poenaru a decis să facă o triplă schimbare. Au ieșit Cebotaru, Rusescu și Cordea, au intrat Dumitriu, Pîrvulescu și Markovic. Suficient pentru o victorie mare, lovituri letale în 5 minute. Ultimul s-a dovedit inspirația tehnicianului de 43 de ani. Minutele se scurgeau, totul părea să se ducă spre un "X" urât. Tânărul Markovic, servit de Chunchukov, a întors scurt un adversar, șut puternic, de 3 puncte, în colțul scurt. Succesul a fost mai dulce, mai clar pentru statistică. Puștiul venit de la Craiova a fost în prim-planul ultimului moment important. Pasă aproape de linia porții, gol Petrișor Petrescu

Al 4-lea succes pentru Academica, 7 meciuri fără gol primit și o linie de clasament care îi permite să viseze la multe. În timp ce pentru Astra se adună norii negri și o misiune infernală pentru noul antrenor.

De luni vine Edi Iordănescu!

VIDEO Clinceni câștigă la Giurgiu, 2-0 cu Astra, și urcă pe locul 4 în Liga 1! Puștiul Markovic, final senzațional de meci
Captură TV Telekom Sport


Astra a rămas fără "principal" după ce Bogdan Andone a fost dat afară de Ioan Niculae. Din acel moment au urmat mai multe serii de discuții cu Edi Iordănescu, care se pare că a acceptat până la urmă să preia din nou formația giurgiuveană. "De luni, sperăm ca Edi Iordănescu să fie alături de echipă 100%, să fie efectiv cu echipa. Noi sperăm, avem răbdare, sunt probleme importante pe care el trebuie să le rezolve. Nu am contactat pe nimeni, pentru că-l vrem pe el", a zis noul director sportiv al clubului, Bogdan Mara. Tehnicianul chiar a fost prezent la meciul de azi (foto sus). 

Clasament Liga 1:

Astra - Academica Clinceni 0-2

Astra - Clinceni, echipele de start

Astra: Lazar - Sousa, Graovac, V. Găman, Radunovici - Canadjija, Crepulja, Stahl -  Budescu, Azulay, Merloi
Rezerve: Popa, Riza, Dima, Gheorghe, Wuthrich, Graur, Moise
Antrenor: Alexandru Radu

Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Patriche, Dobrescu – Cascini, Cebotaru – Andronic, Cr. Tănase, Cordea - Rusescu
Rezerve: Ureche, Fl. Achim, Bilali, Petrescu, Chandarov, Markovic, Pîrvulescu, Chuchuvov, Dumitru
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Marin Anastasovici, Giurgiu 
Arbitru: Iulian Călin / Asistenți: Ciprian Danșa, Marius Badea

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

DINAMO. Cortacero asigură, după ce a ieșit din spital: „Banii vin imediat”

Focar de COVID-19 la FC Botoșani! Cinci jucători din lotul lui Marius Croitoru, confirmați pozitiv chiar înaintea meciului cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
enigmaticul
enigmaticul  •  06 Noiembrie 2020, 21:44

Ciudată este fotbalul ăsta, la noi!! Fraierii de Astra le-au dat 4-0 la cei de la Iași, iar acum pierd pe teren propriu cu......o echipă dintro comună/sat. Acum nu știu care dintre ei (Astra sau Iași) sunt mai ”oropsiți”?

suporter69
suporter69  •  06 Noiembrie 2020, 21:33

Adevarata exhipa Clinceni. Bravo lor! Se vede munca depusa!!

suporter69
suporter69  •  06 Noiembrie 2020, 21:32
Postat de flojo pe 06 Noiembrie 2020, 19:18

Deci fc fcsb are asigurat locul în L1 și sezonul viitor, prin academica lui Geambazi!

Esti cam scurt in bandă

Vezi toate comentariile (27)
Comentează