FOTBAL  »  Superliga  »  MESAJ

FOTO S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul etapei: „Caracatița fotbalului românesc!” » Pe cine viza mesajul

S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul Dinamo - CFR Cluj / foto: GSP
S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul Dinamo - CFR Cluj / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 00:00 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 00:42

Banner acuzator afișat duminică, pe Arena Națională, la Dinamo - CFR Cluj 1-1. Fanii „câinilor” au scos „artileria grea” pentru a-i ataca pe rivalii din Gruia. Au afișat un mesaj a cărui țintă directă era octupla campioană a României.

Suporterii dinamoviști de la Tribuna a II-a au ridicat la un moment dat o pânză pe care scria „Caracatița Fotbalului Românesc”, un joc de cuvinte care alcătuia inițialele formației vișinii. Prin arborarea acelui mesaj, suporterii dinamoviști au acuzat-o astfel pe CFR Cluj de lucruri necurate.

S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul etapei: „Caracatița fotbalului românesc!” » Pe cine viza mesajul
Mesajul afișat de suporterii dinamoviști la meciul cu CFR Cluj / Sursă foto: GSP

Dacă la nivel administrativ legăturile dintre cele două cluburi sunt de respect reciproc, mai ales în contextul în care administratorul judiciar dinamovist Răzvan Zăvăleanu a activat în trecut în Gruia, e de notorietate că suporterii dinamoviști și cei clujeni nu se au deloc la inimă.

Motivul e simplu: prietenia pe care ultrașii roș-albilor o au cu rivalii de la „U” ai „feroviarilor”.

Gol în al 11-lea meci pentru Dinamo: „Progresăm, încă nu oferim destul” » Replica realistă a lui Ovidiu Burcă
DINAMO
Gol în al 11-lea meci pentru Dinamo: „Progresăm, încă nu oferim destul” » Replica realistă a lui Ovidiu Burcă

Cine-i „caracatița”? În 2007, „câinii” au făcut pact cu dușmanul și au scos-o din calcule pe CFR Cluj

Gazeta a relatat pe larg episodul în urmă cu câțiva ani. „Câinii” se aflau pe primul loc, erau campioni matematic, miza partidei fiind legată de ocupanta locului doi. Poziție pentru care se băteau CFR și FCSB, formații care vizau prezența în turul 3 preliminar al Ligii. Urma meciul direct Dinamo - CFR.

Marii rivali  se aflau la mâna dinamoviștilor, care în culise s-au vorbit s-o ajute pe CFR. „Din ce discutaserăm noi între noi, cu conducătorii și cu fanii, ideea era că CFR trebuie să prindă Liga. 

Mai mult, suporterii au amenințat că dacă vor avea senzația unei abateri de la plan, vor intra pe teren, ca să pierdem la «masa verde»”, și-au amintit mai mulți jucători ai „câinilor” din acea perioadă.

Însă pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Dinamo a câștigat cu 1-0, gol Adrian Cristea, iar fanii au stat cuminți în tribune! Ulterior s-a aflat că, pentru a fi sigur că alb-roșiii își vor apăra corect șansele și vor fi motivați, Gigi Becali a luat legătura cu șefii lor și le-a propus un milion de euro drept primă pentru o victorie cu CFR-ul!

S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul etapei: „Caracatița fotbalului românesc!” » Pe cine viza mesajul
Dinamo a învins-o pe CFR Cluj în meciul cu cântec din 2007 / Sursă foto: Arhivă GSP

Iar acționarii dinamoviști au acceptat! Mai mult, pentru a se asigura că nu este o cacealma a lui Gigi, „câinii” au cerut ca banii să le fie aduși înainte de joc. Livrarea s-ar fi făcut cu o valiză, despre care s-a spus ba că ar fi fost dusă la Săftica cu o seară înaintea partidei, ba că ar fi fost preluată direct de șefi.

Deși știau că e vorba de un milion de euro, Mircea Rednic le-a adus fotbaliștilor săi o geantă cu doar 250.000. Liderii vestiarului au explodat și spiritele s-au încins instant. 

În 2008, Dinamo a jucat pe bune cu FCSB și a trimis titlul la Cluj

Situația s-a inversat un an mai târziu. „Câinii” au arbitrat lupta la campionat dintre CFR Cluj și FCSB, iar roș-albii au direcționat titlul spre „Gruia”, în urma victoriei cu 2-1 în fața echipei lui Gigi Becali din penultima etapă. 

S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul etapei: „Caracatița fotbalului românesc!” » Pe cine viza mesajul
Florin Bratu, eroul acelei partide

Atunci, a avut loc celebrul moment „Mitraliera”, când Bratu s-a bucurat la colțul terenului, cu steagul de corner în mână, imitând o mitralieră (foto).

Pe 4 mai 2008, Florin Bratu și Ionel Dănciulescu marcau pentru Dinamo în meciul pe care suporterii dinamoviști l-au supranumit ulterior „Ziua Dreptății”. 

VIDEO Imagini surprinse de GSP cu atmosfera de la Dinamo - CFR Cluj

Citește și alte știri de actualitate:

Giani Kiriță știe ce antrenor s-ar potrivi la Dinamo: „Ar avea succes”

Mesajul lui Ovidiu Burcă pentru contestatari: „Niciodată n-o s-o fac din proprie inițiativă!”

Se ia de conducătorii lui Dinamo: „Nu înțeleg ce vor fanii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
Mapispetotifcalisti
Mapispetotifcalisti  •  11 Octombrie 2023, 15:09

Când a fost vorba de fcsb Dinamo a jucat cu adevărat indiferent de împrejurări restul este cancan...

vichart
vichart  •  10 Octombrie 2023, 20:43
Postat de Zeama.de.varza pe 10 Octombrie 2023, 08:13

Dinamo le-a dat CFR-ului cel puțin un titlu, cel in care au învins ciurucurile de la FCSB, și când Gigi a pupat fularul lui Dinamo!..... E normal să-ți respecți competitorul la care ai vrut mereu să ajungi, dar care nu ți-a acceptat statutul de ***

iarasi te faci de rusine bah. faza cu kfr a fost doar in 2008 si atat. cand a mai fost alta? esti de o prostie crunta. dar noi oricum am jucat in grupele ucl si in 2008,deci tot una-i. in schimb in 2007 daca nu-i bateati jucam in europa league si nu in grupele ucl cum am jucat. prost esti bah.

atthur
atthur  •  10 Octombrie 2023, 15:16
Postat de yellowstone_vs pe 10 Octombrie 2023, 08:47

Alooo DNA i-auzi ce zic astia de la GSP !! Ca a mai existAt o alta valiză !! Ce facem ?? luam masuri sau inchidem ochii ??? Daca nu este adevarat ..aceste acuzatii sunt grave .... Daca eram o tara civilizata , multi de pe la TV, erau inchisi pe viata !!

Dacă eram țară civilizată tu cu pălăria ta de pe capul gol nu existai...!!!...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează