FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - HERMANNSTADT 2-0

VIDEO Scandal de rasism după Chindia - Hermanstadt: „Ce faci aşa, ca un maimuţoi?” » Ce scrie în raport + Reacția lui Romario Pires

Scandal imens după Chindia - Hermanstadt
Scandal imens după Chindia - Hermanstadt

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 18:05 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 20:28

Romario Pires (32 de ani), mijlocașul celor de la Hermannstadt, susține că a fost victima unui atac rasist din partea lui Andrei Pițian (25 de ani), mijlocașul Chindiei, în timpul victoriei obținute de târgovișteni, scor 2-0, în play-out-ul din Liga 1. 

Înfruntarea dintre Chindia și Hermannstadt a fost liniștită timp de 90 de minute, doar 3 cartonașe galbene arătate de „centralul” Adrian Cojocaru. Fluierul final a dezlănțuit însă haosul. Romario Pires, integralist la sibieni, a mers către brigada de arbitri și s-a plâns de comportamentul lui Andrei Pițian. Cel din urmă nu a făcut parte din lotul lui Emil Săndoi și a urmărit meciul din tribune. 

VIDEO cu protestele lui Romario Pires

Acuzații de rasism la Chindia - Hermannstadt

Brazilianul Romario Pires a acuzat că Pițian i-ar fi arătat semne obscene în timpul partidei. Conform Telekom Sport, mijlocașul lui Hermannstadt a auzit și cuvintele: „Ce faci aşa, ca un maimuţoi?”.

Protestele vehemente l-au făcut pe arbitrul Adrian Cojocaru să îi arate cartonașul roșu lui Pițian, informează sursa citată. 

Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul negru, dar pe acesta eu nu-l consider rasist. Însă să se ajungă să mă facă maimuțoi cineva este deja prea mult. Pentru ce!? M-am săturat să fiu arătat cu degetul
Romario Pires, pentru Digisport.ro

Ce a scris arbitrul în raport

Digisport.ro scrie că în raportul de arbitraj ar apărea că Pițian, aflat în tribună, l-a luat în colimator pe Romario Pires încă din startul partidei și l-a strigat „Tarzan” în repetate rânduri. Jucătorul român s-ar fi bătut și cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile, tot în direcția lui Romario Pires. Arbitrul partidei, Adrian Cojocaru, nu a putut să-l elimine pe Andrei Pițian, pentru că jucătorul nu figura pe foaia de joc, și doar l-a avertizat. Acum, Comisia de Disciplină se poate sesiza după primirea raportului.

Ce spune Regulamentul Disciplinar:

Scandal de rasism după Chindia - Hermanstadt: „Ce faci aşa, ca un maimuţoi?” » Ce scrie în raport + Reacția lui Romario Pires

Chindia și-a instruit jucătorii pentru combaterea rasismului

Chindia a publicat pe 5 decembrie 2020, pe site-ul oficial, un document oficial din care reiese că a adus la cunoștința jucătorilor și staff-ului informațiile despre combaterea incidentelor rasiste.

Antrenorul lui Hermannstadt, despre acuzațiile de rasism

„Este regretabil ce s-a întâmplat. Sunt jucători care se vor mai întâlni pe teren. Din nefericire, eram chiar acolo, lângă Romario. A venit Piţian din tribună, l-a provocat pe Romario, n-am înţeles de ce. 

Am văzut când a venit şi i-a făcut nişte semne obscene. Avea ceva cu el din tribună, l-am auzit pe Piţian cum zicea că Romario provoacă. E regretabil că un jucător care a făcut un sezon bun a apelat la astfel de gesturi. 

Eu n-am auzit, dar Romario susține că au fost scandări rasiste. Eu, personal, n-am fost foarte atent la conflict. Eram supărat pentru situația jocului, n-am mai fost atent la ei. Doar am văzut gesturile făcute de Pițian, dar n-am auzit ce și-au spus după acel moment", a fost varianta lui Eugen Beza, după meci.

Clsaament play-out Liga 1:

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Veste proastă pentru Dinamo: „S-a accidentat azi” » Poate rata TOT sezonul!

O promovată le dă peste nas granzilor » Capitolul la care este peste Craiova, CFR și FCSB

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (38)
florinesc
florinesc  •  18 Aprilie 2021, 19:33

Negrii africani au picioare si mainile foarte lungi ceea ce îi ajuta in sport. Inclusiv in tenis. Buzarneasca are piciore lungi, desi nu chiar ca Serena. Apropo, nimeni nu face scandal cand romanii sunt strigati țigani. Chestia a devenit enervanta, n-ai voie sa-i zici unuia negru deși el e chiar negru. !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manx
manx  •  18 Aprilie 2021, 14:08
Postat de kirkbrad pe 17 Aprilie 2021, 19:39

pai diaspora trebuie exterminata. nu au *** alea ce vota in locul romanilor adevarati din tara.

Vrei un loc de munca in strainatate? Spune ce meserie ai si poate-ti gasesc ceva. Iti trimit eu bani de drum, de slanina si de ceapa sa nu mori de foame pana ajungi aici.

105644358246528
Khan Oliver  •  18 Aprilie 2021, 07:43
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 17 Aprilie 2021, 21:30

Romario Pires trebuie suspendat 10 etape pt tot circul asta mizerabil pe care l-a creat

Iar tie ar trebui sa-ti refuze aia banii, cand vrei sa platesti factura la internet... niste frustrati *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează