FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Ce se întâmplă la FRF rămâne la FRF: „Nu voi scrie nicio carte, cu secretele mă voi duce în mormânt!” + „Asta-i cea mai mare greșeală. O rușine!”

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 12:20 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 14:40

Adalbert Kassai, secretarul general al FRF în ”epoca Mircea Sandu”, susține că actuala conducere nu avea ce să caute în fruntea fotbalului românesc și recunoaște că au fost și multe greșeli în cei 24 de ani ai săi alături de „Nașu'” la cârma fotbalului nostru.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Bela, în 1990 ai ajuns la FRF, nu?
- Da, da. Cornel Dinu m-a propus lui Sandu Mircea. Sandu e un tip cu personalitate puternică, dar când și-a ales și numit oamenii le-a acordat deplină libertate și sprijin. Am avut discuții contradictorii, dar la toate găseam soluții. Mereu accepta și alte puncte de vedere.

- Fotbalul a fost plin de blaturi, de arestări...
- Ovidiu, noi am preluat un cazan cu pulbere, domne! Nu știam ce-am preluat? Nu știam în ce țară am trăit până la Revoluție? Noi așteptam ca fotbalul să fie singurul segment ce se desparte de toate relele care erau în societate și să fie cel mai curat? Am avut multe probleme! Era greu...

- Dar Cooperativa a existat.
- Nu poți să spui că n-a existat. Am luat o hotărâre la meciul Dinamo cu Ceahlăul și ce s-a întâmplat? Ni s-a dat peste mână, a doua zi! "Alo, băieții, aveți probe? Cine vă dă dumneavoastră dreptul să hotărâți în Comitet Executiv, în baza unui raport? Aveți probe? Puteți dovedi?". Am fost sunați de la cel mai înalt nivel, te rog să mă crezi. Dacă vorbesc acum ajungem la persoană, deci nivel foarte înalt.

- Tu l-ai fi ales pe Burleanu șeful Federației?
- Categoric, nu! Era tânăr, nu avea experiență. Singurul lucru pe care i l-aș reproșa e că n-a știut să-și aleagă colaboratorii. Nu poți să aduci secretar general un băiat care spune că n-a văzut niciodată un meci de fotbal! Unul venit de la arte marțiale. Secretarul general se ocupă de sistemele competiționale, de regulamente, de comisiile Federației, relația cu AJF-urile.

Noi am lucrat cu selecționeri, acum sunt doar antrenori, din păcate. Ceea ce am avut în ultimul timp nu sunt selecționeri. Contra oarecum, dar nici el. Ca antrenor promite, are rezultate, dar nu pot spune că era selecționer. Nici el, nici Rădoi, nici actualul. Eu nu l-aș fi pus niciodată pe Edi Iordănescu selecționer. Categoric, nu!

Adalbert Kassai, fost secretar general

- Înainte să ajungi la FRF, tu ai jucat fotbal.
- Nea Angelo Niculescu, la Sportul, care e și echipa mea de suflet, m-a tras din extremă stângă în fața apărării, un fel de închizător. A trebuit să mă retrag în urma unor dureri pe inghinali pe care nu le-am suportat. Odată un doctor mi-a introdus un ac mare de tot ca să mi se facă infiltrații. Nici aia nu mi-a făcut bine și atunci am decis să mă retrag, la 29 de ani neîmpliniți.

- Ai spus la un moment dat că te vei duce în mormânt cu sute de secrete.
- Așa le-am trăit și așa le-am păstorit. Dacă cineva putea să facă mai mult... Nu cred, poate mă înșel. Nu voi scrie nicio carte și cu secretele chiar mă voi duce în mormânt.

- Zi-mi cea mai mare greșeală a ta!
- Am făcut multe, să zicem câte două pe an! Cea mai mare, cred, cea cu Rapid și Chiajna. Când am început campionatul cu Rapid și am continuat cu Chiajna, după ce-au câștigat la TAS. După părerea mea, a fost o rușine!

N-am fost membru de partid niciodată pentru că am avut bube-n cap. Fratele meu era fugit din '77 în Franța, Dumnezeu să-l ierte! Și mai aveam o altă bubă că divorțasem în '80. Asta a fost!

- Adalbert Kassai, fost secretar general FRF

Citește și:

Detalii din culise despre arestarea lui Gică Popescu în „Dosarul Transferurilor”: „Pentru mine ăsta a fost un semn de întrebare!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Detalii din culise despre arestarea lui Gică Popescu în „Dosarul Transferurilor”: „Pentru mine ăsta a fost un semn de întrebare!”
Rică Răducanu vorbește despre sfârșitul sinistru al unui jucător legendar pe care-l cântă galeria Rapidului: „Ăștia l-au lucrat! Mi s-a făcut pielea de găină...”
PRIETENII LUI OVIDIU
Rică Răducanu vorbește despre sfârșitul sinistru al unui jucător legendar pe care-l cântă galeria Rapidului: „Ăștia l-au lucrat! Mi s-a făcut pielea de găină...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
soad
soad  •  17 Martie 2023, 16:30
Postat de emil1986 pe 17 Martie 2023, 15:20

Pentru ca, ma???? Pentru ca ceea ce scrie amaratul ala n-are nicio legatura cu articolul????

nu are nicio legatura, doar critic atitudinea GSP, *** umplu ziarul cu articole pro anumite parti( a se citii ZCSB si Craiova), in rest daca alte echipe castiga sau chiar au performante, gen CFR, Rapid sau Sepsi tac malc, pentru ca acest ziar e facut sa atinga la suflet( a se cititi prostie) zcsbisti ca tine. *** de la un amarat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  17 Martie 2023, 15:20
Postat de brentford pe 17 Martie 2023, 14:42

Respect!

Pentru ca, ma???? Pentru ca ceea ce scrie amaratul ala n-are nicio legatura cu articolul????

emil1986
emil1986  •  17 Martie 2023, 15:11
Postat de zetanu pe 17 Martie 2023, 14:58

O rusine nu e barajul Rapidului cu Chiajna, o rusine e faptul ca Rapidul e singura echipa care a ajuns sa fie retrogradata pentru insolventa, desi a terminat pe 8 in clasament, deci pe teren, si a mai si castigat barajul ala inventat de ticalosii astia. Iar dupa retrogradarea Rapidului, insolventa a devenit o moda in Liga 1, dar ce sa vezi, nicio alta echipa nu a mai fost retrogradata vreodata pentru asta. Asta e cu adevarat O RUSINE pentru fotbalul din tara asta! Asta ca tot o dam mai nou cu totii ca "fotbalul trebuie sa se decida pe teren". Atunci nici dracu' nu era dornic de asa ceva. De "cazul bricheta" nici nu mai spun, o alta RUSINE pentru comisiile care au decis. Nimeni nu mai voia sa se "decida pe teren" lucrurile.

Pai echipa decedata a fraudat intr-un mod nerusinat. A a avut contract cu jucatori de valoare pe care nu i-a platit, cu care a obtinut acel loc 8. Asta-i frauda de frauda. Celelate echipe si-au adus jucatori dupa bugetul pe care-l aveau, iar echipa decedata a adus jucatori de valoare pe care nu-i platea. O nemernicie au facut cei de la conducerea echipei decedate la acea vreme.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează