FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum a fost ales cel mai bun transfer al „câinilor”: „L-am sunat imediat pe Samir Handanovic” + „Dacă nu-și rupea genunchii, nu-l găseai la Dinamo!”

Adnan Golubovic și Alessandro Caparco
Adnan Golubovic și Alessandro Caparco

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 09:59 / Actualizat sambata, 12 august 2023 10:41

Alessandro Caparco, antrenorul portarilor de la Dinamo, a vorbit despre cei 3 portari din lotul „câinilor”, Adnan Golubovic (intrat direct titular, cu evoluții apreciate), Filip Dujmovic și Răzvan Began, dar și despre goalkeeperul Denis Oncescu, trimis sub formă de împrumut la Chiajna.

Alessandro Caparco despre...

...Răzvan Began: „Când eram la Voluntari l-am urmărit, el juca la Călărași. Am vrut să-l aducem, dar Sepsi deja se mișcase și n-am avut această oportunitate. L-am urmărit și îmi place”

...Denis Oncescu: „E foarte simplu, putea fi și Denis acolo (n.r. al treilea portar), dacă se întâmpla ceva. Dar pentru binele lui Dinamo și al lui Denis era indicat să meargă să capete experiență. A găsit echipa cea mai potrivită pentru el, să aibă meciuri în picioare, să se bată la promovare. El a jucat la Dinamo anul trecut, dar acum 2 ani jucase foarte puțin.

Când am ajuns la Dinamo, am recunoscut în Denis o calitate la care se putea lucra. Denis de la început de an cu cel de la final de an a fost cu totul altceva. Au fost și greșeli, probleme, dar până la urmă e un copil la prima experiență la echipa mare. Nu apăra nici măcar la echipa a doua, iar tricoul lui Dinamo e greu, nu poate apăra oricine când ai o peluză așa frumoasă în spate”, a spus Caparco pentru Radio Dinamo.

„Golubovic va ajunge cel mai bun portar din Liga 1”

...Adnan Golubovic: „Directorul sportiv și Mister mi-au arătat foarte mulți portari, pe toți i-am refuzat. Când a venit vorba de Adnan, după puțin timp am zis da. Le-am zis să caute portari sloveni, pentru că au școala italiană. 

Imediat după ce l-am văzut pe Golubovic am sunat la Samir Handanovic de la Inter și l-am întrebat ce părere are: «Dacă nu-și rupea ambii genunchi, nu-l găseai la Dinamo. Ar fi ajuns în alt campionat, la o echipă mare».

După ce l-am văzut, imediat am zis gata, îl luăm. Ovidiu [Burcă] a gândit la fel ca mine. Sunt mulțumit și e stilul care îmi place mie la un portar, cum atacă mingea, cum stă în poartă, liniștea pe care o are.

Va ajunge cel mai bun portar din Liga 1. Dacă și Handanovic a zis, care a fost la un moment dat unul dintre cei mai buni portari din lume, înseamnă că Adnan are ceva ce puțini au”

...Filip Dujmovic: „E foarte, foarte greu pentru un portar să accepte statutul de rezervă. Filip e un mare profesionist. El e un exemplu pentru mulți. E primul care vine la antrenament, vine din liber, îl găsești la sală. Ne va ajuta, e bine să-l ai în echipă, ridică și nivelul de antrenament. Răspunde mereu în manieră pozitivă”

Cum a fost ales cel mai bun transfer al „câinilor”: „L-am sunat imediat pe Samir Handanovic” + „Dacă nu-și rupea genunchii, nu-l găseai la Dinamo!”
Filip Dujmovic

„Atunci mi-am dat seama ce înseamnă Dinamo”

Eu abia acum am înțeles ce înseamnă Dinamo. Cu tot respectul, când jucam împotriva lui Dinamo erau foarte puțini suporteri și nu simțeam dacă jucăm acasă sau afară, chiar am și câștigat în Ștefan cel Mare.

Dar, când am ajuns la Dinamo, în Liga 2 mi-am dat seama cât de iubită e echipa asta și câți suporteri are. Am jucat cu niște echipe pe care nu le știam nici ca nume, dar stadionul a fost plin, indiferent unde erai, în deplasare, acasă.

Atunci mi-am dat seama ce înseamnă Dinamo, te simți fotbalist. Sunt mândru să lucrez aici!

Alessandro Caparco

„Dinamo e încă în construcție”

Ovidiu e mereu omul care are ultima decizie în privința portarului titular. Vorbim, în 99% din cazuri avem aceeași părere

Mi-a plăcut foarte, foarte mult echipa cu Craiova. A fost un meci mincinos, se putea termina egal și nimeni nu s-ar fi supărat. Cu Steaua (n.r. FCSB), în prima repriză părea că jucam la două niveluri diferite. Cu Sepsi un 3-0 absolut mincinos, primele ocazii le-am avut noi, ei au avut 3 ocazii și 3 goluri. Cu U Cluj, o echipă mai modestă, putea câștiga oricine.

Dinamo e încă în construcție, au venit mulți băieți noi, trebuie să se acomodeze, să joace. Dinamo va avea un cuvânt de spus în curând.

Avem tot ce ne trebuie acum, suntem cu banii la zi. Baza de la Săftica e ceva minunat, când intri acolo simți spiritul, istoria lui Dinamo, ceva diferit în aer. Se mai pot face îmbunătățiri la sala de forță, dar suntem destul de norocoși, zic eu, pentru că antrenăm Dinamo București

Alessandro Caparco

VIDEO Imagini inedite din cantonamentul celor de la Dinamo. Cum îi pregătește Caparco pe portari

Ovidiu Burcă dezvăluie că a fost în mijlocul farsei istorice a dinamoviștilor la FCSB - City: „Când am ajuns și am văzut minunăția aia...”
dinamo
Ovidiu Burcă dezvăluie că a fost în mijlocul farsei istorice a dinamoviștilor la FCSB - City: „Când am ajuns și am văzut minunăția aia...”
Dinamo a anunțat astăzi al 9-lea transfer: cu el se închide mercato! Are 3 trofee în palmares
DINAMO
Dinamo a anunțat astăzi al 9-lea transfer: cu el se închide mercato! Are 3 trofee în palmares

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează