FOTBAL  »  Superliga  »  MIOVENI

Un fotbalist străin din Liga 1, impresionat de condițiile din România: „N-am întâlnit niciodată așa ceva”

Adrian Cierpka, atunci când evolua în Polonia, la Gornik Leczna,
Foto: Imago
Adrian Cierpka, atunci când evolua în Polonia, la Gornik Leczna, Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 27 septembrie 2021 11:57 / Actualizat luni, 27 septembrie 2021 12:28

Adrian Cierpka (26 de ani), noul fotbalist al celor de la Mioveni, s-a declarat uimit de modul de pregătire al meciurilor și de condițiile găsite în România.

Mijlocașul din Polonia, ajuns luna aceasta la CS Mioveni după ce s-a despărţit de Gornik Leczna, a rămas impresionat de condițiile pe care le-a găsit la formația lui Alexandru Pelici, condiții pe care în țara natală nu le-a întâlnit.

„În fiecare zi există vizionări și analize ale adversarului. Există o mulțime de tactici. Asta m-a surprins, pentru că n-am întâlnit niciodată așa ceva în Polonia. Antrenorul (n.r. Alexandru Pelici) m-a susținut încă de la început. Am avut o conversație lungă în limba engleză, mi-a spus direct ce așteaptă de la mine în teren. Am aflat că se joacă mai multe sisteme de joc în timpul unui meci, ceea ce este diferit față de ce se întâmplă în Polonia. Cu siguranță mă pot dezvolta aici. 

Pot vorbi la superlativ despre ce am găsit aici. Sunt mulțumit de abordarea și de ajutorul pe care mi l-au acordat. Românii sunt pozitivi în ceea ce privește viața, zâmbesc mereu, dar sunt și foarte expresivi și reacționează imediat”, a declarat Adrian Cierpka pentru polonezii de la TVP.

200.000de euro este cota lui Cierpka, potrivit transfermarkt.

Un fotbalist străin din Liga 1, impresionat de condițiile din România: „N-am întâlnit niciodată așa ceva”
Adrian Cierpka, în meciul Farul - Mioveni Foto: sport pictures

2apariții a bifat polonezul în acest sezon pentru CS Mioveni

Farul - Mioveni 2-1 » Alexandru Pelici, acuză arbitrajul

Nou-promovata a fost foarte aproape de a pleca de la Ovidiu cu un punct, după ce Bogdan Rusu a înscris golul egalării în minutul 86. Totuși, meciul marcat de erori de arbitraj împotriva Farului a fost câștigat de dobrogeni, care au dat lovitura de grație în minutul 90+2. 

La final, Alexandru Pelici, antrenorul argeșenilor, a reclamat un presupus fault în atac asupra stoperului Alexandru Iacob, cel care a trimis mingea în aut chiar înainte de golul victoriei gazdelor.

„E păcat că am scăpat punctul printre degete. Am construit un castel de nisip, apoi am dat o palmă la tot ce am făcut. E păcat, trebuia să avem o responsabilitate mai mare, să facem marcaje mult mai aproape și să nu se ajungă la situația asta. În prima fază nu vreau să fiu răutăcios, dar nu știu dacă nu a fost fault în atac la Iacob. 

El așa mi-a spus, că a fost faultat și de asta a jucat mingea în aut. Asta nu scuză cu nimic faptul că nu am făcut marcaj, trebuia să fim mult mai resposabili în situația aia. Cu toții suntem vinovați, și noi de pe bancă, că nu am fost mai prezenți. Asta este, mergem înainte, ne așteaptă un meci dificil cu Argeșul”, a spus Pelici la DigiSport.

Citește alte știri din Liga 1:

Un jucător de la FCU Craiova, criticat dur de publicația familiei Mititelu: „Dacă stai degeaba 90 de minute, nu mai e nimic de comentat”

Suporterii arădeni i-au taxat pe fotbaliștii lui CFR Cluj » De ce tot stadionul a scandat împotriva elevilor lui Dan Petrescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează