FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO „Prințul” Cristea a fost la un pas de Rapid! De ce a picat transferul + Cum a fost păcălit de un impresar: „A luat banii și nu l-am mai văzut niciodată!”

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 20:20 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 20:30

Adrian Cristea, fost internațional român, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”. Fostul mijlocaș a dezvăluit cum a fost la un pas să semneze cu Rapid în dauna lui Dinamo, dar și cum a fost păcălit de un impresar să-și pună semnătura pe contractul cu formația din Ștefan cel Mare.

„După ce-am promovat cu Poli Iași în Divizia A am ajuns la Dinamo. Era perioada lui Borcea. Pe-atunci eram în discuții cu Dinamo, dar și cu Rapid. Chiar am fost la discuții la Rapid. Președinte era Dinu Gheorghe, Copos era patron. Am fost la Crowne Plaza, dar nu ne-am înțeles la bani” a început să povestească Cristea.

„Era Marius Stan președinte la Iași. Apoi s-a înțeles cu Borcea la bani. Am fost unul dintre favoriții lui și avem o relație foarte bună. Aveam 2.000 de dolari pe lună când am ajuns la Dinamo. La finalul contractului ajunsesem la cinci mii. Cu mine în echipă s-a luat ultimul titlu al lui Dinamo, cu Mircea Rednic antrenor”, a mai spus fostul mijlocaș.

„N-aveam mașină, n-aveam chirie, n-aveam nimic”

Care-și amintește ziua în care a semnat cu Dinamo: „Borcea avea biroul la Marriott și-a venit acolo și primarul. Având legături cu cei din familia Sturdza mi-au recomand ei un impresar elvețian. Și-am mers acolo, ziceam că sunt asigurat. Ne-am văzut o dată, când am semnat contractul de reprezentare”.

Ce a urmat? „A doua oară l-am mai văzut când am semnat cu Dinamo. A venit la București, a luat zece mii de dolari comision și a plecat. Nu l-am mai văzut nici până în ziua de azi, nici nu știu dacă mai trăiește. Nu mi-a făcut nici cine știe de contract. Nu s-a bătut pentru mine să-mi facă un contract extraordinar. N-aveam mașină, n-aveam chirie, n-aveam nimic”, a mai dezvăluit „Prințul”.

7 sezoanea jucat Adrian Cristea în tricoul lui Dinamo, începând din sezonul 2004 - 2005 până în 2010 - 2011, perioadă în care a câștigat un titlu de campion național și o dată a fost vicecampion al României

Citește și:

Povestea impresionantă a unui dublu campion al României: „Tata îmi mai dădea o plăsuță de aluminiu s-o vând la fier vechi” + ignorat de Hagi după două săptămâni în Austria
PRIETENII LUI OVIDIU
Povestea impresionantă a unui dublu campion al României: „Tata îmi mai dădea o plăsuță de aluminiu s-o vând la fier vechi” + ignorat de Hagi după două săptămâni în Austria
SF sau realitate: vor fuziona CSA Steaua și FCSB? Răspuns din interiorul clubului „Armatei”: „Peste un an, peste doi... Ne adaptăm la legile care sunt în țară”
PRIETENII LUI OVIDIU
SF sau realitate: vor fuziona CSA Steaua și FCSB? Răspuns din interiorul clubului „Armatei”: „Peste un an, peste doi... Ne adaptăm la legile care sunt în țară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Andreilupu_1982
Andreilupu_1982  •  25 Noiembrie 2023, 10:58

@pixelplus Daca nu ai cunostinte, atunci documenteaza-te sau macar citeste articolul.Nu de la felul in care a jucat vreodata fotbal i s-a spus "print".

pixelplus
pixelplus  •  23 Noiembrie 2023, 09:32

Domnilor de la GSP, Nu credeti ca exagerati cu apelativele aristocratice ? De ubde pana unde atatia "Printzi" in fotbalul autohton? Avand un "Rege" trebuie sa avem si "printzi"? Singurul jucator care merita un titlu aristocratic este NICOLAE DOBRIN. ceilalti "printzi" sunt de duzina doar, doar denumindu-i in acest fel creste ratingu vostru. Toti au un nume si asa trebuie mentionati. Cand vor fi recunoscuti de casa regala asa cum este in Marea Britanie atunci pot fi considerati cel mult "Sir". Mari fotbalisti din deceniile trecute sunt cunoscuti doar cu numele si prenumele lor. Pana atunci revizuiti apelativele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează