FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV De ce Lukas Skovajsa n-a fost primit la Săftica + Ce reguli a impus Adrian Mihalcea

Lukas Skovajsa a lipsit de la reunire
Lukas Skovajsa a lipsit de la reunire

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 16:58

Adrian Mihalcea (43 de ani) a impus un regim cazon în cantonamentul lui Dinamo de la Săftica. Antrenorjul a explicat de ce roș-albii au preferat să-l lase acasă, la București, pe slovacul Skovasja.

Dinamoviștii s-au reunit astăzi dimineață la Săftica. De fapt s-au izolat în fosta bază SRI pentru cel puțin două săptămâni. La adunarea lui Adrian Mihalcea au răspuns 24 de fotbaliști, care vor avea parte de un stagiu de pregătire special, în starea de alertă ce-a urmat celei de urgență, în plină pandemie de coronavirus.

 Noul „Mister” din Ștefan cel Mare, Adi Mihalcea, fostul golgeter al "câinilor", a cunoscut astăzi elevii pe care n-a reușit să-i vadă la față la precedentele două antrenamente dinaintea suspendării campionatului. Tehnicianul de 43 de ani a oferit ultimele detalii din cantonament pentru Gazeta Sporturilor. Mihalcea a instituit un regim cazon în toată regula pentru jucătorii săi, după ce s-a consultat cu staff-ul medical. 

Adrian Mihalcea, totul despre reluarea antrenamentelor la Dinamo

 • Lukáš Skovajsa nu este în cantonament, urmează să vină. Când? Timpul va decide. El m-a informat joi seară că are o problemă în familie. Mai exact, copilul său, care este foarte mic, a contractat o răceală. Am preferat să stea lângă cel mic, după ce s-a consultat cu doctorul. Tocmai ca să eliminăm orice urmă că ar putea să se întâmple ceva, să preîntâmpinăm orice. Orice ce putem, desigur. Se va alătura lotului, e clar. Oricum, soția era singură, i-ar fi fost greu, Lukas poate că nu s-ar fi concentrat foarte mult. Ori eu vreau luptători cu mintea doar la fotbal"
   
 •  „Ehmann și N'Diaye trebuie să revină zilele acestea din Germania, respectiv din Belgia. Vor sta în carantină, la domiciliu, apoi se vor alătura lotului"
   
 • „Fiecare are camera lui, ne permite cantonamentul. Bine, cei care s-au intersectat și pe durata stării de urgență stau câte doi în cameră. Sunt și băieți care au făcut împreună antrenamente în perioada aceea, așa că pot împărți camera. Până să sosească rezultatele testelor COVID-19, făcute dis-de-dimineață, am preferat să nu avem un program comun. Am comunicat de la distanță, am vorbit depărtați unii de ceilalți. A fost cam ciudat, dar ne adaptăm. Oricum, i-am simțit pe jucători optimiști și dornici să înceapă pregătirile. Au poftă de fotbal, îi simt"
   
 • „Am citit că șase cluburi din play-out au cerut să nu se mai joace. Dinamo cred că e clar ce vrea: dacă am intrat în cantonament, cu dorință de muncă, atunci sunt pentru fotbal! Vreau să se joace fotbal pe teren, asta e meseria noastră. Bineînțeles, vom respecta toate regulile special"
   
 • „Am vrut să ne izolăm la Săftica. Să nu plece nimeni, să nu intre nimeni, să fim safe. E clar că va fi forfotă zilele următoare, mai ales într-un oraș ca Bucureștiul. Evităm complicațiile. Nu va intra nimeni în cantonament, nici măcar de la club. Doar cei ce-am intrat de la început aici, plus Skovasja, după ce va face testele. Am făcut unul vineri dimineață, urmează altul peste 7 zile, apoi altul peste alte 7 zile" 
   
 • „Ne gospodărim singuri la Săftica. Am decis acest detaliu și pentru responsabilitatea jucătorilor, și pentru a preîntâmpina complicații. Mai ales pe vremurile astea. Nu cad gradele nimănui dacă-și face patul, dacă-și strânge hârtiile, gunoiul, să le pună la coș sau să strângă tot în pungi biodegradabile. Pune totul la ușă, se colectează gunoiul menajer, totul safe. V-am zis, nu vreau să intre nimeni din afară, vrem să intrăm în contact cu cât mai puține persoane posibil" 
   
 • „Inclusiv oamenii din personalul auxiliar au fost testați, magazinerii, cei de la teren, bucătarii, toată lumea. E ciudat, totuși, fără să realizezi te mai apropii de oameni, apoi realizezi că trebuie să ții distan'a. Ne vom adapta"

 Lotul lui Dinamo la reunire 

 • Portari: Piscitelli, Straton, Fara
 • Fundași: Kostrna, Kilyen, Puljici, Grigore, Popescu, Sin
 • Mijlocași: Lazăr, Sorescu, Mrzljak, Filip, Răuţă, Şerban, Fabbrini, Mihaiu, Neicuţescu, Bani, Borcea
 • Atacanți: Perovici, Popa, Moldoveanu, Montini

„Trafic intens și multă lume pe străzi în București? Nici nu îmi făceam probleme că va fi altfel. La ce ne-am fi așteptat?! Că va fi ca-n izolare? De aceea am și ales să stăm doar la Săftica" 

„Bine că avem tarlaua mare la Săftica, dar e clar că atunci când vom începe primele antrenamente vom face în grupe de câte patru. Până la noi reglementări, facem ca la manual. Apoi, vom vedea când vom ajunge la miuțe”

- Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo

VIDEO / 6 echipe din play-out nu mai vor să joace: Au solicitat la LPF îngheţarea grupei a doua valorice

Citește și alte știri despre coronavirus:

EXCLUSIV Florin Prunea, după propunerea-șoc din Liga 1: „Fotbalul românesc dispare! Am ajuns să ne pupăm toți, să nu retrogradeze nimeni”

EXCLUSIV VIDEO Povestea golgeterului căruia „Tata Puiu” i-a cerut scuze peste ani: „Eram jucător de bază la Mondial, aveam golul în sânge. Unu' are trei goluri și îl iei?”

Playtech: Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine


Comentarii (4)
394966434424757
Mihai Dinu  •  15 Mai 2020, 23:37

Din prezentarea facuta de d-l Mihalcea, Dinamo poate fi un exemplu pentru toate competitoarele din L 1 atat in ceea ce priveste conditiile de pregatire cat si ca organizare si program ce denota inalt profesionalism. P.S. D-le Eduard Apostol, fara ´soparlita´ cu baza Saftica fosta SRI nu se putea? Baza de la Saftica este cumparata de d-l Negoita si face parte din clubul de fotbal Dinamo !

valdino
valdino  •  15 Mai 2020, 18:22

Dinamo scapa sigur de retrogradare, l-a coptat in lot pe fiul lui Borcea ! :))))

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  15 Mai 2020, 18:07
Postat de Daniel Irimescu pe 15 Mai 2020, 17:57

Mihalcea trebuie sa se exprime prin semne sa nu iasa bulele sa se imprastie prin aer !

Scuze. Asa era in documentarul japonez pre,enter de raspopitul de la antenna care vine cu tabul la servici ca ii aerul a devenit irespirabil pentru el

Vezi toate comentariile (4)
Comentează