FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

EXCLUSIV Florin Prunea, după propunerea-șoc din Liga 1: „Fotbalul românesc dispare! Am ajuns să ne pupăm toți, să nu retrogradeze nimeni”

Florin Prunea nu este de acord cu înghețarea sezonului din play-out
Florin Prunea nu este de acord cu înghețarea sezonului din play-out

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 14:21

Florin Prunea (51 de ani), managerul general al lui Dinamo, a comentat informația publicată astăzi în exclusivitate de Gazeta Sporturilor privind cererea oficială a echipelor din play-out către LPF, 6 din 8 formații dorindu-și înghețarea sezonului.

  • CONTEXT: Liga 1 ar putea merge mai departe doar cu meciurile din play-off. La iniţiativa președintelui Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, 6 dintre formaţiile din play-out au solicitat LPF îngheţarea grupei a doua valorice;
  • Semnatarele propunerii sunt Viitorul, Hermannstdt, Poli Iași, Clinceni, Chindia și Voluntari. Astfel, Dinamo și Sepsi NU fac parte din cererea adresată către LPF - mai multe detalii, AICI.

„Pe mine nu mă surprinde, este serialul pe care îl vedem de doua săptămâni. Fotbalul românesc dispare! Este un haos general! Sunt interese, foarte multe interese. Am ajuns la vorba lui Romică Pașcu: «Să ne avem bine, să nu retrogradeze nimeni, să ne pupăm toți». 

Nu sunt de acord cu această propunere. Însă eu vorbesc din postura de fost jucător, nu am vreo informație oficială din cadrul clubului Dinamo. Echipele trebuie ajutate cu banii pe care Federația îi primește de la UEFA”, a declarat Prunea, în exclusivitate pentru GSP.RO.

Florin Prunea: „Federația trebuie să dea explicații”

De asemenea, Prunea a contestat decizia care s-a luat în Liga 2, anume schimbarea regulamentului în plin sezon și organizarea unui play-off pentru a se decide echipele promovate în prima divizie. UTA a devenit astfel principala perdantă, avansul de 11 puncte pe care îl avea transformându-se acum în doar 5 puncte

„E un plan foarte bine pus la punct. UTA avea 11 puncte avans... Cum poți să iei din munca antrenorilor, a jucătorilor? Federația trebuie să le dea niște explicații acestor oameni. Este fără precedent! Incredibil! Să ți se ia 5 puncte, când au rămas de disputat mai puțin de jumătate dintre etapele acestui sezon”, a încheiat fostul portar al echipei naționale.

VIDEO George Țucudean și Cristi Bălgrădean, variante pentru UTA Arad?

Citește mai multe știri de actualitate:

Povestea golgeterului căruia „Tata Puiu” i-a cerut scuze peste ani: „Eram jucător de bază la Mondial, aveam golul în sânge. Unu' are trei goluri și îl iei?”

Interviu cu Laszlo Balint, antrenorul lui UTA: „A fost o noapte grea, n-am dormit aproape deloc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
trink
trink  •  16 Mai 2020, 10:22

opt echipe in campionat si tot sunt multe ! ce 18?ce 30?

robotzel
robotzel  •  15 Mai 2020, 20:07
Postat de Eugen Iustin pe 15 Mai 2020, 17:56

E normal să se facă reguli noi, nimeni nu a fost pregătit pentru ce se întâmplă, peste tot se improvizează.

Ce treabă au regulile noi cu non combătut să cerșești sa ramai in liga 1 fara merit? Banii pt drepturi tv i-au papat și acum vor sa nu mai joace. Ca și când eu nu merg la muncă dar îi cer patronului banii de salariu. Îți dai seama de inepția a tot ce spui? Îngheți campionatul? Perfect! Retrogradează cine este acum la retrogradare și promovează cine este la promovare. Ce atâta discuție. Dat sa nu supărăm pe nimeni păstrăm pe toti

883758598355956
Adrian Fulgos  •  15 Mai 2020, 19:00

Apreciez activitatea de fotbalist a lui Prunea in ciuda greşelii din 94, care oricum nu putem să o imputăm lui 100%. Dar asta-i altă poveste. Ca lider in schimb este foarte nepregatit. Nu are maturitatea si talentul de a fi un conducator. Faptul ca iese si latră in presă la fiecare decizie fie ca este a clubului Dinamo, federației sau colegilor de breazlă. Nu poți să judeci aceasta situație din punct de vedere al jucatorului. Ăla are responsabilitatea sa intre si sa joace. Tu ca si conducator trebuie sa te gindesti la 17-25 de jucatori si la toate implicatiile, in cazul asta şi financiare datorita pandemiei. Situatie foarte dificilă, unde Federatia si Liga trebuie sa vina cu soluții concrete care sa afecteze cit mai putin pe toti. Din pacate nu pot fi toți mulțumiți. Singura solutie este sa se discute cu liderii formațiilor din toate esaloanele şi să se ajunga la un compromis. O soluție ar fi să se joace doar un meci in loc de tur-retur. Meciul respectiv sa fie pe un teren neutru daca se poate, daca nu atunci pe terenul celei mai bine clasate.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează