FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Decizia finală în cazul eliberării lui Adrian Mititelu, mâine, la Curtea de Apel » Completul de judecată a fost adus din vacanță

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 13:10 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 13:35

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu (54 de ani), se așteaptă să fie pus în libertate miercuri. Curtea de Apel Craiova a prelungit suspansul cu încă două zile.

Motivul? La termenul de luni, 4 iulie, completul de judecată, chemat din concediu să analizeze revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei penale, a amânat cauza pentru miercuri, 6 iulie, ora 12:00, pentru a fi citați telefonic reprezentanții FCSB și ANAF, părți în proces.

Pe 20 iunie 2022, Tribunalul Dolj a admis în principiu cererea de revizuire formulată de Adrian Mititelu privind sentinţa penală și a dispus suspendarea executării sentinţei penale. Procurorii au făcut însă apel.

Anunț important pentru FCU Craiova » Oltenilor li s-a ridicat interdicția la transferuri + Au anunțat primele două achiziții
FCU CRAIOVA
Anunț important pentru FCU Craiova » Oltenilor li s-a ridicat interdicția la transferuri + Au anunțat primele două achiziții

Până în prezent, patronul FCU Craiova a executat un an și 7 luni din pedeapsa la 3 ani de închisoare, primită la 5 noiembrie 2020 pentru evaziune fiscală, în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Adrian Mititelu a fost condamnat de Curtea de Apel, deși în primă instanță a fost iertat.

Pe 26 mai 2022, Adrian Mititelu Jr, finanţatorul FCU Craiova, a anunțat, pe un site de socializare, că tatăl său, Adrian Mititelu, va fi eliberat din închisoare în urma unei decizii a Curţii Constituţionale a României.

Azi, Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent.

În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusă în prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripţia răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanţa a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, normă ce a fost astăzi declarată neconstituţională ca urmare a admiterii excepţiei de neconstituţionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluţionat cu condamnarea sa. Efectul deciziei de azi este că încetează de îndată executarea pedepsei şi într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat
- susţine Mititelu Jr pe pagina personală de Facebook, mesajul fiind preluat şi pe contul oficial al clubului
 

Indiferent care va fi decizia Curții de Apel, procesul va continua. Tribunalul Dolj a stabilit termen pe fond la 26 septembrie.

Sperăm ca miercuri, la ora 12:00, să închidem definitiv această condamnare nelegală, din punctul meu de vedere. Nimeni nu poate să rediscute deciziile Curții Constituționale definitive. În mod normal, Adrian Mititelu va fi acasă mâine seară

- Gheorghe Florea, avocatul lui Adrian Mititelu

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu

În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat. 

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală.  Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.  

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011.  

VIDEO Cât a investit Adrian Mititelu în FCU Craiova? „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi! Din 2005 am băgat 30 de milioane de euro și n-am recuperat niciun ban

Citește și: 

Jucător dat dispărut de FCU Craiova: „Ne-a spus că are probleme medicale, dar el pune poze din cluburi”

FCU Craiova, învinsă în Austria de echipa pe care a reclamat-o la FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
tivireli
tivireli  •  05 Iulie 2022, 22:43
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Iulie 2022, 14:39

...ce moaca de om sarac are mititelu...

Asta-i nimic ce vezi, uită-te în oglindă să vezi ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

george.br
george.br  •  05 Iulie 2022, 15:41
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Iulie 2022, 14:39

...ce moaca de om sarac are mititelu...

Ce observatie inteligenta ai facut!

DON_JOSE
DON_JOSE  •  05 Iulie 2022, 14:52

Câtă importanță are acest proces pentru mapamondul fotbalustic!!! Auziti inepții maxime: cică "au adus judecatorii din vacanță" special pentru a judeca acest caz.". Mai mult, se pare ca toti judecatorii romani se fac preș in fața acestui neprihanit domn, in acceptiunea acestei gazete. Doamne! Cum l-ati putut retine pe acest domn atata timp, doar pentru faptul ca este evazionist?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează