FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Adrian Mititelu, la un pas să iasă din închisoare: verdict favorabil pentru patronul lui FCU Craiova » Decizia nu e definitivă

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2022 16:54 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 19:39

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, ar urma să iasă din închisoare. Așa a decis azi Tribunalul Dolj.

După ce, miercuri, Curtea de Apel a respins contestația în anulare formulată de Adrian Mititelu, prin care patronul lui FCU Craiova contesta competența Instanței care a judecat procesul său și cerea anularea condamnării, patronul FCU Craiova a avut azi câștig de cauză în alt proces, într-un prim termen.

Tribunalul Dolj i-ar fi aprobat azi cererea de revizuire pe fond a cazului. Decizia nu e definitivă, iar procurorii au 48 de ore pentru a face recurs. 

Dacă nu va exista un recurs, Adrian Mititelu va ieși din închisoare la un an și 7 luni de la încarcerare.  Dacă se va face recurs, cazul se va rejudeca, timp în care omul de afaceri va rămâne în închisoare.

Apreciez în mod deosebit și felicit judecătorul de la Tribunal, pentru bunul simț și respectul juridic manifestat față de decizia Curții Constituționale
Gheorghe Florea, avocatul lui Adrian Mititelu, pentru GSP.ro

Adrian Mititelu, la un pas să iasă din închisoare: verdict favorabil pentru patronul lui FCU Craiova » Decizia nu e definitivă
Direct în Liga 3! CNSL a retrogradat-o din cauza datoriilor + Riscă să fie exclusă definitiv
DATORII
Direct în Liga 3! CNSL a retrogradat-o din cauza datoriilor + Riscă să fie exclusă definitiv

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu

În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat. 

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală.  Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.  

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011.  

VIDEO Cât a investit Adrian Mititelu în FCU Craiova? „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi! Din 2005 am băgat 30 de milioane de euro și n-am recuperat niciun ban”

Citește și: 

Amicale de gală pentru echipele din Liga 1 » AICI e programul complet al meciurilor de verificare din vară

Liga 1 se întărește, Craiova doarme » Ce transferuri s-au făcut în Liga 1 + Situație stranie la CSU și FCU

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
george.br
george.br  •  21 Iunie 2022, 00:52
Postat de elefterie pe 20 Iunie 2022, 17:56

A intrat Mititelu în pușcărie o dată, iar GSP l-a scos de acolo de 'nspe ori. Unde-i Mititelu? a) la pușcărie; b) unde merită.

Ha... ha...ha...

george.br
george.br  •  21 Iunie 2022, 00:51
Postat de mdobresscu02 pe 20 Iunie 2022, 19:39

Zici că-i dezgropat la 7 ani ...!

Bine ca te-ai mai si semnat!

Amiralul2022
Amiralul2022  •  20 Iunie 2022, 21:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează