FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Liga 1 se întărește, Craiova doarme » Ce transferuri s-au făcut în Liga 1 + Situație stranie la CSU și FCU

Grozav și Tamaș, la primul antrenament alături de Petrolul // FOTO: Facebook
Grozav și Tamaș, la primul antrenament alături de Petrolul // FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2022 08:33 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 09:39

E un mercato mai agitat în Liga 1 decât în anii precedenți, cu mutări spectaculoase, în frunte cu Keșeru, Tamaș, Romario Benzar și Marius Constantin. Surprinde letargia celor două formații din Bănie. CS Universitatea Craiova și FCU Craiova n-au achiziționat până acum pe nimeni.

  • GSP a analizat separat campaniile de transferuri de la CFR Cluj și FCSB
  • Concluzia: CFR Cluj transferă pe bandă, FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato – Detalii pe larg AICI

Rapid: Elevii lui Mutu de la U21

Patru nume interesante antamate de giuleșteni. Jumătate dintre acestea sunt din rândul celor pe care Mutu i-a avut sub comandă la naționala U21: Andrei Ciobanu și Valentin Costache. Ceilalți doi jucători sunt Florin Ștefan și Paul Iacob. Primului îi va fi foarte greu să-și câștige un post de titular în fața lui Morais, în vreme ce Iacob are avantajul că poate juca atât ca stoper, cât și ca închizător.

Cum arată Rapid acum:
H. Moldovan - Belu, Săpunaru, P. IACOB (Dr. Grigore), J. Morais - Albu, Kayt - V. COSTACHE, Al. Ioniță, R. Ilie - Vojtus

Sepsi: Achiziții bune

Proaspăta câștigătoare a Cupei, care a aflat că va evolua în turul 2 din Conference League cel mai probabil cu Olimpija Ljubljana, a reușit să aducă măcar 3 jucători extrem de interesanți: Denis Ciobotariu, Ion Gheorghe și Cosmin Matei.

Cum arată Sepsi acum:
Niczuly - Dimitrov, D. CIOBOTARIU, Bălașa, A. Dumitrescu - Francisco Junior (Eder Gonzalez), N. Păun - I. GHEORGHE, C. MATEI, Ștefănescu - Tudorie

Campioană și vara: CFR Cluj transferă pe bandă rulantă și își ia și superatacant! » FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato
MERCATO
Campioană și vara: CFR Cluj transferă pe bandă rulantă și își ia și superatacant! » FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato

Farul: Hagi pariază pe „ciorba reîncălzită"

Lista cu achiziții e mare și numele au rezonanță, dar marea lor majoritate sunt jucători care au avut probleme mari, sunt aproape de retragere sau chiar n-au mai evoluat de mult timp. Exemple: Nedelcu, Torje, Romario Benzar. Acesta din urmă n-a mai jucat de mai bine de un an, ultima prezență e în mai 2021, tot în tricoul trupei lui Hagi, după care a revenit la clubul de care aparținea, Lecce.

UTA: Keșeru, starul verii

Arădenii au reușit o lovitură de proporții, l-au adus pe Claudiu Keșeru, care va avea un salariu imens pentru un club ce a evoluat sezonul trecut în play-out: 15.000 euro net lunar. L-au repatriat și pe Chindriș și l-au readus pe Stahl, care revine la UTA după 4 ani.

FC Argeș: În Trivale e „cimitirul elefanților"

E echipa care a fost cea mai activă pe piață, însă majoritatea dintre cei 8 jucători aduși sunt mai degrabă la apusul carierei. Marius Constantin va face 38 de ani în octombrie, iar Straton, Jakolis și Cestor au trecut și ei bine de 30 de ani.

Petrolul: Tamaș, Zlatan de România

Una dintre cele mai surprinzătoare mutări a fost faptul că Gabi Tamaș a plecat de la Voluntari și nu s-a retras, ci a semnat cu Petrolul. În noiembrie va face 39 de ani, e cel mai în vârstă fotbalist din Liga 1. Ploieștenii l-au convins și pe Gicu Grozav, urmează să semneze și Budescu.

FC Voluntari: Ciobi a rămas, Ciobi a plecat

Echipa îl va avea în continuare antrenor pe Liviu Ciobotariu, dar i-a pierdut pe Denis Ciobotariu și pe Ion Gheorghe. În schimb, l-a păstrat pe Meleke și s-a întărit cu două nume importante: Daniel Florea (Chindia) și Mihai Răduț (Aris Limassol).

U Cluj: Achiziții multe

Universitatea a adus deja 5 jucători, toți au evoluat în sezonul trecut în Liga 1. Cele mai importante nume: Adrian Bălan, Bic și Briceag.

CSU Craiova și FCU Craiova, încă nimic

Sunt însă și câteva formații care n-au reușit mare lucru sau chiar n-au mișcat absolut nimic. Surprinzător, ambele formații din Craiova încă n-au achiziționat pe nimeni. 

Conducerea celor de la FCU anunțase că va achita datoria din cauza căreia avea interdicție la a face transferuri, în vreme ce CSU a fost mai preocupată de schimbarea antrenorului decât de întărirea lotului. 

Sunt chiar singurele grupări care încă n-au adus pe nimeni, în timp ce Mioveni l-a luat pe Cristi Dumitru, Chindia l-a readus pe Neguț, Hermannstadt l-a adus pe Daniel Paraschiv, iar Botoșani l-a legitimat pe olandezul Montel Sno.

VIDEO Enes Sipovic, despre lipsurile naționalei României: „Nu există patriotism”

Citește și: 

Ilie Dumitrescu n-a mai acceptat explicațiile lui Stoichiță: „Mediocritate e și la Comisia Tehnică! E responsabilitatea ta!”

Mircea Sandu, scos din sărite de Edi Iordănescu: „A dat o declarație revoltătoare! De ce ai venit aici?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
eunescu09
eunescu09  •  19 Iunie 2022, 21:16

Craiova doarme de când a venit Sorin Cartu și nu sunt semne ca se va trezi.

ipsilante
ipsilante  •  19 Iunie 2022, 12:02

Sa-mi fie iertat: m-am saturat de comemorari! Sarbatorim aproape zilnic performante istorice dar ne intristam la seceta care domneste de vreo doua decenii incoace. Astept zilnic informatii despre transferuri, jocuri de pregatire si FAPTE de la Stiinta si primesc doar despre CFR, FCSB, Rapid, Sepsi, etc. RUSINE domnilor conducatori! Constat un start ratat in pregatiri care, aproape sigur, va fi urmat de un start ratat in sezon. Presedintele Cartu si responsabilii tehnici sunt iar corigenti! Ca in fiecare an, de fapt. Ei dorm in timp ce "concurenta" face transferuri, se intareste, joaca amicale cu echipe de top nu, la alibi, cu echipe "second hand" si isi informeaza si "cultiva" suporterii, tratandu-i cu respect. La noi e totul vraiste! Poate, mai putin PLATA SALARIILOR! Ma gandesc ca d-ul Rotaru, ca si contabil bun ce e, sa ia masuri. Altfel "statiunea de vacanta " Clubul Universitatea, se va remarca si in sezonul care urmeaza doar cu prezenta. Iar site-ul clubului ne va resfata, in continuarea, cu CE AM FOST CANDVA... si ce performante am avut. Sezonul va incepe foarte curand. Ca vechi suporter nu mai accept scuze penibile! Nu va bateti joc domnilor! FORZA STIINTA!

007claudiu
007claudiu  •  19 Iunie 2022, 08:15
Postat de legio.sud pe 18 Iunie 2022, 17:58

Normal și corect spus :SISTEMUL

Asa e. :)) sistemul joaca și da goluri. Continuați tot asa sa arătați cu degetul iar voi sa nu faceți nimic. Făceți-vă echipa și jucați fotbal măi, nu tot cârcotiti ca soacrele.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează