FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Adrian Mititelu jr., INTERZIS un an pe stadioane! » Prima reacție a patronului FCU Craiova: „Nu pot să cred! Ce am făcut?!”

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 14:37 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 18:40

Adrian Mititelu jr., patronul FCU Craiova, a fost sancționat de jandarmi cu interzicerea accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an, în urma incidentului de la meciul cu Rapid (0-0), disputat luni seară, la Mioveni.

„Cu privire la incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC U Craiova 1948, facem precizarea că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a stabilit măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an", precizează Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova într-un răspuns, la solicitarea GSP.ro.

Jandarmeria nu a dorit să dezvăluie despre cine e vorba, ci doar că e un oficial al FCU Craiova, dar surse autorizate GSP susțin că este vorba despre Adrian Mititelu jr.

Adrian Mititelu jr. a fost interzis un an pe stadioane

Inițial s-a crezut că sticlele cu apă au fost aruncate de așa-ziși oficiali ai Craiovei. Pe transmisiunea TV s-a văzut că Mititelu jr. a coborât în tribune, pentru a interveni în ajutorul celor reperați de stewarzi și a calma spiritele. "N-am dat, domne-n, în voi, n-am dat în voi", se aude Mititelu jr. pe filmare. La finalul partidei, patronul FCU Craiova și-a asumat incidentul: "S-a aruncat, într-adevăr, o sticlă de apă. Dar s-a aruncat din frustrare, către arbitru. Nu s-a pus problema să creăm un conflict".

Adrian Mititelu: „Cum să fie interzis un patron de club un an de pe stadioane?”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Adrian Mititelu jr a explicat ce s-a întâmplat la finalul meciului.

„Mi s-au luat date de pe buletin numai mie, jandarmul a fost foarte politicos. Am crezut că îmi dă doar amendă. Dar nu pot să cred. Ce-am făcut să fiu interzis un an? Nu poți face apel, e executorie sancțiunea, durează și un an. 

Am crezut că cer buletinul de ochii lumii. N-am mai pățit așa. Cum să fie interzis un patron de club un an de pe stadioane? Dacă eram antrenor, ce se întâmpla?!”, a spus patronul FCU Craiova.

Marcel Pușcaș: „FCU Craiova nu poate fi sancționată”

Președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, susține că echipa din Bănie nu poate fi sancționat, atât timp când persoanele care au aruncat cu sticle de apă în teren nu au fost identificate și nu se poate spune că sunt oficiali ai clubului.

+44 FOTO

„Eu n-am văzut când a fost aruncată sticla în teren. Am văzut doar când a ajuns pe gazon. Au fost două sticle? N-am știut. Una luată de Bușu? I-o fi fost sete și i-au aruncat-o cei de pe bancă. De ce să fim sancționați, dacă oamenii respectivi n-au fost identificați? De unde știu cei de la comisie că sunt oficiali? Și cei de la Rapid au avut în tribune persoane care nu au legătură cu clubul.

 E vina organizatorilor dacă au intrat și alte persoane decât cele de pe lista pe care le-am prezentat-o înaintea meciului. L-am văzut și pe președintele AJF Argeș în tribune, care nu avea ce căuta la meci", a declarat Marcel Pușcaș pentru GSP.ro.

Oficialul cere ca și căpitanul Rapidul, Cristian Săpunaru, să fie suspendat pentru injurii proferate celor din sectorul rezervat oficialilor FCU Craiova.

"Jucătorul trebuia eliminat. Nu contează pe cine înjură. Și dacă își înjura antrenorul, arbitrul trebuia să-i arate cartonaș roșu. Probabil, vom fi judecați mai aspru după ce am mai fost amendați, pentru suporterul care a aruncat cu papucul în asistent la meciul cu Farul. Dar nici atunci nu s-a stabilit dacă era vorba despre fanul FCU Craiova. Dacă noi vom fin penalizați pentru aruncarea cu obiecte în teren, atunci și jucătorul care ne-a înjurat trebuie suspendat. S-a văzut și la televizor. Sunt însă convins că nu va păți nimic".

Un observator de joc a explicat cum este procedura la meciurile din pandemie fără spectatori. „Oaspeții trimit gazdelor lista cu numele persoanelor care vin la meci, iar aceștia verifică la poartă identitatea, nu și funcțiile", a dezvăluit un observator LPF pentru GSP.

Potrivit protocolului, la meciurile disputate fără spectatori, în contextul pandemiei, în tribune (Zona 2) au acces 130 persoane (jucători, stewarzi, oficiali ai cluburilor).

Citește și: 

Adrian Mititelu jr. critică din nou arbitrajul: „E ca în justiție! Sunt greșeli împotriva noastră meci de meci!”

Penalty neacordat în Rapid - FCU Craiova: „Arbitrul n-avea cum să vadă”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (212)
geo_bruba
geo_bruba  •  03 Noiembrie 2021, 15:30
Postat de George Adrian Popescu pe 03 Noiembrie 2021, 09:04

Cum se face ca toate masurile fata precedent sunt impotriva Craiovei și nici odată explicate?

nu a Craiovei, ci a fececlona2017. Explicatia e simpla: voi le dati motive. Si explicatii nu-s necesare, pentru ca vede toata lumea ce faceti

fanu
fanu  •  03 Noiembrie 2021, 13:22
Postat de george.br pe 02 Noiembrie 2021, 21:48

Care e relevanta? Nu cred ca gazdele se ocupa de potolirea galeriei oaspete.

Relevanta e ca firmele de paza care se ocupa cu siguranta celor din stadion sunt responsabilitatea echipei gazda; adica trebuie sa controleze si sa previna, nu sa introduca genti cu bate; la fel cum la incidentul de fata trebuiau sa intervina prompt si stewarzii platiti de Rapid.

george.br
george.br  •  03 Noiembrie 2021, 11:39
Postat de relu1250 pe 03 Noiembrie 2021, 09:48

Bine ca l-a aruncat pe ***, in afara stadioanelor.Degeaba ai bani,daca nu ai si creier.

Mai bine zis, "degeaba ai bani daca n-ai si pile"... de preferat, de partid sa fie!

Vezi toate comentariile (212)
Comentează