FOTBAL  »  Superliga  »  FC U CRAIOVA

UPDATE Adrian Mutu, aproape de FC U Craiova » Adrian Mititelu jr. a recunoscut în direct: „E prima opțiune! 90% avem antrenor în 2-3 zile”

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 20:12 / Actualizat luni, 24 mai 2021 20:20

Adrian Mutu (42 de ani), ultima dată selecționer al echipei naționale U21 a României, ar putea deveni noul antrenor de la FC U Craiova, după ce contractul lui Eugen Trică (44) nu a fost prelungit. Un alt tehnician dorit de olteni este Leo Grozavu (53).

UPDATE 20:10 » Adrian Mititelu jr: „Mutu este prima opțiune pentru FC U Craiova”

Adrian Mititelu jr, patronul echipei FC U Craiova 1948, a recunoscut în această seară că Adrian Mutu este prima opțiune pentru echipa sa.

„Nu pot spune că nu am negociat cu Mutu. Intenția noastră este aceea de a-l numi pe Mutu. Să vedem cum vor decurge negocierile. Pentru noi, Mutu e prima opțiune. Evident ca avem și variante de rezervă. În următoarele două sau trei zile vom avea o decizie. Dar în fotbal se pot întâmpla multe. La final acestei săptămâni, 90% vom avea antrenor. 

Nu pot spune că Mutu va fi noul antrenor. Mai întâi trebuie un contract. Avem mare încredere el, am discutat și m-a impresionat. Este foarte dornic să muncească. E o problemă în România că unii antrenori sunt delăsători, mai ales cei care au obținut performanțe în trecut. El s-ar plia pe proiectul nostru”, a spus Adrian Mititelu jr la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

FC U Craiova 1948 îl vrea pe Mutu

Conducerea nou-promovatei i-a iritat pe fanii olteni cu decizia luată astăzi, aceea de a se despărți de antrenorul Eugen Trică, dar familia Mititelu pune la cale o mutare prin care speră ca fanii să fie îmbunați. Adrian Mutu ar putea fi înlocuitorul lui Trică pe banca campioanei din Liga 2. „Briliantul” a mărturisit că se află în negocieri cu clubul familiei Mititelu.

Adrian Mutu, la FC U Craiova? „Este o echipă superinteresantă”

„Ce pot să vă spun eu acum e că sunt în negocieri cu mai multe echipe. Este şi FC U printre acele echipe. Sunt în negocieri şi vom vedea ce se va întâmpla. Pe listă este şi FC U Craiova 1948, care este o echipă superinteresantă. Ce pot să spun e că vreau să antrenez un club, cu un proiect serios, care vrea să facă performanţă, cum vreau şi eu”, a declarat Mutu pentru as.ro

Chestionat pe seama posibilității de a fi înlocuit cu Adrian Mutu, Eugen Trică i-a bătut obrazul „Briliantului”: „Nu știu cu cine s-a înțeles clubul. Sincer vă spun, dacă e vorba de Adrian, așteptam măcar să îmi dea un telefon, să îmi spună niște lucruri, fiindcă suntem foarte buni prieteni. Mai departe, conducerea știe cu ce antrenor va continua patronul”, a declarat Trică la emisiunea „Liga DigiSport”. 

Am simțit din momentul în care noi eram matematic pe locul 1 că nu se mai dorește continuarea mea la această echipă.

La Craiova se dorește performanță, nu menținerea în prima ligă. Atunci trebuie să aduci jucători cu calitate, cu valoare, cu personalitate, să te bagi la locurile 1-6. Lucrurile astea mi le propusesem și eu, în cazul în care continuam cu această echipă. Îmi făcusem o strategie din momentul în care am devenit matematic campioni. 
- Eugen Trică, fost antrenor FC U Craiova

Adrian Mutu a antrenat ultima dată echipa națională U21 a României, alături de care a participat la Campionatul European U21, terminând pe locul 3 într-o grupă din care au mai făcut parte Germania, Olanda și Ungaria. 

Lui Mutu i-a expirat contractul cu Federația și șansele ca el să continue la „națională” par mici. Fostul atacant a declarat în repetate rânduri că aibă acțiune zi de zi, așa cum s-ar întâmpla la o echipă de club. 

Leo Grozavu, la FC U Craiova?

Din informațiile GSP.RO, FC U l-a ofertat și pe Leo Grozavu, cel care a încheiat actualul sezon pe locul 4 alături de Sepsi OSK. Familia Mititelu i-a promis lui Grozavu un salariu de 15.000 de euro lunar, dublu față de suma pe care acesta o încasează în prezent, la Sepsi OSK. Grozavu rămâne liber de contract la finalul acestui sezon, iar covăsnenii speră să îl convingă să își prelungească înțelegerea.

FC U Craiova 1948 anunță despărțirea de Trică și de alți 8 jucători

În ciuda parcursului foarte bun din „B”, conducerea nu l-a considerat pe fostul mijlocaș îndeajuns de bun pentru eșalonul de elită. 

Pe lângă Trică, mai multor jucători ai alb-albaștrilor le-au fost reziliate contractele. Aceștia au evoluat puțin sau deloc pe durata actualei stagiuni și nu au fost incluși în calculele pentru lotul de Liga 1. 

„Le mulțumim antrenorilor Eugen Trică și Ovidiu Dănănae, precum și jucătorilor Ignacio Cacheiro, Andrei Ciolacu, Călin Cristea, Abdelaye Diakite, Alexandru Gîț, Arsene Luboya, Vali Munteanu și Federico Taborda pentru ajutorul lor și le urăm mult succes în carieră”, se arată în comunicatul emis în urmă cu scurt timp de alb-albaștri.

VIDEO. Adrian Mititelu Jr.: „Am investit 8 milioane de euro în ultimii 4 ani”

Citește mai multe știri despre FC U Craiova:

Eugen Trică, reacție tranșantă după ce a fost demis de la FC U Craiova 1948: „Nu sunt Napoli, nu cred că voi mai antrena această echipă”

Fanii lui FC U Craiova, furioși după îndepărtarea lui Trică: „Rușine conducerii, în special lui Mititelu junior!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (56)
pamparam2021
pamparam2021  •  25 Mai 2021, 08:52
Postat de jean_valjean pe 24 Mai 2021, 21:20

Da, poate fi o miscare inteligenta, lovitura de marketing, imagine, prin care sa castige razboiul in oras ! Daca semneaza Mutu cu echipa lui Mititelu, Fc U o sa atraga atentie maxima in presa, la tv, nu doar in Craiova unde este clar ca o va trimite pe Cs u in umbra ! Vedem daca reusesc, Mutu este tentat de Cfr !

Echipele din provincie oricum sunt ignorate de media bucureșteană, nu e nicio noutate aici. Daca FCU vrea să își mărească popularitatea trebuie sa dea dovada de club serios atât la nivel declarativ cât și la nivel de banca tehnică. Spectatorii oricum sunt deja împărțiți, probabil unii din fanii CSU vor migra către echipa cealaltă dar nu mă aștept să fie vreo răsturnare de situație. N-ai cum să mai minți pe cineva în 2021 că tu ești continuatorul atâta timp cât ești echipă înființată în 2017, societate noua, patron nou, nou afiliată la FRF

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  25 Mai 2021, 08:13

Daca Fabbrini va fi un transfer de senzatie, atunci e clar ca nu exista o minte clara la FCU. Niste bani care au incaput pe mana unor nepriceputi (fam Mititelu) si aruncati in vant. Vorba ceea, de haram au venit, de haram s-au dus. Nimeni nu poate face o echipa competitiva peste noapte. Doar daca ai un miliard la dispozitie ca sa poti lua jucatori de jucatori. Chiar si asa e nevoie de ceva timp sa-i faci sa joace impreuna. La ce zice Mititelu jr ca vrea, e nevoie de 2-3 ani, un antrenor care a mai facut asa ceva, un team-manager bun, 2-3 scouteri priceputi, o Academie buna. Eu as fi pornit la drum cu Stoican ca antrenor principal, l-as fi pus pe Trica sef la Academie, as fi adus olteni langa echipa. Ce-l recomanda pe Mutu? Vocea si talentul? In Ungaria s-a aratat a fi jalnic. O sa le dea bomboane si o sa-i invete sa traga pe nas.

kuba
kuba  •  25 Mai 2021, 06:59
Postat de george_br pe 24 Mai 2021, 22:33

Sa stii ca ai dreptate! O sa fie urgie in Craiova de-acum incolo... N-ai vazut ca deja umbla aia inarmati ca talibanii prin oras? O sa fie pericol mare! Brrrrrr!!! Eu zic ca ar fi mai bine sa va luati echipa si toate catrafusele si sa va duceti... sa va tot duceti unde veti vedea cu ochii, sa faceti atmosfera aia fenomenala in alta parte!

La Mogoșoaia. Acolo e casa lor!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează