FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Rapidului: „Mutu e disperat. Nu a mai întâlnit așa ceva”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 07:28 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 07:43

Adrian Mutu a pierdut deja trei jucători după meciul cu CFR Cluj - Rapid 1-0 și așteaptă întăriri ale lotului din partea conducerii care nu a reușit încă să-i aducă măcar un atacant, înaintea partidelor cu FCSB și cu CSU Craiova.

Nu a trecut decât o singură rundă din noul sezon și lotul Rapidului arată ca o adevărată infirmerie. După meciul pierdut în Gruia, 0-1 cu CFR, accidentările celor trei jucători înlocuiți pe parcursul jocului s-au dovedit a fi mai grave decât se anticipa.

Atacantul Jakub Vojtus a suferit o fractură de metatarsian și va lipsi cel puțin două luni. Fundașul Claudiu Belu are o întindere la gambă, iar mijlocașul Romario Moise o problemă similară la coapsă, astfel că și ei au nevoie de două-trei săptămâni de pauză.

Și nu e tot. Dragoș Grigore acuză și el amețeli în urma unui duel cap în cap cu un adversar, el suferind de-a lungul carierei mai multe fracturi în zona feței, ultima chiar sezonul trecut, când a evoluat mult timp cu o mască de protecție.

Victor Angelescu a explicat de ce fanii FCSB au primit doar 600 de bilete la derby-ul cu Rapid: „Nu e vorba de frică”
RAPID - FCSB
Victor Angelescu a explicat de ce fanii FCSB au primit doar 600 de bilete la derby-ul cu Rapid: „Nu e vorba de frică”

Răzvan Onea nu și-a revenit nici el după ruptura din februarie, iar Junior Morais are și el dureri de la mai vechi accidentări. În plus, ultimul sosit, Damien Dussaut, a devenit și el indisponibil, în urma singurului antrenament făcut cu echipa, cel dinaintea partidei cu CFR. 

Singura veste bună este că Cristi Săpunaru și-a ispășit suspendarea de la finalul sezonului trecut și va putea fi pe teren în confruntarea cu roș-albaștrii.

Adrian Mutu: „Vreau un atacant!"

Fără soluții, cu Rareș Ilie vândut la Nice și cu Mathias Kait, un alt jucător de bază, aproape de a fi și el transferat, antrenorul Adrian Mutu se confruntă cu o situație fără precedent.

Surse din apropierea echipei confirmă că „Adi e disperat. Chiar spune că nu a mai întâlnit așa ceva nici când era jucător. Are un singur vârf de atac valid, pe puștiul Andrei Ioniță, care are numai 18 ani. Cere insistent conducerii un atacant, însă deocamdată totul e blocat la nivel de discuții, de tratative. 

Și el simte din plin presiunea, mai ales că vin două meciuri extrem de grele, cu FCSB și cu CSU Craiova. Trec zilele și nu vede nicio mișcare, doar promisiuni".

Celălalt atacant din lot, Younes Marzouk, nu mai intră în vederile staffului tehnic și se va despărți în curând de alb-vișinii. Rapid are cel mai dificil start de campionat, jucând în primele trei runde chiar cu echipele care au ocupat podiumul sezonului precedent.

Tehnicianul giuleştenilor speră ca până azi să se rezolve și să primească cel puțin un vârf, dar bun de joc!, pe care să se poată baza împotriva celor de la FCSB. Rapid este în negocieri pe mai multe piste, dar cel mai plauzibil de realizat rămâne una dintre cele două variante de la CFR, Marko Dugandzici sau Jefte Betancor.

„O să venim 600, dar vom fi ca 6.000"

Deși sefii de galerii se înțeleseseră inițial ca în cele două meciuri directe dintre Rapid și FCSB fanii oaspeților să aibă câte o peluză, lucrurile s-au schimbat, Rapid anunțând că fanii vor avea numai 600 de locuri în duelul din acest week-end, din Giulești. 

„E o manevră de-a lor, să-și bage mai mulți oameni în stadion, s-au speriat când au văzut că am fost 20.000 la meciul cu U Cluj. Nu-i nimic, la fel o să facem și noi la retur, o să le dăm tot doar 5%. O să venim numai 600, dar o să fim ca 6.000", au spus reprezentanți ai suporterilor FCSB. 

Liderii fanilor rapidiști au replicat: „Noi am fi vrut să vină cât mai mulți, să ne duelăm ca galerii, în coregrafii și scandări. Dar conducerea clubului și Jandarmeria au considerat că e un grad prea ridicat de risc și de aceea au luat această decizie. Noi nu ne putem implica. Oricum, noi vom face spectacol!".

Rapid l-a luat definitiv pe Albu

Ajuns anul trecut la Rapid de la Chiajna, sub formă de împrumut, mijlocașul Alexandru Albu a devenit definitiv jucătorul giuleștenilor. Bucureștenii aveau opțiunea de a-l transfera în schimbul a 200.000 de euro, clauză pe care au achitat-o recent.

„Alexandru Albu a devenit jucătorul lui Rapid București pentru următoarele două sezoane printr-un transfer definitiv între Rapid și Concordia. Mult noroc, frate!", a scris impresarul jucătorului, Bogdan Apostu, pe contul său de Instagram. Șapte goluri și două assisturi a reușit Albu pentru Rapid în precedentul sezon, în 34 de etape jucate.

Astăzi, în lot am avut 7 jucători U21. Am făcut cele trei schimbări, dar, oricum, era greu pentru că aveam numai jucători neexperimentați pe bancă. Avem nevoie de jucători, asta e clar. Conducerea știe acest lucru și mă aștept cât mai repede să luăm 4-5 jucători
- Adrian Mutu, după meciul cu CFR

VIDEO Daniel Stanciu, impresionat de ceea ce se construiește la Rapid: „Este un model pentru noi”

Citește și: 

Rapid s-a mișcat repede după plecarea lui Rareș Ilie » Cine e noul „decar” din Giulești

Superliga vine cu o reformă majoră » Fiecare echipă a schimbat cel puțin jumătate din primul „11” + Doar 4 antrenori și-au păstrat postul

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (19)
unurtr
unurtr  •  20 Iulie 2022, 19:26
Postat de dinamo100 pe 20 Iulie 2022, 18:05

Transferurile astea nu se fac instantaneu. Cand ceri "un atacant" dupa prima etapa, atunci probabil ca nu va veni decat unul pe care nu l-a vrut nimeni, nu are cum sa fie unul de calitate. In final degeaba aduci unul ca sa iasa la numaratoare, important este sa fie unul bun, ceea ce slabe sanse!

Nu e chiar asa, perioada de transferuri in Europa se incheie in 30 septembrie, multi jucatori asteapta ultima zi ca sa faca ”licitatie” cluburile, sunt si in afara jucatori multi care sunt inrefgistrati in 30 septembrie. Nu neaparat refuzati, ci pur si simplu se bat pe ei. Iar multi jucatori romani asteapta ca mai intai sa vada daca se pot transfera in afara si apoi in Romania.

dobrin
dobrin  •  20 Iulie 2022, 18:24

Șucu ăsta mai mare gura de el până acum...

dinamo100
dinamo100  •  20 Iulie 2022, 18:05

Transferurile astea nu se fac instantaneu. Cand ceri "un atacant" dupa prima etapa, atunci probabil ca nu va veni decat unul pe care nu l-a vrut nimeni, nu are cum sa fie unul de calitate. In final degeaba aduci unul ca sa iasa la numaratoare, important este sa fie unul bun, ceea ce slabe sanse!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează