FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Adrian Porumboiu, mituit de Dinamo înaintea unui meci? Dezvăluiri picante: „Am avut un șoc când am intrat în cameră”

Adrian Porumboiu / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Adrian Porumboiu / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 17:59 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 23:09

Adrian Porumboiu (71 de ani), unul dintre cei mai importanți arbitri din istoria României, a adus aminte de un episod suspect din trecut, în care șefii lui Dinamo ar fi încercat să-l mituiască înaintea unei partide pe care urma s-o oficieze.

Fostul mare arbitru spune că situația dezastruoasă cu care se confruntă Dinamo în prezent e și o consecință a trecutului controversat al clubului din Ștefan cel Mare. Înaintea Crăciunului, Porumboiu a povestit o întâmplare elocventă.

Dinamo a încercat să dea lovitura și l-a „răpit” pe Ștefan Iovan: „M-au luat din Gara de Nord cu o mașină neagră, cu numere galbene”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dinamo a încercat să dea lovitura și l-a „răpit” pe Ștefan Iovan: „M-au luat din Gara de Nord cu o mașină neagră, cu numere galbene”

Adrian Porumboiu, mituit de Dinamo înaintea unui meci?

Probabil că și Dinamo plătește niște blesteme care s-au adus asupra lor, la câte au făcut înainte. Că au făcut suficiente lucruri. Eu am fost arbitru și știam ce făceau. 

Păi lângă mine, în compartimentul de tren, era comandantul Miliției. Tot mă bătea la cap. Am ajuns la un meci, săteam la hotel Nord și când am intrat în cameră, am avut un șoc, obiecte de aur, toate astea. Le-am spus la recepție: «luați, domnule, că nu am eu nevoie de treburile astea». Ei se ocupau cu așa ceva, a spus Adrian Porumboiu, conform digisport.ro

Adrian Porumboiu, dezvăluiri despre Securitate și relația cu familia Ceaușescu

Într-un interviu acordat Gazetei anul trecut, Adrian Porumboiu a dezvăluit cum s-a răzbunat Valentin Ceaușescu pe el fiindcă l-a eliminat pe Lăcătuș într-un meci Steaua - FC Olt, de ce unul dintre fiii săi, regizorul Corneliu, a renunțat la cariera de fotbalist, și de ce clubul FC Vaslui l-a costat „40 de milioane de euro și stres cât pentru sute de milioane de euro”.

„Nu am schimbat nici măcar două cuvinte cu dumnealui. Îmi amintesc că, la un meci arbitrat în Ghencea, înainte de a ieși la încălzire, se plimba un tip pe holul dintre vestiare și l-am întrebat pe Vasile Iordache, fostul mare portar, cine e respectivul. Mi-a spus: Valentin Ceaușescu.

Avea o putere incredibil de mare și am simțit-o la un meci Steaua - FC Olt, când l-am eliminat pe Lăcătuș. După acea partidă, nu am arbitrat la centru nouă etape. Întâmplarea face să mă întâlnesc pe holurile Federației cu regretatul Ioan Chirilă. 

M-a întrebat unde arbitrez. I-am răspuns că postesc după meciul din Ghencea. Țin minte că s-a luat de președintele Federației și de președintele Comisiei, care m-au delegat imediat la cel mai greu meci al etapei, Petrolul - Rapid, duel pentru supraviețuire în Divizia A. Un meci de povestit!”. 

Cine este Adrian Porumboiu:

  • a început arbitrajul în 1976
  • a promovat în „C” în 1980, în „B” în 1982, iar pe prima scenă în 1984
  • din 1986 a devenit și arbitru FIFA
  • a participat la două turnee finale de Campionat European de juniori
  • are 239 de meciuri arbitrate în Liga 1
  • 3 finale de Cupa României - 1 Supercupă a României
  • a condus 8 Derby-uri Steaua - Dinamo
  • a fost 9 ani pe lista FIFA

VIDEO Dumitru Dragomir, despre situația de la Dinamo: „Nu reușești așa!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

UPDATE Retragerile continuă » Câți membri cotizanți mai sunt azi în programul DDB

EXCLUSIV După Rednic, pleacă de la Dinamo și preferații lui » 5 intră la negocieri să rezilieze + 5 transferuri plănuite de Stoican în locul lor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  25 Decembrie 2021, 22:41

Porumb prajit

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 Decembrie 2021, 11:55

Jos vasaras.!!! Sus Porumboiu !!!

983732924972315
Soos Vilmos  •  25 Decembrie 2021, 11:29

De cind cuvintul *** este vulgar sau jignitor, atunci cind de fapt acopera doar o parte din "activitatea" porumboiului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close