FOTBAL  »  Superliga  »  PERFORMANȚĂ

Adrian Porumboiu e istorie! Performanță notabilă reușită de Istvan Kovacs la ultimul meci din weekend

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2019 12:29

Arbitrul de 34 de ani, Istvan Kovacs, a fost delegat de către Comisia Centrală a Arbitrilor la meciul de sâmbătă dintre Dunărea Călărași și FC Voluntari. (Detalii AICI) Pentru „centralul” din Carei a fost partida cu numărul 240 din carieră.

Cu această delegare Istvan a reușit, la fel ca și Ovidiu Hațegan (la meciul FCSB - CSU Craiova 3-2), să-l depășească în clasamentul all-time al arbitrilor români din Liga 1 pe Adrian Porumboiu, 239 de meciuri.

Lider detașat rămâne Alexandru Tudor (381 de meciuri), urmat de Cristian Balaj (341). Ambii arbitri s-au retras din activitate. Top 3 este completat de Sebastian Colțescu cu 281 de meciuri.

În mod normal, dacă nu va avea parte de probleme în carieră, Istvan o să devină până la retragere arbitrul cu cele mai multe meciuri din fotbalul românesc all-time. Kovacs va putea arbitra în L1 până la 47 de ani, deci 13 ani de acum încolo. Hațegan îl va urma, doar că arbitrul din Arad mai are doar 11 ani în care poate arbitra în prima ligă.

TOP 10 ARBITRI ROMÂNI ALL-TIME ÎN L1

1. Alexandru Tudor 381
2. Cristian Balaj 341
3. Sebastian Colțescu 281
4. Sorin Corpodean 268
5. Nicolae Rainea 267
6-7. Ovidiu Hațegan 240
Istvan Kovacs 240
8. Adrian Porumboiu 239
9. Ion Crăciunescu 230
10. Mircea Salomir 221

11 ani, 7 luni și 27 de zileau trecut de la debutul oficial al lui Kovacs în Liga 1, pe 11 august 2007: Poli Timișoara - Pandurii 3-1 

„Stăteam în fața televizorului pe la 12 ani și analizam jocurile, dădeam decizii, iar asta l-a făcut pe tatăl meu să spună că în momentul când voi împlini vârsta minimă pentru a face cursul de arbitri, o să mă înscrie şi o să devin arbitru”
Istvan Kovacs, pentru obiectiv-sm.ro

 O zi din viața lui Istvan » „Mic dejun, cereale cu lapte sau fructe...”

Kovacs a explicat, pentru observator-sm, cum arată o zi din viața lui: „Ziua începe pentru mine pe la 8 dimineața, îmi fac micul dejun de obicei din cereale cu lapte sau fructe, de la ora 10:00 am antrenament o oră și jumătate, după care refacere, de la 1 prânz și după îmi petrec timpul citind sau relaxându-mă cu prietenii sau cu familia. Zilnic fac antrenament și aici vreau să precizez că antrenamentul unui arbitru este ca și când un om merge la muncă, nu poți lipsi, indiferent de condițiile meteo de afară. Și la -17 grade, și la plus 35 grade, și pe ploaie, și pe zăpadă, e obligatoriu să ne antrenăm”.

Performanță » Lupescu l-a delegat la 22 de ani

Kovacs a apărut foarte abrupt în fotbalul românesc. Într-o perioadă extrem de tulbure pentru credibilitatea şi expunerea arbitrilor români pe plan internaţional, Ionuţ Lupescu a fost cel care a mers pe mâna lui Kovacs. În vara lui 2007, atunci când avea în atribuţiuni şi delegarea arbitrilor, „Kaiserul” l-a trimis pe Istvan la Supercupa României, Dinamo - Rapid. „Centralul” avea numai 22 de ani. „Delegarea m-a luat prin surprindere. Știu că în mare parte de acest meci ar putea depinde şi viitorul meu, însă mă voi descurca pentru că mă simt pregătit”, a spus Kovacs la momentul respectiv.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează