FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Adrian Porumboiu îi face praf pe arbitrii români: „Nu pot să cred că nu știu ce e o diagonală elastică”

Adrian Porumboiu îi face praf pe arbitrii români: „Nu pot să cred că nu știu ce e o diagonală elastică”
Adrian Porumboiu îi face praf pe arbitrii români: „Nu pot să cred că nu știu ce e o diagonală elastică”

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 11:26 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 13:01

Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru, a analizat nivelul „cavalerilor fluierului” din prezent. Fostul patron de la FC Vaslui consideră că arbitrii români nu sunt suficient de bine pregătiți. 

Porumboiu susține că unul dintre motivele acestei degringolade din arbitrajul românesc ar fi dispariția profesorilor și a lectorilor. Acesta susține că în prezent nu mai există o persoană capabilă să îi instruiască pe „fluierași”.

Dinamo speră la salvarea directă » Ce trebuie să facă jucătorii lui Uhrin pentru a îndeplini acest obiectiv
DINAMO
Dinamo speră la salvarea directă » Ce trebuie să facă jucătorii lui Uhrin pentru a îndeplini acest obiectiv

Adrian Porumboiu: „Nu pot să cred că un arbitru nu știe ce e o diagonală elastică”

Este o lipsă de pregătire. Au dispărut profesorii, lectorii. Stăteai cu burta pe carte, cum se spune, pe partea de teorie și de practică. Acum nu îl văd pe unul care să se ocupe. Trebuie să ai și experiență, să te asculte cineva. Noi am avut o pleiadă de profesori. Acum, nu văd pe niciunul care să poată să instruiască.

Nu pot să cred că un arbitru nu știe ce e o diagonală elastică, să fie aproape, să aibă unghiul de vedere și să vadă absolut tot ce se întâmplă. Când făceam antrenamentele cu Rainea, pe teren, simulam ca și cum ar fi fost un meci. Toate amănuntele, cum să te plasezi, antrenamentul se făcea pe diagonală” ,a spus Adrian Porumboiu, potrivit as.ro.

Adrian Porumboiu: „Erau ispite de toate felurile”

Fostul arbitru a oferit mai multe detalii din perioada Cooperativei, când majoritatea meciurilor din Liga 1 erau „aranjate”: „Erau ispite de toate felurile: bani, interese, femei. Tot ce era pe lume! Înainte de Revoluție, erau două puteri mari. Nu erai corect, te făceau zob.

Au vrut să facă niște mizerii. Dacă n-aveai treaba cu niciuna dintre echipe, arbitrai ce era în teren. Dar erau jucători greu de strunit. La Steaua – Sportul, în minutul 5 aveam deja două galbene. Toate meciurile pe care le-am avut, nu știu dacă au fost trei în care am comis greșeli de tipar. Arbitraj perfect n-a fost și n-o să existe niciodată”, a mai spus Porumboiu, conform sursei menționate.

Gabriel Stan, amintire amuzantă cu Porumboiu: „Venea la antrenament și trăgea la poartă”

Citește și alte știri din Liga 1:

Dan Petrescu, exasperat înainte de meciul cu FC Argeș: „Nu poți să ai ghinionul ăsta”

Tehnicianul din Liga 1 care poate rămâne fără echipă după înfrângerea din ultima etapă: „Dacă voi vreți, eu renunț. Plec!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
449402853631732
Adrian Stefanescu  •  04 Aprilie 2022, 16:37

Daca erai scula in arbitraj nu ai fi ajuns sa barfesti si sa critici pe la Gsp. Iar ca patron de club iar ti-ai gresit cariera. Dupa ce ai scapat cu FC Vaslui de la retrogradare intr-un mod suspect, mai voiai sa iei si campionatul ! Iar acum vorbesti de cooperativa in fotbal. Pai FC Vaslui cum a scapat de retrogradare in primul an??? Despre asta nu vrea sa ne vorbeasca domnul Porumboiu?

108779877311497
George Ionescu  •  04 Aprilie 2022, 15:23

...toti se dau mari ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează