FOTBAL  »  Superliga  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

UPDATE Galeria și clubul FCSB se implică în criza refugiaților » MM și Mustață s-au unit: „La nenorociri e nevoie să fim împreună”

Galeria FCSB-ului se implică în ajutorarea refugiaților ucraineni / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP) +15   FOTO
Galeria FCSB-ului se implică în ajutorarea refugiaților ucraineni / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 27 februarie 2022 18:01 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 18:03

Peluza Nord, facțiunea ultrașilor de la FCSB, se implică în ajutorarea refugiaților ucraineni care au fugit în România de teama războiului. În preajma Arenei Naționale, la intrarea de pe Bulevardul Basarabiei, MM Stoica a însoțit o dubă cu ajutoare donate de clubul patronat de Gigi Becali. 

UPDATE, ora 17:15 - MM Stoica a ajuns cu o dubă de ajutoare la Arena Națională

La punctul de primire de la Arena Națională a sosit în jurul orei 17:00 o dubă plină cu alimente și produse de îngrijire personală din partea FCSB. 

De asemenea, s-au prezentat la fața locului Mihai Stoica, managerul FCSB-ului, alături de team-managerul Marius Ianuli. 

+11 FOTO

La ora 20:00, 6 dube vor pleca de la Arena Națională spre granița de la Tulcea. 

Mihai Stoica și Gheorghe Mustață au uitat de conflictul din trecut pentru a colabora la această acțiune de umanitate. Cei doi au pus umărul la treabă și au descărcat produsele care vor ajunge la refugiații de război.

În urmă cu câteva luni, liderul fanilor FCSB i-a cerut demisia lui MM.

VIDEO. Mihai Stoica: „E nevoie să ne unim forțele la nenorociri”

Mihai Stoica s-a oprit în fața microfoanelor și a făcut declarații. A precizat că baza FCSB e deschisă de mâine pentru a primi refugiați și a spus că inclusiv jucătorii roș-albaștrilor și-ar fi dorit să ajungă la punctul de primire de la Arena Națională. Acest lucru nu a fost posibil din cauza faptului că FCSB are meci în această seară, cu Farul, de la ora 21:00.

„E un gest frumos pe care îl face Peluza Nord. Suntem alături de ei pentru că e nevoie să ne unim forțele când se întâmplă nenorociri. Când băieții vor mai avea nevoie de noi, vom răspunde pozitiv. 

Baza noastră e deschisă de mâine pentru refugiați. Avem spațiu suficient. Chiar acum s-a terminat de construit un cămin, își așteaptă oaspeții. E un cămin nou, era făcut pentru noi, dar rămânem pentru moment în cel vechi. 

Voiau să vină și jucătorii, dar avem meci în câteva ore, așa că nu puteau. Românii tot timpul s-au alăturat celor care au avut nevoie de ajutor”, a spus Mihai Stoica.

Războiul trebuie să se oprească acum! Și fotbalul are de suferit, echipele din Rusia nu vor mai fi primite în competiții, la fel ca naționala Rusiei
Mihai Stoica, manager general FCSB

VIDEO. Poli Iași a transportat refugiați în Italia

POLI ȘI TARSIN, ALĂTURI DE REFUGIAȚI ! Polimobilul a plecat imediat după meciul de ieri la Rădăuți, iar în această dimineață autocarul a preluat mai mulți refugiați (femei, bătrâni și copii) și a plecat spre Italia, unde ucrainienii sunt așteptați de rude. Compania Tarsin a fost alături de refugiații din Ucraina încă de pe 24 februarie, când primii cetățeni ai statului vecin au ajuns la Vama Siret, îngroziți de situația din țară lor. Autocarele și microbuzele Tarsin au transportat gratuit refugiații către mai multe destinații din România și Europa. De asemenea, autogara companiei din Rădăuți a fost transformată în tabăra pentru cei fugiți din calea războiului. Copiii, femeile și bătrânii ucrainieni au beneficiat, astfel, și de cazare și masă. Compania Tarsin, condusă de Corneliu Lucescu, este partenerul de mobilitate al CSM Politehnica Iași.

Posted by FC Politehnica Iasi on Sunday, February 27, 2022

Un alt club de fotbal din România a ajutat în criza refugiaților. Poli Iași, locul 11 din Liga 2, a anunțat că, alături de partenerul Tarsin, a transportat în această dimineață cu un autocar mai mulți refugiați ucraineni spre Italia, unde au fost așteptați de rude.

„POLI ȘI TARSIN, ALĂTURI DE REFUGIAȚI!

Polimobilul a plecat imediat după meciul de ieri la Rădăuți, iar în această dimineață autocarul a preluat mai mulți refugiați (femei, bătrâni și copii) și a plecat spre Italia, unde ucrainienii sunt așteptați de rude. Compania Tarsin a fost alături de refugiații din Ucraina încă de pe 24 februarie, când primii cetățeni ai statului vecin au ajuns la Vama Siret, îngroziți de situația din țară lor. 

Autocarele și microbuzele Tarsin au transportat gratuit refugiații către mai multe destinații din România și Europa. De asemenea, autogara companiei din Rădăuți a fost transformată în tabăra pentru cei fugiți din calea războiului. Copiii, femeile și bătrânii ucrainieni au beneficiat, astfel, și de cazare și masă”, a comunicat pe Facebook gruparea moldoveană.

Galeria FCSB strânge produse pentru refugiați

Suporterii roș-albaștrilor au amenajat un punct de suport în apropierea Arenei Naționale, invitând oamenii să doneze alimente sau alte ajutoare pentru refugiații ucraineni. În sprijinul acestora urmează să sară și clubul FCSB, care va livra la rândul său pachete cu produse. Mai multe microbuze vor pleca în această seară din București către Tulcea. 

Reporterii Gazetei au asistat astăzi la campania de donații organizată de Peluza Nord:

Conform ultimelor estimări, peste 47.000 de ucraineni ar fi intrat pe teritoriul României de la izbucnirea crizei din Ucraina, notează Digi 24. Dintre aceștia, 22.000 au părăsit deja țara noastră, restul fiind plasați în taberele de refugiați instalate în principalele puncte de frontieră.

Boicot și repulsie! Cum reacționează sportul mondial la războiul din Ucraina: toate măsurile anti-Rusia adoptate în ultimele zile
RĂZBOI
Boicot și repulsie! Cum reacționează sportul mondial la războiul din Ucraina: toate măsurile anti-Rusia adoptate în ultimele zile

Noi am făcut-o din suflet, pentru că suntem oameni, avem prieteni prin Ucraina. A fost inițiativa noastră, a membrilor galeriei. Am stat de vorbă și am fost de acord să facem acest lucru. Le mulțumim din suflet tuturor oamenilor care au donat. Suntem aici până la ora 20:00. 

Nu contează câte produse se strâng, vom mai închiria un microbuz dacă e nevoie. Până acum, avem șase microbuze (n.r. - care vor pleca cu produse spre Ucraina) și vor mai veni și produsele de la staff și jucători. Mergem acolo și vrem să facem un bine acelor oameni. Trebuia să mergem la Sighet, dar am primit confirmare de acolo că este situația este foarte bine. Așa că vom merge la Tulcea, e nevoie”, a spus Gheorghe Mustață, liderul galeriei roș-albastre. 

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV FRF, ajutor pentru Dinamo Kiev și Șahtior » Ce gest a făcut Burleanu

Boicot și repulsie! Cum reacționează sportul mondial la războiul din Ucraina: toate măsurile anti-Rusia adoptate în ultimele zile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
paolo19
paolo19  •  28 Februarie 2022, 03:38
Postat de samertx pe 27 Februarie 2022, 16:42

Ăla micu`, cel din mijloc, pare hotărât să apere Bucovina de Nord până ajunge la greutatea optimă. :))

Ati ajuns la greutatea optima pentru a juca barajul?

torinezul
torinezul  •  27 Februarie 2022, 22:04

Intelegeti si voi. Nu purea MM R0-mcar-t0n sa nearga fara presa langa el. Puscariasul e obisnuit sa aiba ceva in ruc.F***M***M de puscarias at-arn-at0r.

since1907
since1907  •  27 Februarie 2022, 19:47

Un gest de aplaudat ????

Vezi toate comentariile (43)
Comentează