FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV „Nu mai vreau să mint” » Bourceanu, despre controversele din jurul lui Neubert și revenirile la FCSB: „Atunci a fost un dezastru!”

Alexandru Bourceanu, fost căpitan la FCSB
Alexandru Bourceanu, fost căpitan la FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 16:30 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 17:00

În direct la GSP Live, Alexandru Bourceanu, 38 de ani, a abordat, printre altele, două subiecte sensibile: de ce majoritatea fotbaliștilor din generația lui care s-au întors la FCSB n-au mai reușit să se ridice la nivelul evoluțiilor din primul „mandat” și dacă antrenamentele comandate în perioada 2012-2014 de preparatorul fizic Thomas Neubert sunt o cauză pentru care Gardoș, Chiricheș&Co. au suferit ulterior numeroase accidentări în carieră.

În noiembrie, GSP.ro prezenta 10 cazuri de la FCSB în care fotbaliști importanți dintr-o anumită perioadă s-au întors și au fost departe de performanțele bifate în primul „mandat”. 

Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”
TOTTENHAM
Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”

Cel mai recent exemplu: Vlad Chiricheș, care a revenit în vară la roș-albaștri, a jucat 7 partide, apoi s-a accidentat grav.

VIDEO. Alex Bourceanu: „Prima perioadă în care m-am întors la FCSB, un dezastru!”

Fotbalist la FCSB în 3 intervale diferite, 2011-2014, 2014-2015 și 2016-2017, Bourceanu spune despre prima revenire că a fost un dezastru și explică, în opinia lui, de ce „repatrierile” colegilor din generația sa nu au avut succes.

„Cred că am trăit o perioadă prolifică la FCSB și oriunde ne-am dus ulterior n-a mai fost la fel, mă refer la cum ne-am simțit unii cu alții. Mulți dintre noi căutăm să retrăim experiența, dar experiența e dusă! S-a terminat! E ca un drog, a doua oară când te droghezi, probabil efectul nu e același. În general, a doua oară nu mai e la fel de intens ca prima dată.

Apoi, te întorci de obicei într-o perioadă în care nu ești la cel mai bun nivel. Și asta e marea problemă. Există și o preconcepție că nu mai poți fi la fel, atât din partea ta, cât și din partea celor din jur.

Prima perioadă în care m-am întors eu a fost un dezastru total! În principal din cauza mea, am făcut lucruri nepotrivite. A doua perioadă a fost mai bună. Dacă am fi câștigat titlul, totul s-ar fi schimbat”, a declarat Bourceanu la GSP Live.

„Per total, nu pot să spun că am reușit când am revenit la FCSB. Dar nici nu am dezamăgit. Dacă prima parte a fost cruntă, cu adevărat un eșec, a doua parte rămâne bună pentru mine. Cred că am făcut cea mai amplă și detaliată apreciere a evoluției mele, sunt în stare să spun când am greșit și când n-am greșit”, a mai precizat Bourceanu.

7 trofeea câștigat Bourceanu cu FCSB: 3 titluri, o Cupă a României, 2 Cupe ale Ligii și 1 Supercupă

Alexandru Bourceanu: „Mă blamez pentru că n-am fost extrem de virulent după «roșul» încasat cu Dinamo”

În continuare, fostul căpitan al celor de la FCSB a rememorat un episod dificil: momentul în care a fost eliminat în semifinala cu Dinamo din Cupa României (2-2, s-a calificat Dinamo), după ce l-a lovit cu cotul pe Gnohere.

„Acel cartonaș roșu mi-a închis porțile către Euro 2016 și, dacă m-am blamat pentru ceva, e că n-am avut reacție după atacurile oamenilor de atunci.

N-am cum să mă blamez pentru acea eliminare. Dacă ai studia că acțiunile de fotbal se petrec inconștient, nu poți blama jucătorii. E o reacție, acțiunea de fotbal e un reflex. Intenția mea a fost să mă interpun între minge și Gnohere. Din păcate, executarea acelei decizii a fost nepotrivită. 

Oamenii au presupus că eu am avut intenție, dar nimeni nu poate determina intenția altcuiva. Trebuia să fiu extrem de virulent cu oamenii care au fost extrem de virulenți la adresa mea, care în trecut au făcut lucruri mai grave decât mine”, a spus Bourceanu.

VIDEO. Antrenamentele lui Neubert au cauzat accidentările jucătorilor de la FCSB? Bourceanu: „Eu nu cred, eu știu!”

Bourceanu a fost unul dintre protagoniștii FCSB-ului în primul mandat al lui Thomas Neubert la roș-albaștri, când antrenamentele comandate de preparatorul neamț erau extrem de grele. 

27 de selecțiiare Bourceanu în tricoul primei reprezentative

Întrebat dacă regimul spartan impus la acea vreme de Neubert reprezintă o cauză pentru accidentările numeroase suferite ulterior de Bourceanu și de alți colegi din generația lui, ca Pintilii, Chiricheș ori Gardoș, Alex a oferit un răspuns misterios, care lasă loc de speculații.

Eu nu cred. Eu știu! Pentru că am studiat, cu asta mă ocup, studiez. Nu voi vorbi despre acest subiect, pentru că nu vreau să dărâm mituri. Și mi-am propus să nu mint deloc. 

Științific pot spune multe lucruri despre asta, dar nu voi comenta acest subiect, îi las pe ceilalți colegi ai mei să spună ce au de zis. Nu vreau să dărâm mituri, și oricum am spus prea multe. E în trecut”, s-a rezumat să afirme Bourceanu.

Iată ce spunea Florin Gardoș despre acest subiect: 

Acum, antrenamentele s-au schimbat mult la FCSB, chiar dacă Tommy Neubert e în continuare acolo. Nu mai lucrează la fel și chiar am vorbit cu el despre asta. La un moment dat și el a realizat că e un pic prea mult. În perioada noastră, antrenamentele erau foarte lungi, de două-trei ore și ne duceam până aproape de epuizare. 

Uneori nu puteam să ne mai ridicăm de jos și ne mai dădea încă un exercițiu de făcut. De multe ori aveam și noi impresia că lucram prea mult ca volum!

Cred că la Southampton nu s-a lucrat nici 80% din ce făceam cu Tommy la Steaua! Era totul mult mai intens decât în Anglia. Bine, nu cred că poate cineva să reziste mental mai mult de două sezoane cu Neubert. Chiar mi-e greu să descriu ce trebuia să îndurăm

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Alexandru Bourceanu

Mai multe articole despre FCSB: 

Basarab Panduru, ironic cu FCSB: „Ia titlul cu jucători de la Iaşi şi Hermannstadt, nu?”
FCSB
Basarab Panduru, ironic cu FCSB: „Ia titlul cu jucători de la Iaşi şi Hermannstadt, nu?”
Transferul de răsunet al Rapidului, la un pas de a fi deturnat de FCSB!
RAPID
Transferul de răsunet al Rapidului, la un pas de a fi deturnat de FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  13 Ianuarie 2024, 00:12
Postat de paolo13 pe 11 Ianuarie 2024, 05:56

Te astepti la ceva cu pliculețe? Marș de aici, caine urat mirositor...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  11 Ianuarie 2024, 11:59
Postat de JohnnyWalker66 pe 10 Ianuarie 2024, 17:50

Bourceanule daca esti barbat, spune adevarul despre Neubert! Daca nu ai curaj, nu mai deschide subiectul!

Normal ca nu comenteaza despre Neubert pentru ca stie bine ce pliculete primeau...

paolo13
paolo13  •  11 Ianuarie 2024, 05:56
Postat de JohnnyWalker66 pe 10 Ianuarie 2024, 17:50

Bourceanule daca esti barbat, spune adevarul despre Neubert! Daca nu ai curaj, nu mai deschide subiectul!

Te astepti la ceva cu pliculețe? Marș de aici, caine urat mirositor...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează