FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

UPDATE Cristi Balaj, o nouă reacție după ce Ioniță și-a schimbat declarația: „E pierdut!”

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping, a emis un comunicat legat de situația lui Alex Ioniță
Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping, a emis un comunicat legat de situația lui Alex Ioniță

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 19:00 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 19:33

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping, a emis un comunicat legat de situația lui Alex Ioniță, cel care și-a schimbat declarația privind scandalul de dopaj de la Astra.

  • Context: Gazeta Sporturilor a dezvăluit azi că Alex Ioniță, unul dintre fotbaliștii Astrei suspendați provizoriu pentru dopaj, s-a răzgândit și a dat o nouă declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021, prin care admitea folosirea unei metode interzise, a fost dată în urma unor „presiuni enorme” și la dictarea oficialilor ANAD.

UPDATE, ora 19:00. Cristi Balaj, despre „cazul Ioniță”: „Nu îl dau în judecată”

Ulterior, Crsiti Balaj a anunțat că nu-l va acționa în judecată pe Alex Ioniță, în ciuda acuzațiilor grave făcute de jucător.

Nu m-am gândit să îl acționez în judecată. îl văd un jucător confuz, pierdut, văzând declarațiile pe care le face acum. Nu mă voi îndrepta împotriva lui. Îmi doresc să apară o decizie cât mai curând și voi face o cerere la Comisia de Audiere pentru că nu știu de ce durează atât.

Eu nu simt nicio presiune, sunt același Cristi Balaj care a arbitrat Astra - Steaua când Astra a câștigat campionatul. 

Cei de la Astra vin și ne ceartă, ne dau idei, eu le recomand să se informeze înainte. Nu vreau să spun cu cine am vorbit de-acolo, nu-i dau numele. Oricum, noi momentan nu avem nicio treabă cu clubul Astra”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Știrea inițială

Șeful ANAD a precizat că mijlocașul de 26 de ani i-a spus în timpul unei întâlniri la ANAD că ce a declarat în septembrie 2020 este real, ceea ce a declarat în mai multe rânduri ulterior.

În comunicat, Balaj spune că la întâlnirea cu Ioniță a asistat și impresarul Victor Becali, care i-a transmis jucătorului că trebuie să-și asume orice decizie va lua.

Comunicatul lui Cristi Balaj

Am aflat din presa de astăzi despre o nouă declarație a jucătorului Alexandru Ioniță cu privire la situația în care este implicat alături de alți trei sportivi de la echipa de fotbal Astra Giurgiu. În calitatea mea de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping doresc să fac următoarele precizări:

În discuția pe care am avut-o cu jucătorul, când a venit la ANAD, acesta mi-a mărturisit că ceea ce a declarat colegilor ofițeri anti-doping în cadrul investigației din luna septembrie 2020 este real, motiv pentru care i-am făcut singura recomandare pe care o am la dispoziție ca președinte, adică să respecte prevederile legale, respectiv să se prezinte la convocările Comisiei de audiere și să spună adevărul. Precizez că jucătorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile în astfel de cazuri.

Sportivul a venit însoțit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul că, major fiind, este decizia lui și că, având în vedere că există riscul sancționării de până la patru ani, trebuie să facă o alegere asumată și în cunoștință de cauză.

Jucătorul a ales să depună mărturie și să confirme ceea ce a relatat colegilor mei, în cadrul investigației din septembrie 2020. Ulterior, a avut numeroase apariții în spațiul public în care a oferit amănunte în legătură cu această vizită și din speța în derulare, poziții ce păreau sincer asumate.

În rolul meu de președinte al ANAD și alături de colegii mei din instituție rămânem în continuare la dispoziția persoanelor care activează în sport pentru a oferi informații despre domeniul anti-doping și respectarea reglementărilor în vigoare
- comunicat Cristi Balaj

Cazul de dopaj de la Astra pe scurt: 

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile, iar pe 2 februarie le-a confirmat în direct, la GSP Live.

VIDEO Ce ar face Alex Ioniță dacă ar primi pedeapsa maximă din partea ANAD

Citește mai multe știri despre Astra:

Lovitură de teatru în cazul de dopaj de la Astra! Ioniță și-a retras azi noapte mărturia: „Am fost supus unei presiuni enorme. Am recunoscut ce mi s-a dictat să recunosc”

Astra reacționează după dezvăluirile GSP legate de mărturia lui Ioniță: „Aceste noi declarații ar trebui analizate atent de toată lumea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  08 Aprilie 2021, 11:04

Din cauza la tâmpitul asta de Ionita, golofca, și *** care a plecat de la CFR, ăștia au pierdut calificarea cu Dinamo zagreb

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

di.canio
di.canio  •  08 Aprilie 2021, 10:00
Postat de elgabri pe 07 Aprilie 2021, 19:52

Nu exista nimeni sa fure Steaua, Steaua fura pe toata lumea !!

Cel puțin din 2003 aceasta clona FCSB ne face de ras peste tot: Europa, Naționalele României , Cupa României , Liga 1!

catalyn4
catalyn4  •  08 Aprilie 2021, 09:42

iar posteaza cortacistii si dau vina tot pe Steaua pentru orice ,urate exemplare ! respect cortacero ,sa ne scapi cat mai repede de rusinamo si suporterii ei umiliti !

Vezi toate comentariile (38)
Comentează