FOTBAL  »  LIGA 1  »  ASTRA

Astra reacționează după dezvăluirile GSP legate de mărturia lui Ioniță: „Aceste noi declarații ar trebui analizate atent de toată lumea”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 14:28 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 14:31

Directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, a reacționat după ce Alex Ioniță a susținut că a fost forțat să facă anumite declarații în audierile de la ANAD.

  • Context: Gazeta Sporturilor a dezvăluit azi că Alex Ioniță, unul dintre fotbaliștii Astrei suspendați provizoriu pentru dopaj, s-a răzgândit și a dat o nouă declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021, prin care admitea folosirea unei metode interzise, a fost dată în urma unor „presiuni enorme” și la dictarea oficialilor ANAD.

Oficialul Astrei l-a lăudat pe mijlocașul de 26 de ani și spune că nu înțelege de ce Agenția Națională Antidoping l-ar fi forțat pe jucător să facă asemenea declarații.

„Suntem și noi spectatori în acest caz. Nu suntem parte în dosar. Ioniță a fost curajos să spună acest lucru! Nu înțeleg de ce a fost forțat să facă declarația respectivă. Acest caz devine foarte ciudat. 

Nu înțeleg de ce ar fi trebuit să fie dați drept exemplu cei trei jucători. Nu înțeleg ce au vrut să demonstreze. Cred că acum avem alte probleme în fotbalul românesc.

Așteptăm să se termine cazul. Cred că aceste noi declarații făcute de Ioniță ar trebui analizate atent de toată lumea. Cei mai afectați sunt jucătorii, ei nu se pot antrena de atâta timp și nu le dă nimeni timpul înapoi", a spus Bogdan Mara, potrivit digisport.ro.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt: 

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile, iar pe 2 februarie le-a confirmat în direct, la GSP Live.

VIDEO

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Lovitură de teatru în cazul de dopaj de la Astra! Ioniță și-a retras azi noapte mărturia: „Am fost supus unei presiuni enorme. Am recunoscut ce mi s-a dictat să recunosc”

O nouă competiție în România?! Oficialul LPF oferă detalii: „S-ar putea ca în curând să aveți o surpriză”

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (6)
tataika
tataika  •  08 Aprilie 2021, 05:42
Postat de di.canio pe 07 Aprilie 2021, 15:39

Și sa ia după ea și sora FCSB

Pregatiti-va de matineu!

whiteredarad
whiteredarad  •  07 Aprilie 2021, 16:07
Postat de octavianus pe 07 Aprilie 2021, 15:12

Nu sunt f bine documentat pe acest caz, Ionita pentru mine este o mare dezamagire, talentul lui urias, sau cel putin ce arata el cand era pe la Rapid si cum a ajuns, nu ma poate lasa indiferent ca suporter al Rapidului acest copil. Altceva vreau sa spun, poate sunt paranoia, poate sufar de scenarita, dar acest Balas seful acestei agentii mi-a parut si ca arbitru si imi pare si acum un tip dubios, vorba lui Nenea Iancu "curat murdar". doua exemple, unul nu mi-l poate scoate nimeni din cap. Comuna Recea - Rapid, era 1-0 pt Rapid, la pauza, la cabine vine tipul asta si spune ca un jucator rapidist este acuzat de dopaj, asa stie el sa anunte la vestiare, la pauza, la echipa unde este membru de onoare sau ceva ATENTIE !! ce s-a intamplat ? Repriza a doua Rapid nu a legat doua pase si a pierdut......episodul 2, tot vazut de mine, Comuna Recea - U Cluj 1 la 0 dintr-un penalty INEXISTENT. Concluzia traim in tara in care se fac presiuni, in care coruptia este la ea acasa, de ce sa nu-i dam crezare lui Ionita ? p.s. jucatorul Rapidului nu a putu fi pus sub acuzare....dar socul de la pauza eu cred ca a fost bine tintit.....

" Balas mi s-a parut dubios" Sa fim seriosi ! ASTRA nu iti pute "

whiteredarad
whiteredarad  •  07 Aprilie 2021, 16:05

Chiar asa. Cum bine spune ASTRA noua declaratie a lui Ionita trebuie atent studiata. Deci 1. De ce si-ar fi schimbat Ionita prima declaratie cu una care ii duce neincredere si il dezonoreaza ? 2.Ionita ne spune ca jucatorii erau separati...cind ei apar impreuna in aceiasi poza. Chiar sa nu stie de ce s-au dus acolo ? Pot fi intratata de prosti ? 3. Schimbarea declaratiei ar favoriza clubul ASTRA, deci se presupune ca ei ar avea interes ca jucatorul sa isi schimbe declaratia. pedeapsa pentru ASTRA ar trebui sa fie si mai mare. 4. Agentia Nationala Antidoping se poate adresa justitiei,vcontra lui Ionita pentru defaimare, de pierdut are doar jucatorul. Treaba e simpla . ASTRA trebuie scoasa din prima liga si jucatori suspensati ( Ionita...cel mai tare)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează