FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Câine” victorios! Cine este singurul fericit în peisajul sumbru de la Dinamo

Alexander Gonzalez într-un duel cu Arturo Vidal, starul chilian // foto: Guliver/gettyimages
Alexander Gonzalez într-un duel cu Arturo Vidal, starul chilian // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 08:16 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 08:26

Într-o perioadă neagră pentru Dinamo, Alexander Gonzalez (28 de ani) a reușit o victorie de prestigiu cu naționala Venezuelei, 2-1 cu Chile, la câteva zile după ce s-a duelat cu Firmino, Jesus și Thiago Silva.

La 9.500 de kilometri depărtare de București, un dinamovist a trăit momente de bucurie. Ceea ce roș-albii n-au mai avut parte în ultima perioadă. Alexander Gonzalez nu doar că a bifat selecția cu numărul 50 pentru naționala țării sale, Venezuela, dar a și pus umărul la un succes cu Chile (2-1), la Caracas.

Gonzalez, titular sub fostul rapidist Jose Peseiro

„Istoric”, au catalogat rezultatul jurnaliștii și microbiștii sud-americani, încântați de prima și singura victorie pe 2020 a echipei Vinotinto. Primul succes în patru partide, disputate în acest an, pentru campania de calificare la Mondialul din 2022. 

Alex a fost integralist în formația pregătită de ex-rapidistul Jose Peseiro. Aceasta după ce, la precedanta partidă a campaniei, 0-1 cu Brazilia la Sao Paulo, a fost doar rezervă și a intrat în minutul 65 pe gazon.

Gonzalez s-a achitat bine de sarcini pe teren, a fost lăudat de conaționali după victorie, neavând cum bloca golul marcat de Arturo Vidal, în minutul 15. Del Pino (9) a deschis scorul, iar căpitanul Salomon Rondon (81) a semnat marele succes. Grupa AmSud este dominată de Brazilia și de Argentina, care sunt despărțite doar de egalul „pumelor” în primele patru runde.

Alex a dat randament și a avut mult de lucru cu starul lui Inter Milano, Vidal, care tocmai s-a transferat în vară de la Barcelona. „Un «tren», extrem de puternic, neobosit, fără a-și permite o clipă de răbdare”, a mărturisit dinamovistul. Gonzalez este singurul fotbalist din cei 14 transferați în vară care este selecționat, din nou, la o primă reprezentativă. 

De fapt, transferul în Ștefan cel Mare l-a readus la naționala Venezuelei, chiar dacă face aproape o zi, 24 de ore, pe drum între București și America de Sud!

7 meciuria bifat Gonzalez pentru Dinamo, marcând un gol

8 echipeare sud-americanul în CV: Caracas, Young Boys Berna, Aarau, Thun, Huesca, Elche, Mirandes și Dinamo

VIDEO. Totul despre Dinamo - FC Voluntari, următorul meci al „câinilor roșii”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ion Țiriac, chemat s-o ajute pe Dinamo: „Ar putea rezolva problemele”

Căpitanul lui Dinamo, interviu fără ocolişuri! Totul despre haosul din „Ștefan cel Mare”: „Să ne înțelegem: nu se rezolvă cu un salariu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Noiembrie 2020, 10:38

Dovada ca totusi jucatorii adusi, sau o parte din ei, au valoare! Dar cu cel mai prost management din lume si cu o banca tehnica f modesta, se alege praful de orice!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează