FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

EXCLUSIV Chipciu lămurește polemica cu FCSB: „Serios, chiar n-am făcut-o!” + cum va reacționa dacă înscrie împotriva fostei echipe

Alexandru Chipciu / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
Alexandru Chipciu / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2022 18:43 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 22:42

Alexandru Chipciu, 33 de ani, proaspăt transferat la U Cluj, a mărturisit că nu va celebra un eventual gol duminică seara, în FCSB - U, și a făcut o comparație între cum a fost primit la U Cluj și, înainte, la rivala locală a „șepcilor roșii”, CFR

- Alex, cum îi simți pe noii coechipieri înaintea startului campionatului? 
- Îi simt bine. Am lucrat foarte bine în cantonament, chiar dacă am pierdut amicalele. Dar, crede-mă, am avut foarte multe ocazii, ceea ce ne dă încredere. Eu zic că suntem pregătiți pentru startul sezonului. Oricum, ne vom regla curând. Nici Steaua nu va fi la un nivel fizic senzațional, duminică, nu are cum. Ritmul îl capeți în timp.

- Crezi că mai era nevoie de zile suplimentare până la ora primului meci? 
- Nu știi niciodată, nici în fotbal, nici în viață, așa că iei situațiile așa cum vin. Lucrurile ușoare devin grele, iar cele grele pot deveni ușoare. Steaua e una dintre favoritele la campionat, nu va fi ușor, însă mergem să jucăm fotbal și să obținem un rezultat bun. OK, este un clișeu, dar asta vrea U Cluj.

Alexandru Chipciu: „Nu vreau să mă răzbun”

- Era mai bine dacă nu întâlneați FCSB în prima etapă, mai mult, în deplasare? 
- Asta e, trebuie să jucăm cu toate echipele, până la urmă. Repet, lucrurile grele pot deveni ușoare și invers.

- Vei fi mai motivat având în vedere că joci împotriva FCSB? 
- Eu? Voi fi normal, sunt motivat la orice meci. Eu doresc să joc pentru că-mi place fotbalul, nu ca să mă răzbun pe cineva. Am renunțat mereu la bani ca să fiu undeva unde să joc fotbal.

34 de goluriși 38 de assist-uri a adunat Chipciu în 169 de meciuri în tricoul FCSB

- Având în vedere experiența adversarilor, ar fi bun și un egal? 
- Eu m-am gândit să facem un rezultat bun, chiar dacă sună a clișeu, e important pentru noi să începem bine. Credem în noi, credem în fiecare dintre jucătorii din teren și de pe bancă.

Alexandru Chipciu, despre relația cu MM Stoica

- Vei celebra un eventual gol duminică pe Național Arena? 
- Hai să-ți explic ceva! E o formă de respect pentru oamenii cu care am lucrat, am jucat în cariera mea, care m-au ajutat. Așa că-ți dai seama de răspuns. Și a te bucura excesiv după ce marchezi un gol împotriva fostei tale echipe, pe stadionul ei, mi se pare nepotrivit! 

Am văzut că a zis MM Stoica faptul că m-aș fi bucurat după ce-am marcat în tricoul CFR în poarta Stelei. Serios, chiar n-am făcut-o, m-am bucurat că am dat gol, mă bucur când punctez împotriva oricărei echipei, că iubesc fotbalul. Și dacă aș juca împotriva lui Anderlecht, tot nu m-aș bucura dacă dau gol. E vorba de respect.

- Revii ca adversar al FCSB, în Capitală. Ai prieteni sau dușmani? 
- Hei, chiar am foarte mulți prieteni acolo, casa mea este în București. Mă întâlnesc cu foști colegi, de exemplu, cu Pintilii, cu care m-am revăzut vara asta. Cu MM? N-am mai vorbit în ultimul timp, probabil s-a supărat că am mers la CFR Cluj, dar sunt momente comune care nu se vor șterge. 

Nu pot spune că suntem certați, doar că înainte vorbeam non-stop, și de o sută de ori pe zi, după care a urmat rivalitatea, fiindcă eram la Cluj.

Chipciu lămurește polemica cu FCSB: „Serios, chiar n-am făcut-o!” + cum va reacționa dacă înscrie împotriva fostei echipe
Chipciu a fost cumpărat de FCSB în urmă cu un deceniu, cu două milioane de euro, transferat apoi la Anderlecht pentru 3 milioane de euro FOTO Arhiva GSP

Alexandru Chipciu: „La CFR unii mă voiau, alții nu”

- Ai făcut pregătirea cu U Cluj, ce obiectiv își poate fixa echipa? 
- Hmm, sincer, chiar nu-mi dau seama acum. Așa, pe vorbe, poți spune că CFR Cluj, care domină în România și cu lotul pe care-l are, are șanse 95 la sută să câștige din nou. Acestea sunt estimări. Totuși, în fotbal nu știi niciodată. S-au văzut formații mici care au urcat rapid. M-ai întrebat, îți răspund: o luăm treptat, vedem unde ajungem.

- Te feliciți că ai semnat cu U? 
- Ideea era că voiam să joc. Când joci, ești mai fericit, starea creierului tău e diferită, e bună. Oricât ai fi de serios, oricât de mult ai vrea să fii concentrat la fiecare antrenament sau meci, dacă nu joci... Sincer îți spun, lumea m-a primit foarte bine la Universitatea. 

Dacă aș pune în oglindă cu ceea ce a fost la CFR, la U am fost primit cu entuziasm, iar lumea mi-a arătat simpatie. Dincolo, unii mă voiau, alții nu... Mă simt bine la U Cluj.

100.000 de eurova trebui să achite U Cluj dacă vrea să-l folosească pe Chipciu în partidele cu rivala din oraș, CFR

Diferența între a fi mic și a fi mare e foarte mică și e făcută de rezultate. În fotbal, este un fir subțire între cele două situații. Sunt pregătit de un nou sezon, sunt motivat și cu dorință de fotbal,.

De foarte mulți ani am jucat la echipe care își propuneau titlul, în fiecare sezon, indiferent că eram în țară sau în străinătate. Și cu Brașovul am ajuns în semifinalele Cupei României. Sunt dornic de obiective importante, dar, momentan, hai să luăm fiecare meci și să obținem maximum.

Nu aș putea nominaliza o favorită la titlu, e clar că se vor bate aceleași trei formații, devenite clasice. La ce fotbal e în România, CFR are lotul care i-ar asigura prim-planul, are antrenor, e greu să te bați cu ei. Nu am resentimente față de CFR, însă, sincer, nu mă interesează cine ia campionatul.

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

13 trofeea câștigat Chipciu în carieră: 7 cu FCSB, 4 cu CFR și două cu Anderlecht

6 goluriîn 46 de selecții a bifat Alex la prima reprezentativă a României

Citește și alte știri de actualitate:

ANALIZĂ GSP Startul Ligii 1 găsește 6 echipe cu spatele la zid » Cum arată lupta pentru evitarea retrogradării + Care sunt echipele cele mai expuse

FCSB, analizată de adversarul din prima etapă: „Acolo are probleme!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
alex_789
alex_789  •  13 Iulie 2022, 14:19

Bravo Alex . Un caracter super

tataika
tataika  •  13 Iulie 2022, 09:49

Bravo, Chipciule! Ai fost un fotbalist serios oriunde ai jucat.

johny2003
johny2003  •  13 Iulie 2022, 09:25

*** daca da gol nu se bucura excesiv, dar o *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează