FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO Alexi Pitu a plecat în Franța, unde va semna cu Girondins de Bordeaux: „Am fost surprins de mutare. După meciul cu CFR am aflat”

Alexi Pitu a plecat în această dimineață în Franța, unde va face vizita medicalp și va semna cu Bordeaux
Alexi Pitu a plecat în această dimineață în Franța, unde va face vizita medicalp și va semna cu Bordeaux

Articol de , - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 09:23 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 09:30

Alexi Pitu (20 de ani), fotbalistul celor de la Farul Constanța, a plecat în această dimineață în Franța, alături de Zoltan Iașko, directorul sportiv al dobrogenilor. Jucătorul va efectua vizita medicală și, dacă nu va fi găsită vreo problemă, va semna cu Girondins de Bordeaux, locul secund în clasamentul din Ligue 2. 

Caz incredibil! » Bourceanu și încă 100 de fotbaliști au fost îndreptați de Federație către o Școală de Antrenori din București. După ce au absolvit-o, FRF n-a mai recunoscut-o!
INTERVIU
Caz incredibil! » Bourceanu și încă 100 de fotbaliști au fost îndreptați de Federație către o Școală de Antrenori din București. După ce au absolvit-o, FRF n-a mai recunoscut-o!

Internaționalul român la categoriile U17, U17, U18, U19, U20 și U21 a spus că a fost surprins de această mutare. De asemenea, Alexi Pitu a mai precizat că transferul s-a realizat foarte rapid, el nepurtând nicio discuție cu reprezentanții grupării franceze. 

VIDEO. Alexi Pitu merge la Bordeaux pentru vizita medicală: „E o echipă de tradiție. Sunt pregătit”

„Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Urmează să fac vizita medicală și vom vedea ce va fi. Am fost surprins de mutare. Chiar după meciul cu CFR am aflat. A vorbit mister cu cei de acolo și s-a realizat. A fost totul din scurt, eu n-am purtat nicio discuție cu ei. 

Bordeaux e o echipă de tradiție, se află pe locul 2 în campionat și sperăm să facem o figură frumoasă. Ieri am fost la colegi și la echipă și mi-am luat rămas bun. Știu că de la Bordeaux au plecat mai mulți jucători talentați, dar eu nu vreau să mă compar cu alții. Sunt optimist referitor la evoluțiile mele și cred că pot să mă impun acolo”, a declarat Alexi Pitu. 

Giovanni Becali: „Noi l-am propus pe Alexi Pitu la Bordeaux, mai ales că e machedon de-ai mei”

„Azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul și a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat 3 ore.

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă miercuri cu Zoltan Iasko, cei de la firma mea și cu tatăl lui. Va sta 4-5 zile acolo până când va semna. Dar deja e bătut în cuie. 

Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opțiune pe încă un an. Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. 

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000”, a spus Giovanni Becali conform Fanatik, în decursul zilei de marți. 

Potrivit sursei citate, salariul în Ligue 2 va fi de 25.000 de euro pe lună. Iar în Ligue 1, dacă echipa va promova, salariul va crește la 40.000 de euro. 

Cine e Bordeaux, noua echipa a lui Alexi Pitu

Bordeaux joacă în prezent în Ligue 2, a doua ligă din Franța, după ce a retrogradat la finalul sezonului trecut. Trupa antrenată de francezul David Guion (55 de ani) este pe locul 2, loc de promovare, cu 33 de puncte în 19 etape. Lider e Le Havre (42 de puncte). 

Lotul francezilor este cotat la 32,1 milioane de euro, iar cei mai valoroși jucători sunt extrema Alberth Elis (26 de ani) și atacantul Josh Maia (24 de ani), cotați la 4 milioane de euro. 

6 titluriare Bordeaux (trei în anii '80, ultimul în 2009), a 7-a în topul echipelor franceze cu cele mai multe campionate câștigate.

Pe lângă cele 6 titluri de campioană, Bordeaux mai are 4 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii Franței și două Supercupe ale Franței. 

Citește și:

„Dacă pun mâna pe tricoul naționalei, nu-mi mai scapă! Voi fi la Euro 2024” » Valentin Țicu are încredere că poate face față la prima reprezentativă

„Prins” în clișee » Criza lui Andrei Ivan se prelungește. Ultima reușită a atacantului Craiovei în campionat a venit pe data de 30 septembrie 2022!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  28 Ianuarie 2023, 14:27
Postat de gazistu pe 25 Ianuarie 2023, 12:27

ACOLO o sa vada el fotbal... in FRanta se "pune osul" ... se joaca barbateste.. cu ca in ITalia, unde se simuleaza la greu. Acolo se caleste el ca fotbalist, nu degeaba FRANTA e cea mai mare piata de fotbal;siti din Europa, poate si din lume ...

asa i dar pt aia care vin din campioante din Africa nu i tot greu?

gazistu
gazistu  •  25 Ianuarie 2023, 12:27

ACOLO o sa vada el fotbal... in FRanta se "pune osul" ... se joaca barbateste.. cu ca in ITalia, unde se simuleaza la greu. Acolo se caleste el ca fotbalist, nu degeaba FRANTA e cea mai mare piata de fotbal;siti din Europa, poate si din lume ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează