FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ „Prins” în clișee » Criza lui Andrei Ivan se prelungește. Ultima reușită a atacantului Craiovei în campionat a venit pe data de 30 septembrie 2022!

Andrei Ivan e departe de forma din sezonul trecut.
Foto: Imago
Andrei Ivan e departe de forma din sezonul trecut. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 07:23 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 07:23

Criza lui Andrei Ivan se prelungește. Incapabil să iasă din stereotipia unui stil de joc pe care adversarii l-au „citit” demult, internaționalul de 26 de ani aleargă în gol. Ultima reușită în campionat: 30 septembrie 2022!

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, afirma recent că obiectivul echipei pentru sezonul în curs depinde mult „de cum plecăm la drum. Dacă batem Botoșaniul și pe Hermannstadt, ne putem gândi chiar la locul 1”. 

Cale liberă pentru despărțirea de FCSB: „Îl cred, discutăm! Dacă are oferte, poate să plece”
FCSB
Cale liberă pentru despărțirea de FCSB: „Îl cred, discutăm! Dacă are oferte, poate să plece”

Oltenii au pierdut însă la Botoșani, iar jocul lor, în special de la mijloc în sus, a lăsat foarte mult de dorit. Neputința aceasta are legătură și cu pasa proastă pe care o traversează Andrei Ivan, omul numărul 1 din atac, în acest sezon. În cifre, aceasta se traduce astfel: 

  • doar 4 goluri și un assist în Superliga 2022/2023, după 22 de etape. Stagiunea trecută, după același număr de runde, avea 10 goluri și 3 assist-uri.
  • ultimul gol înscris datează tocmai din 30 septembrie 2022, dintr-un meci cu FC Voluntari (1-1).
  • singurul assist l-a dat pe 17 decembrie, la 3-0 cu Chindia.

Mirel Rădoi l-a suspendat pe Ivan chiar înaintea meciului cu Rapid (2-2), din 12 noiembrie, reproșându-i public simulările din careurile adverse. Însă „șocul” prin care a părut că vrea să-l „trezească”nu i-a reușit. 

2,3 milioane de euroeste cota de piață a lui Ivan pe transfermarkt.de

Deși a devenit tată, iar patronul Mihai Rotaru i-a prelungit contractul, ceea ce ar fi trebuit să-l motiveze suplimentar, nouarul oltenilor nu se regăsește nicicum. Excepție acel meci cu Chindia (3-0), din finalul anului trecut, când a dat un assist, nimic la plusuri. Palid în amicalele din Antalya, modest la Botoșani. 

4 anieste durata cu care internaționalul de 26 de ani și-a prelungit contractul cu CSU, scadent în 2023

Coechipierii l-au căutat adesea, cu mingi în adâncime, mizând pe viteza și pe forța lui de pătrundere. Degeaba. Moldovenii l-au „citit” și l-au stopat mereu, iar asta ar putea fi, de fapt, marea problemă a internaționalului în vârstă de 26 de ani. A rămas „prins” în niște clișee, inclusiv simulările, pe care adversarii i le-au învățat și din care, deocamdată, nu este capabil să iasă. 

17 selecțiiare Andrei Ivan la prima reprezentativă a României, pentru care a marcat un singur gol

Odată cu el a picat cam tot jocul ofensiv al juveților. Markovici a încercat pe cont propriu și a dat numai rateuri, sfârșind prin a fi înlocuit la pauză, la fel Roguljici, care a „căzut” după gafa de la gol. Degeaba a schimbat Neagoe registrul. După reluare, în „pădurea” din careul Botoșaniului a fost și mai greu de găsit culoare spre poarta lui Pap. 

A doua repriză a fost acceptabilă, dar în prima repriză n-am recunoscut nimic din ce am văzut în perioada de pregătire. Jucătorii au dezamăgit!

-Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova

VIDEO. Discursul lui Flavius Stoican din vestiarul lui Botoșani după victoria cu Universitatea Craiova, 1-0

Citește și:

Gică Popescu, detalii despre transferul lui Alexi Pitu în Franța: „Are un contract foarte, foarte bun! Am discutat cu multe cluburi”

Mihai Stoichiță, reacție uluitoare despre „cazul Rădoi”: „La câte nereguli au fost, dezgropați morții acum?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ipsilante
ipsilante  •  26 Ianuarie 2023, 15:17

Al doile meci fara antrenor pe banca... si vrem performanta! Jocul "echipei" este oglinda fidela a harababurii manageriale din club. Desigur, "la bine si la greu" sa umplem stadionul, sa incurajam ce? Non-performanta? Jocul: "ei ne platesc si noi ne facem ca muncim"? Faceti frate o sedinta la club cu toti oficialii si cu suporterii si lamuriti-ne CE SE INTAMPLA? Antrenor ZERO, fotbal ZERO, rezultate ZERO, clar: obiective ZERO. De ce sa venim pe Oblemenco? Sa sustinem dezordinea, lipsa de ambitie si indiferenta celor 11 jaloane din teren? Pasele inapoi? Caderile penibile, la cerseala, ale acelorasi jaloane? La bine si la greu, DA, cu cei care se antreneaza precum Deac, la Cluj (doua ore la antrenament si alte doua dupa, individual!) si isi dau sufletul pe teren. Nu cum se antreneaza Marcovic sau Ivan, care sparg usa imediat dupa antrenament si dorm in teren, la meci. PENIBIL! Mentalitatea de invingator si dorinta de victorie nu cresc in pom! Se cultiva sau se impun, chiar cu forta, daca e nevoie. Dar nu de catre un presedinte "decorativ", precum d-ul Cartu, sau de catre un patron paralel cu fenomenul. Daca NU schimbati fundamental in club, de la presedinte la rebuturile din lot, INDIFERENT DE NUME, performanta va aluneca pe langa Stiinta precum apa pe gasca. Sunt dezamagit!

craiovamaxima
craiovamaxima  •  26 Ianuarie 2023, 13:51

Ivan, pur si simplu, atat poate.

ipsilante
ipsilante  •  25 Ianuarie 2023, 21:06

Craiova se blindeaza cu fundasi! Am inteles ca lipseste Bancu si ne trebuie dublura pe stanga. Dar in atac ce facem? Fotbalul se joaca pe goluri. Pierdem puncte si jocuri pentru ca nu avem cine sa o bage in poarta. Dar asta nu intereseaza pe nimeni. Mergem mai departe, in atac, pe fantome. Koljic este inexistent. Marcovic inscrie doar cand ii naste nevasta, in rest este ZERO, dar cu aere de Dobrin+Balaci+Hagi, culmea, inoculate chiar de patron. Ivan este vesnica promisiune, cu calitati excelente dar realizari, o data la 7 jocuri. Apropo Ivan. In Azerbaigean nu a corespuns, iar la Rapid Viena, unde a fost imprumutat pentru un an, la inceput, cei din club, au fost entuziasmati de viteza lui si de calitati, ca pe urma, sa nu stie cum sa scape de el, pentru ca este extrem de inconstant, capricios si ineficient! Exact cum e si la Stiinta! Dar d-ul Neagoe, marele antrenor NUMIT, dar care nu exista inca, il face CAPITAN! E normal, domnilor? Domnule Cartu, sunteti expert in FOTBAL, ce vedeti pe teren, la noi, e FOTBAL? Va place? Vreau sa aflu si eu de la d-ul Cartu, cu ce se ocupa in club? Cu probleme legate de FOTBAL cred ca nu! Transferurile, sezon de sezon sunt praf, aducem 80% rebuturi.Fotbalul practicat este lent, previzibil, ineficient, PRIMITIV. Fotbalul european este in 2023, noi in evul mediu. Antrenorii adusi, Piturca, Radoi, in loc sa fie sustinuti de Cartu si patron, au fost "ajutati" sa plece. Vrem performanta? Luati exemplu de la CFR, nude la FCSB!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează