FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cine e Compagno, noul atacant de la FCSB » Nimeni în Italia, vedetă în San Marino, star în România

Compagno a împlinit în aprilie 26 de ani/ foto: Imago Images
Compagno a împlinit în aprilie 26 de ani/ foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 29 august 2022 07:25 / Actualizat luni, 29 august 2022 07:40

Andrea Compagno e noul atacant al celor de la FCSB, Becali plătind pe el o sumă imensă, 1,5 milioane de euro. Fotbalistul a evoluat în Italia, țara sa natală, doar la nivelul Seriei D, la formații precum Borgosesia, Pinerolo sau Due Torri, însă s-a remarcat în cel mai slab campionat al Europei, San Marino, unde a dat 37 de goluri pentru Tre Fiori. Și la FCU Craiova are cifre bune, o medie de aproape un gol la două meciuri, iar în prezent e golgheterul Ligii 1

FCSB se întărește pentru grupa teribilă din Conference League cu un fotbalist care acum 3 ani evolua în San Marino, probabil cel mai slab campionat de pe continent. Andrea Compagno a fost dorit insistent de Gigi Becali, care a fost dispus să achite suma cerută de Adrian Mititelu pentru a-și asigura serviciile atacantului italian, 1,5 milioane de euro! 

Nicolae Dică: „Asta se întâmplă când nu dai 100% pentru echipă! Voiam să fac 7-8 schimbări la pauză”
FCSB - HERMANNSTADT 2-2
Nicolae Dică: „Asta se întâmplă când nu dai 100% pentru echipă! Voiam să fac 7-8 schimbări la pauză”

Compagno vine la FCSB din postura de fotbalist de bază al unei echipe, FCU Craiova, care în vara trecută a promovat în Liga 1 și care în primăvară a evoluat în play-out.

În Bănie a ajuns în iunie 2020, atunci când clubul făcea strategia pentru a ataca promovarea pe prima scenă. Compagno se remarcase într-un fotbal extrem de modest. Jucase două sezoane la Tre Fiori, în San Marino. 

Unde din cauza nivelului extrem de scăzut reușise să aibă o medie demnă de cifrele pe care le au jucători precum Mbappe, Benzema sau Haaland. Marcase 37 de goluri în 41 de meciuri, motiv pentru care lui Adrian Mititelu i-a fost prezentat de către agenți, iar el a dat curs propunerii și l-a luat.

Până atunci însă, Compagno nu existase ca fotbalist. Jucase exclusiv în țara lui natală, Italia, dar o făcuse doar la nivelul Seriei D. Iar numele echipelor pe la care a trecut sunt exotice: Due Torri, Pinerolo, Argentina Arma, Nuorese, Borgosesia. 

Chiar și într-un nivel atât de scăzut, Compagno nu s-a remarcat și a avut la aceste formații, în decurs de 5-6 ani, o medie de sub 3 goluri pe an. De fapt, atunci când a ajuns în România, cota lui pe transfermarkt era de numai 75.000 de euro. Iar în prezent e evaluat la o jumătate de milion de euro.

Compagno în Italia, exclusiv la nivelul Seriei D

EchipaMeciuriGoluri
Due Torri142
Torino Primavera152
Borgosesia151
Argentina Arma165
Nuorese161
Catania Primavera203
Pinerolo211

În tricoul lui FCU Craiova, Compagno s-a descurcat însă excelent. La Liga 2, în 2020-2021, a marcat de 7 ori în 22 de meciuri. În 70% dintre aparițiile lui a fost folosit ca titular. Pe prima scenă, randamentul său a fost chiar și mai bun. Iar în anul 2022 atacantul are două performanțe chiar de top:

1. E golgheterul la zi al campionatului în curs

Compagno (FCU Craiova)5
Alhassan (Hermannstadt)4
Ișfan (FC Argeș)3
Garita (FC Argeș)3
Miculescu (FCSB)3
Ad. Bălan (U Cluj)3
Sefer (Rapid)3

2. E cel mai bun marcator pe tot anul 2022 în România

Compagno15
Debeljuh13
Fl. Tănase12
M. Roman II10
D. Florea, Gustavo, Al. Tudorie8

Compagno e cel mai bun atacant al actualului sezon

Conform monitorizării Instat, după primele 6 etape complete din Liga 1, Compagno e pe primul loc după indexul InStat. Bogdan Rusu e primul vârf al FCSB-ului în acest top, dar el ocupă abia poziția a 15-a!

JUCĂTORINDEX INSTAT
1. Compagno228
2. Ad. Bălan221
3. Dugandzici211
4. Garita206
5. D. Paraschiv206
6. M. Roman II206
7. Rondon205

* au fost luați în calcul cei care au bifat măcar 250 de minute

De la mijloc în sus, FCSB are soluții pentru două echipe

VARIANTA 1: Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - Compagno

VARIANTA 2: Oaidă, Dulca - Miculescu, Rața, I. Stoica - B. Rusu

10 e numărul achizițiilorpe care Becali le-a făcut în această vară: Compagno, Miculescu, Radaslavescu, Boboc, Rață, Dulca, Dawa, B. Rusu, Bouhenna și Tamm

5,3 milioane de euroe suma pe care FCSB a plătit-o pe transferuri în actualul mercato: cei mai scumpi au fost Miculescu (1,7 milioane) și Compagno (1,5 milioane), iar singurii care n-au costat nimic au fost Tamm și Bouhenna

Citește și alte știri despre FCSB:

Octavian Popescu, cel mai slab de pe teren cu Hermannstadt » Dawa și Edjouma, cei mai buni roș-albaștri + Cine a luat cea mai mare notă

FCSB - Hermannstadt 2-2 » S-au împiedicat cu greviștii. Roș-albaștrii au fost conduși de două ori de sibienii neplătiți și au salvat un punct în prelungiri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
Tis1134
Tis1134  •  29 August 2022, 17:08
Postat de Shogun01 pe 29 August 2022, 13:01

cum ar fi, sa mai pui si tu niste semne de punctuatie!

Ah, scuze. Pun acum semnele de punctuație: ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1948
1948  •  29 August 2022, 15:22
Postat de tivireli pe 29 August 2022, 12:17

Dl ziaristi, nu ati observat ce trebuia. Acest jucator, nu a fost agreat nici de suporteri la inceput. Doar Miti credea in el. Andrea, nu a venit cu acest nivel, dar pregatirea specifica pt acest tip de jucator, a gasit-o doar la Craiova. Deaceea a crescut in doi ani cati altii in cinci. Asta, pt ca avea potential neexploatat, si a ptimit atentie specifica lui si pt ca el este jucator cu cap, asa cum este si Kane, britanicul ce a ajuns f tarziu in premier league si acum este capitain of national. Deci daca nu va avea parte de o pregatire ca la FCU, va regresa rapid.

nu numai ca va regresa, dar va fi rapid ejectat de grupul" de jda milioane" care nu l vor juca deloc. Dupa care va fi tinut pe banca si introdus in finaluri de meci ,cand arde buza. O afacere foarte buna facuta de mititelu,care l va reincadra ca liber de contract cand andrea va fi de vreo 30 de ani,poate chiar mai devreme. Bauza ar trebui dat si el pe vreo 2 milioane daca se gasesc amatori, de ce nu tot la f´sebeaua. E un jucator inconstant,predispus la accidentari si ,cel mai rau, foarte egoist. In pret poate intra si balan.

adriann_
adriann_  •  29 August 2022, 14:42

Asta e halul in care am ajuns cu fotbalul romanesc dupa decenii de bataie de joc orchestrata de clanul becali si de altii ca ei. Compagno e un jucator cu talie si forta bune, care stapaneste foarte bine bazele jocului ca numar 9 clasic, mai ales din punct de vedere tactic. Tehnic in schimb este foarte slab, l-am vazut luftand la nivel de "judeteana" de pe vremuri. Faptul ca in Romania e golgeterul campionatului desi in Italia nu a jucat mai sus de serie D spune totul. La noi jucatorii nu mai inteleg ce fac pe teren, care sunt bazele tactice ale jocului de fotbal, drept care un atacant care stie jocul le da clasa, chiar daca uneori sare mingea din el ca din coltul mesei...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close