FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Ele sunt cele mai eficiente echipe ale turului în Liga 1! Echipa micuță care se strecoară printre granzi

Chindia a fost învinsă de FCSB în tur, scor 2-0
Chindia a fost învinsă de FCSB în tur, scor 2-0

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2020 15:13 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 16:18

La final de tur, conform raportului puncte/goluri marcate, CFR Cluj e lider cu o medie de 1,72 de fiecare reușită, urmată de Craiova, (1,68) și de revelația Chindia (1,67), care a prins ultimul loc de play-off deși are cel mai slab atac din Liga 1, cu doar 12 realizări ofensive.

S-a încheiat prima jumătate a sezonului regulat 2020-2021, iar FCSB e lider, cu 34 de puncte, având de departe cel mai prolific atac, 37 de reușite, însă doar a 6-a defensivă, cu 15 goluri încasate. Într-un clasament al pragmatismului, pe baza raportului între punctele acumulate cu fiecare reușită în porțile adverse, situația este cu totul alta, prezentând chiar câteva apariții surprinzătoare în top.

CFR Cluj, cea mai eficientă echipă din Liga 1

Lider la capitolul eficiență este CFR, locul 3 în ierarhia reală, care a acumulat 31 de puncte, cu 3 mai puține ca FCSB, chiar dacă a marcat doar de 18 ori, adică ceva mai puțin de jumătate față de roș-albaștri. De aici o medie de 1,72 puncte pe gol marcat.

Pe doi vine U Craiova, care a strâns 32 de puncte și a marcat de numai 19 ori, al 6-lea atac în Liga 1. Apetitul oltenilor a fost, evident, puternic deranjat de pierderea celui mai important om de gol, bosniacul Elvir Koljic.

Paradoxul de la Chindia Târgoviște

Cea mai mare surpriză este prezența pe locul 3 al acestui clasament al pragmatismului a celor de la Chindia. Formația care în vară disputa barajul pentru supraviețuire în Liga 1, după ce încheia pe ultimul loc sezonul 2019-2020, într-o ierarhie ciuntită de pandemie.

Elevii lui Emil Săndoi au cel mai slab atac din Liga 1, cu doar 12 goluri înscrise, dar au acumulat 20 de puncte și au încheiat turul pe locul 6, ultimul de play-off. Iar media lor de puncte pentru fiecare reușită este de 1,67.

Chindia are doar 5 victorii, dar fără să „risipească” prea multe goluri. Trei au fost cu 1-0 (una pe terenul Craiovei) și două cu 2-0 (ambele în deplasare, la Botoșani și la Voluntari). Apoi, târgoviștenii au mai înscris de două ori în remiza cu FC Argeș (2-2), o dată în cea cu Viitorul (1-1), restul de 3 egaluri fiind albe.

Defensiva lui Emil Săndoi, „beton” în deplasare

Mai mult, Chindia este pe primul loc și la capitolul golurilor primite pe terenuri adverse, la egalitate cu CFR, ambele încasând doar câte două. Dar târgoviștenii au jucat „afară” 8 partide, în timp ce ardelenii numai 7.

Următoarele în această ierarhie ar fi Craiova (3), Academica Clinceni (5), Viitorul (7), Sepsi (8) și Astra. (9). FCSB ar fi numai pe locurile 11-12 la capitolul defensiv, în deplasare, la egalitate cu UTA, cu câte 11 goluri primite.

Ele sunt cele mai eficiente echipe ale turului în Liga 1! Echipa micuță care se strecoară printre granzi

Eu mi-am propus să avem o echipă cât mai echilibrată, în toate compartimentele, în condițiile în care nu am făcut prea multe transferuri în vară. Marcăm puțin, dar și luăm gol destul de greu. E foarte bine că suntem acolo, sus, dar e devreme, abia e finalul turului. Noi trebuie să fim realiști, să fim la fel de determinați ca și până acum, ca să nu ajungem să avem griji în lupta de la retrogradare.

- Emil Săndoi, antrenor Chindia

2,46 goluri pe mecieste media golurilor marcate de FCSB în tur, cea mai mare, după care vin Sepsi (1,6), Botoșani și Astra (1,4), Voluntari (1,33) și U Craiova (1,26)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Acord cu Bogdan Andone! » Șanse mari ca antrenorul să semneze marți cu echipa din Liga 1

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! Ce jucător din Liga 1 e gata să revină la FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
815309251857881
Popa George  •  29 Decembrie 2020, 20:32

Chindia a jucat numai in deplasare....

hmmmm
hmmmm  •  29 Decembrie 2020, 13:24

Super articol, nimic din nimic! Dacă o echipă ar fi făcut 15 puncte din 15 0-0 ar fi avut coeficient infinit, corect? Penibil...

mircea.b
mircea.b  •  29 Decembrie 2020, 12:50
Postat de Alexandru Chis pe 28 Decembrie 2020, 18:41

O analiza care ucide fotbalul spectacol! Cum poti sa faci o comparatie intre fotbalul practicat de Chindia, Academica, Hermanstadt si Poli Iasi si cel practicat de FCSB? Au aceste echipe mai multe goluri marcate decat FCSB? Din analiza asta a pragmatismului absurd si al fotbalului jucat cu zece jucatori in propriul careu, nu reiese decat ca fotbalul spumos, fotbalul sampanie, este practicat de... Chindia, Clinceni, Hermanstadt si Poli Iasi! Halal analiza!

De aia nu a câștigat niciodată Italia un CM iar România a câștigat vreo 3 pana acum, ca noi jucam fotbal sampanie si facem spectacol iar italienii joacă la rezultat fără să le pese cum arata jocul lor!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează